tion.ro Web analytics

Mitropolitul Banatului, la slujba cu persoanele cu deficiente de auz. A impartit haine femeilor

Mitropolitul Banatului, la slujba cu persoanele cu deficiente de auz. A impartit haine femeilor

<p>foto: Arhiepiscopia Timisoarei</p>
Mitropolitul Banatului ÎPS Ioan a a fost prezent în mijlocul credincioșilor cu deficiențe de auz și vorbire din Timișoara. Slujba a fost transpusă în limbaj mimico-gestual și s-a desfășurat în Paraclisul „Sfânta Maria” de la demisolul bisericii Parohiei Timișoara-Iosefin. ÎPS Ioan a împărțit pulovere femeilor prezente la slujbă.
Scris de Adrian Panduru - Mitropolitul Banatului ÎPS Ioan a a fost prezent în mijlocul credincioșilor cu deficiențe de auz și vorbire din Timișoara. Slujba a fost transpusă în limbaj mimico-gestual și s-a desfășurat în Paraclisul „Sfânta Maria” de la demisolul bisericii Parohiei Timișoara-Iosefin. ÎPS Ioan a împărțit pulovere femeilor prezente la slujbă.

Mitropolitul Banatului a fost prezent în duminica a treia după Paști, numită și Duminica mironosițelor, la liturghia destinată credincioșilor cu deficiențe de auz de la biserica din Iosefin. Slujba a fost oficiată de părintele Eugen Bendariu, singurul preot din partea de Vest a țării care comunică prin mimică, gesticulație și dactileme cu persoanele cu deficiențe auditive.

Mitropolitul Banatului a vorbit despre râvna și dragostea femeilor mironosițe de a-L căuta pe Hristos.

„Inima este cel mai frumos templu de pe pământ în care se odihnește Hristos. Ea este singura casă în care vrea să-și plece capul Hristos. Cât de fericiți eram atunci când, copii fiind, ne legănau mamele noastre în brațe, iar noi dormeam cu capul pe pieptul mamei! Tot așa se bucură și Hristos când Îl lăsăm să se odihnească în inimile noastre”, a spus mitropolitul Banatului.

Mitropolitul Banatului a oferit pulovere tuturor femeilor aparținătoare comunității hipoacuzicilor din Timișoara, dar și credincioaselor din Parohia Iosefin și din zona Dacia. Mitropolitul Banatului a împărțit peste 1.000 de pulovere noi pentru credincioasele din biserici, „ca semn de cinstire și prețuire pentru ceea ce fac în cadrul Bisericii lui Hristos”.

„Pentru Biserica noastră, astăzi este o zi de cinstire deosebită a tuturor femeilor și mamelor creștine. De aceea, am găsit de cuviință ca, în Duminica femeilor mironosițe, să oferim fiecărei femei câte un dar atât pentru dragostea pe care o arată față de Hristos, cât și pentru faptul că Îl cercetează mereu în viața aceasta, așa cum L-au cercetat și femeile mironosițe”, a spus ÎPS Ioan.

Comunitatea persoanelor cu dizabilităţi de auz şi vorbire din Timișoara a luat fiinţă în anul 2001, cu sprijinul Parohiei Timişoara-Iosefin. În prezent, comunitatea, singura din partea de Vest a țării, cuprinde un număr de aproximativ 300 de persoane, fiind păstorită, din 2002, de părintele Eugen Bendariu. De la oficierea primei Liturghii în limbajul semnelor (12 mai 2002) și până astăzi, în cadrul parohiei se oficiază, cu regularitate, toate slujbele, inclusiv botezuri, cununii, înmormântări și parastase, tocmai ca oamenii să participe în mod activ.

Din 2011, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Ionel Popescu, serviciul liturgic pentru cei cu dizabilități de auzire și vorbire se oficiază în Paