tion.ro Web analytics

Nicolae Robu, despre eventuale filmări în care un director din primărie ar primi mită: Nu am văzut, n-am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau intervenții pe un mort

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Nicolae Robu, despre eventuale filmări în care un director din primărie ar primi mită: Nu am văzut, n-am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau intervenții pe un mort

Reactualizat la:
Liberalul Florin Răvășilă, tras pe linie moartă chiar de primarul în funcție care l-a pus director, ar fi fost filmat cum primește zeci de mii de euro mită, spun sursele noastre din primărie. Întrebat dacă a văzut înregistrările video, Nicolae Robu nu a negat existența unor filmări, dar spune că n-a avut tăria să se uite... cum se făceau intervenții pe un mort.
Scris de Roxana Deaconescu - Liberalul Florin Răvășilă, tras pe linie moartă chiar de primarul în funcție care l-a pus director, ar fi fost filmat cum primește zeci de mii de euro mită, spun sursele noastre din primărie. Întrebat dacă a văzut înregistrările video, Nicolae Robu nu a negat existența unor filmări, dar spune că n-a avut tăria să se uite... cum se făceau intervenții pe un mort.

Directorul Direcției Clădiri Terenuri I Est din Primăria Timișoara a rămas încă de dinainte de alegerile locale fără drept de semnătură. Așa cum vă informam încă de săptămâna trecută, Corpul de control al primarului a luat la puricat direcția lui Răvășilă după niște sesizări, iar Nicolae Robu i-a impus un termen limită să explice ce s-a întâmplat până luni, 12 octombrie.

În conferința de presă de marți, probabil ultima cu primarul Robu în funcție, edilul-șef a explicat că el nu este un fan al scandalurilor publice și că Florin Răvășilă trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție. Zvonurile spun că directorul Direcției Clădiri Terenuri I Est ar fi primit mită 40.000-45.000 de euro de la firma care se ocupă de administrarea cimitirelor din Calea Șagului și Rusu Șirianu și că există înregistrări video care dovedesc acest lucru. Licitația s-a finalizat anul acesta.

„Am avut niște sesizări că domnul Răvășilă ar fi făcut lucruri ilegale”

„Eu sunt adeptul tratării lucrurilor cu discreție și nu cu scandaluri publice. În plus, fiecare cetățean trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție. Eu nu am beneficiat, mediatic, de prezumția de nevinovăție. (…) Nu e drept să terfelești pe cineva până nu există un verdict care învinovățește. Eu nu pot să vă spun decât că am avut niște sesizări că domnul Răvășilă ar fi făcut lucruri ilegale și, pe cale de consecință, i-am ridicat dreptul la semnătură, am dispus o misiune de cercetare la Corpul primarului de control și antifraudă și, evident, fac tot ce îmi cere legea să fac. Aici mă opresc, mai departe nu mai este rolul meu să vorbesc”, a explicat Robu.

El susține că liberalul Florin Răvășilă a făcut treabă bună în cadrul structurii pe care o conduce cu acte în regulă din februarie 2019 și că este treaba lui să se apere.

„Domnul Răvășilă a făcut treabă bună, a fost eficient în ceea ce avea de făcut, dar până la clarificări el va trebui să se apere dacă vrea să se apere, eu nu sunt avocatul nimănui, eu îmi fac datoria atât din punct de vedere moral, pentru că sunt aliniament la valorile cinste, corectitudine, legalitate. Eu nu garantez decât pentru mine. Dacă cineva dintre colaboratori, oricât mi-ar fi de apropiat, comite ilegalități, eu nu cruț pe nimeni. Eu îmi fac datoria. (…) Mai departe este treaba altora, să decidă ei ce e de comunicat, ce nu e de comunicat și vinovății sau nevinovății. Eu am avut temei să îi ridic dreptul de semnătură. Așa cred că este civilizat să protejezi ca primar”, a completat primarul în funcție.

Robu confirmă indirect filmările

Întrebat dacă a văzut presupusele înregistrări în care Răvășilă ar fi primit un plic cu bani, Robu a negat, dar a dat de înțeles că știe despre ce este vorba.

„Nu am văzut, pentru că n-am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau niște intervenții pe un mort. Nu-i treaba mea… Mai multe nu vă adaug, decât că așa am reacționat, nu pot eu, că aș fi făcut altceva decât m-am făcut, dacă aș fi avut și astfel de însușiri care să-mi permită să urmăresc scene ca cele care au fost pe acea înregistrare”, a conchis primarul în funcție.

Florin Răvășilă este considerat unul dintre apropiații primarului în funcție Nicolae Robu, venit în instituția de pe C.D. Loga ca și consilier personal al acestuia, în februarie 2017. În martie 2018 s-a angajat consilier principal în primărie, iar în luna iulie a aceluiași an a fost numit director interimar la Patrimoniu Est. În februarie 2019 a dat concurs pe post.

DNA vrea declarații publice

TION a încercat să afle dacă există vreo sesizare la DNA pe acest subiect, însă reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au fost foarte evazivi și au cerut o declarație publică de la eventualul denunțător.

„În situația în care aveți cunoștință că autorul unei eventuale sesizări a anunțat public faptul că a înregistrat la DNA un asemenea act, se poate verifica veridicitatea împrejurării. Prin urmare vă rog să ne oferiți date suplimentare despre declarația publică (eventual link). În orice altă situație, în conformitate cu prevederile articolului anterior menționat, nu se pot da niciun fel de informații despre existența sau inexistența unei/unor eventuale sesizări cu privire la aspectele indicate de dvs.”, ne-au transmis oficialii DNA.

Articole pe aceeași temă:

Lovitură la vârful Primăriei Timișoara! Robu l-a tras pe linie moartă pe unul dintre liberalii ajunși directori

[relatedArticles]

26 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. AristideAv says:

  Daca si pe asta il scapa DNA-ul atunci avem cea mai proasta directie in Timis. De aia rad aia de Bucuresti de noi… pentru ca suntem prea pacalici.

 2. Daniel says:

  Ce discret bai nene? Voi sunteti functionari PUBLICI, tebuie sa fiti linsati public ca sa nu mai fure si altii.

 3. Constantin B. says:

  Robu trebuie eliminat complet! Cine a raspuns pana acum penal pentru uciderea acelui tanar sub poarta de intrare in orasul de 5 stele Timisoara???

 4. Rumburak says:

  A fost descopetit un focar de… spaga la Primaria Timisoara

 5. papagalu vopsit says:

  Pai la ce i-ai luat dreptul la semnatura vopsitule daca primeaza prezumtia de nevinovatie? Ce prezumptie sa mai ai la un flagrant, cand l-a prins cu banii in mana???
  Bine ca te duci mictobule, cu toata gasca ta de ciraci infractori si incompetenti. Asta e primarul pe care a avut ghinionul sa il aiba orasul timp de 8 ani.

  • Cristi Brancovan says:

   Cum se face ca tot voi alegeti acesti derbedei? Asa l-ati ales pe Ciuhandu,nemernicul care a distrus Zona Parcului Rozelor un tigan borat. Asa l-ati ales pe Robu chit ca a venit de la Mocrea sau Bocsig tot o lae. Voi puneti netrebnici in functie si apoi nu mai stiti cum sa dati cu ei de pamant.asa ca mucles.

   • Costel says:

    Tu mai si gandesti sau numa’ scrii? Timisorenii l-au ales pe Ciuhandu pentru ce a promis ( si a facut) in oras. Zici tu ca a distrus zona Parcului Rozelor… Dar cine dat sentintele de retrocedare? Nu niste notari au legalizat niste certificate de mostenitor (pe baza unor acte fa;lse, pe care nu le-au vazut)? Nu niste judecatori, pe baza acestor acte notariale, au dat niste sentinte? Sentinte pe care orice CETATEAN din tara asta este obligat sa le respecte. Dar na, ca la PSD, minte tot timpul, ca poate, poate se prinde ceva. Gresit, de aia am ales un neamt…

 6. Ion says:

  DNA, institutia asta mai apartine de Justitie sau de proterctor al infractorilor, imi poate spune cineva?
  Procurorii astia de la DNA sunt platiti din bani publici sau din cheta pe care o strang infractorii?

 7. Aspacardin says:

  Nu iti este rusine mai derbedeule sa iei mita in cimitir? Hahalera pedelista care esti! Din cauza ta a si a celor de teapa ta a pierdut Robu scaunul de primar. Ravasila, Bitea, Buboi, Nasleu, etc… sunteti directi responsabili de toata mizeria si incompetenta din administratia locala.

 8. Stefan says:

  Problema *penal care se pune este daca Robu Nucolae priming sesizari A SESIZAT LA RANDUL LUI DNA..DACA nu a facut-o atunci face parte din Haita.Nu cred, totusi, ca cei care l-au sesizat pe Robu, nu au sesizat si DNA Timis.Cred ca se impune sa intre pe fir si Parchetul General

 9. Dan A. says:

  Robu nu stie nimic si crede ca fiecare trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie. Asa ca l-a tras pe linie moarta pe Ravasila, presupus nevinovat!!!! Cand e vorba de Rodica Aurelian atitudinea e exact pe dos. Un om vopsit si la par si la suflet, in toate culorile posibile.

 10. Hau Hau says:

  DNA de autosesizare ati auzit mai nulitatilor ?? In Timis 0 activitate DNA vuieste presa de o gramada de iilegalitati in Primaria Timisoara si ce face DNA asteapta declaratii publice . Rusine mai tripadusilor va luati salariul degeaba daca nu e comanda politica nu miscati un deget .

 11. Calin says:

  Maine , va declara ca a luat împrumut cei 40000 și urmează sa perfecteze actele la notar. Cât de prosti ne cred funcționarii astia , cât de prosti suntem sa înghițim gălușca asta de doi bani , cât de mult ne desconsidera Robu, sa ne dea astfel de declarații evazive , când el și cu alții au văzut parte din filmare și a hotărât pe loc sa i se ridice dreptul de semnătura , poate ca sunt mai multe filmări si înregistrări ( când ia 40000 pentru licitație , când mai ia niște bani pentru angajări , când mai ia bani sa închidă ochii pentru activitatea ilegală pe care o desfășoară firma de la Lugoj,etc), dar asta e doar supoziție … hai ce glume am ….) Iar unii funcționari incomozi care nu ,,produc’’ sau veghează , sunt trași pe linii moarte , in birouri minuscule fără net sau fără acces la sistem (Lotus)sa nu poți urmării actele de corupție și sunt deferiti comisiilor de disciplina pt ca ia dat blok lui Robu .😎Chiar am crezut ca după alegeri Robu va fi un erou post-mortem .

 12. Manole says:

  Domnule Robu nu-ați avut tăria să vă uitați ,,că se făceau intervenții pe un mort ,, ?! Murise de bucurie protejatul dumneavoastră ? 40000 euro nu sunt de lepădat . Odiosul personaj în discuție a fost și eficient ,da ,da vă înțelegem adică i-a facilitat licitația și a primit tăițeii ,la ce să mai aștepte ? Doar dumneavoastră aașteptați din 21 septemebrie și ați blocat o direcție ,plătiți pe acest nesimțit și tupeist ,din banii publici că nu din ai dumneavoastră ,din banii timișorenilor .Cît despre rușine ,ce-i asta cine a auzit de ea în cloaca pe care o protejați și v-a făcut să pierdeți scaunul de primar .Încă mai cred în înțelpciunea dumneavoastră ,sper că nu v-a fost afectată de cromoplatin și oxidant ,cum să vă înconjurați de asemenea personaje de tragi-comedie , de doamna Gaby Porci ,Lăudatu , Culiță Bere Grebla , Iapa Trocanul .Parcă ați transformat primăria în cartea junglei ! O nu ,e prea frumoasa cartea junglei pentru circul și mîrlănia pe care încercați să o acoperiți . ați făcut zob primăria împărțind-o în birouri și biroașe ,direcții peste direcții să vă puneți în funcții protejații de partid ,cei care au adus numai deservicii primăriei și s-au alimentat lunar din banii publici ,numindu-i prin consiliile de administrație la Colterm ,Retim ,Horticultura ,STPT ,SDM .
  Cum stați cu analiza de sistem costuri-eficiență ,cînd toate societățile astea sunt căpușate de protejații dumneavoastră ,toate sunt în pragul falimentului, sau pe pierderi uriașe suportate din banii publici ai noștri ,cîștigați cinstit nu din șpăgi luate prin cimitire . Nu v-a păsat niciodată de nimeni și nimic decît să fiți adulat de lichelele protejate și cocoțate în funcții ,nulități parvenite căruia nu le mai ajungeangeai la nas : clica de partid .Cam mare pălării pentru nișete Mării !Nici măcar nu vă pasă că plecați ,lăsînd în urmă un capital de imagine dezgustător al primăriei că pe acolo sunt și oameni cinstiți sufocați de incompetența ,tupeul ,indolența acoliților dvs ,iar acum spre stupefacția noastră ,apărați această hahaleră și odios personaj Răvășilă . Nu ați știut de presiunile făcute de acest Răvășilă asupra oamenilor ,de mitocănia și grosolănia acestui jalnic individ care confunadse primăria cu moșia lui de la Biled ,iar Coltermul în pușculița fără fund .
  De ce acest individ nu este cercetat disciplinar și pentru ce ia salariu în primărie cînd el nu muncește nimic din 21 septembrie ? Cam multe întrebări fără răspuns .Tupeu maxim ,ar fi suficient să vă uitați la fața acestui borfaș infractor și veți găsi răspunsurile . Tăinuirea e caz penal ,cred că v-au spus juriștii dumneavoastră ,dar dacă nu ați văzut și nu vedeți vă recomandăm să vă schimbați dioptria ,nervul optic se sclerozează la bătrînețe . Cu bine domn primar ,Politehnica vă așteaptă în sensul că nici vobă ,poate-l luați pe Răvășilă preparator .

 13. Manole says:

  Domnule Robu nuați avut tăria să vă uitați ,,că se făceau intervenții pe un mort ,, ?! Sau ați murit de rușine pentru individul ăsta fără onoare ., Murise de bucurie protejatul dumneavoastră ? 40000 euro nu sunt de lepădat . Odiosul personaj în discuție a fost și eficient ,da ,da vă înțelegem adică i-a facilitat licitația și a primit tăițeii ,la ce să mai aștepte ? Doar dumneavoastră așteptați din 21 septemebrie și ați blocat o direcție ,plătiți pe acest nesimțit și tupeist ,din banii publici că nu din ai dumneavoastră , ci din banii timișorenilor .Cît despre rușine ce-i asta , cine a auzit de ea în cloaca pe care o protejați și v-a făcut să pierdeți scaunul de primar ?Încă mai cred în înțelpciunea dumneavoastră ,sper că nu v-a fost afectată de cromoplatin și oxidant ,cum să vă înconjurați de asemenea personaje de tragi-comedie , de doamna Gaby Porci ,Lăudatu , Culiță Bere ,Grebla , Iapa ,Trocanul .Parcă ați transformat primăria în cartea junglei ! O nu ,e prea frumoasa cartea junglei pentru circul și mîrlănia pe care încercați să o acoperiți . ați făcut zob primăria împărțind-o în birouri și biroașe ,direcții peste direcții , numai ca să vă puneți în funcții protejații de partid ,cei care au adus numai deservicii primăriei și s-au alimentat lunar din banii publici ,numindu-i prin consiliile de administrație la Colterm ,Retim ,Horticultura ,STPT ,SDM .
  Cum stați cu analiza de sistem costuri-eficiență ,cînd toate societățile astea sunt căpușate de protejații dumneavoastră ,toate sunt în pragul falimentului, sau pe pierderi uriașe suportate din banii publici, ai noștrii ,cîștigați cinstit, nu din șpăgi luate prin cimitire . Nu v-a păsat niciodată de nimeni și nimic decît să fiți adulat de lichelele protejate și cocoțate în funcții ,nulități parvenite căruia nu le mai ajungeai pe la nas : clica de partid .Cam mare pălării pentru niște biete Mării !Nici măcar nu vă pasă că plecați ,lăsînd în urmă un capital de imagine dezgustător al primăriei , că pe acolo sunt și oameni cinstiți sufocați de incompetența ,tupeul ,indolența acoliților dvs ,iar acum spre stupefacția noastră ,apărați această hahaleră și odios personaj Răvășilă .
  Nu ați știut de presiunile făcute de acest Răvășilă asupra oamenilor ,de mitocănia și grosolănia acestui jalnic individ care confundase primăria cu moșia lui de la Biled ,iar Coltermul în pușculița fără fund .
  De ce acest individ nu este cercetat disciplinar și pentru ce ia salariu în primărie cînd el nu muncește nimic din 21 septembrie ? Cam multe întrebări fără răspuns .
  Tupeu maxim ,ar fi suficient să vă uitați la fața acestui borfaș infractor și veți găsi răspunsurile . Tăinuirea e caz penal ,cred că v-au spus juriștii dumneavoastră ,dar dacă nu ați văzut și nu vedeți realitatea ,vă recomandăm să vă schimbați dioptria ,nervul optic se sclerozează la bătrînețe .
  Cu bine domn primar , Politehnica vă așteaptă în sensul că nici vobă , poate-l luați pe Răvășilă preparator .

 14. LEX says:

  cine se pricepe sa initieze o petitie online de a atrage atentia structurilor centrale despre complicitatea, inefiecienta si tergiversarea dna timis dosarelor si dezvaluirilor presei , miroase de la o posta a complicitate si delasare

 15. Anubis says:

  La DNA se deschis geamurile cand cineva sopteste ”Legea 112”.

 16. Nino says:

  impreuna cu Ravasila si Ciuhandu se va plimba cu duba si uica Lae sa dea cu subsemnatul pentru milșioanele de euro tocate pe palmieri, panselute, proiecte fantasmagorice pentru baze sportive, fantani muzicale, metrou, Colterm, borduri, apa din Bega aruncata din avion contra tantarilor, minibuse electrice evaporate, parcuri modernizate doar pe hartie. Apropo Robulache nu uita sa lasi cheile de la Mecedes la primarie si sa-l trimiti pe securistul Vasile inapoi la politia locala sa patruleze pe strazi ca e plin orasul de borfasi

 17. Bebe says:

  Acum ca PSD nu mai e la putere, DNA ar trebui desfiintat pentru ca toaca aiurea banii contribuabililor. Bine ca nu la filmat vreun pietar pe Nasleu cand lua spaga, dar asta e mai destept, are oameni pentru asta, de aia Robu nu renunta la el indiferent ce facea.
  O administratie mafiotizata care a adus orasul intr-o stare jalnica, cu mult sub pretentiile sale, ramas in urma fata de alte orase din Ardeal.

 18. Dr. Markus Müller says:

  Robu Ghilotină așteaptă.

 19. Minciunica says:

  Nu ti-e rusina mai sa faci pe fecioara ? Pai nu l-ai luat consilier PERSONAL pe acest Ravasila ? L-ai luat sa te invete sa cum sa nu furi ? Sau sa va cautati la prohab ? Minti ca Baronul Munchausen, ticalos ce esti ! Ai indepartat din jur toti liberalii serioasi si te-ai inconjurat de lepre. Da pe Ruset de ce l-ai luat ? Sa iti arate cum e cu fondurile UE ?

  • anonim says:

   V.Ruset,nu este”sotul” directoarei de Resurse ‘inumane,nimeni alta decat verisoara sotiei lui Robu tocmai din Rapsig angajata de Robu cand era prorector la Politehnica ,iar V.Ruset adus de la Univ.Petrol si Gaze Ploiesti,dupa mai multe matrapazlicuri,aflat in prag de condamnare ?Rasfoiti presa vremii,poate sunt coincidente.A beneficiat si de ajutorul neprecupetit al dir.gen .adtiv,pretin prea apropiat al doamnei “personal’.Dorina sau dorita?

 20. pieton says:

  Nu am vazut,nu am auzit ,nu stiu,,nu am avut…!

 21. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Ştiri din Timiș

  Zece medalii obținute de rutierii CSUVT la Campionatele Naționale de Ciclism și Paraciclism 2022

  Ştiri din Timiș

  Lucrările abandonate la rețeaua de apă-canal din Plopi Sud, reluate de Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Condițiile de eliberare a cazierului judiciar pentru persoanele juridice au fost modificate

  Ştiri din Timiș

  Proiectele începute și eșuate de vechile administrații, duse la bun sfârșit de primarii USR

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici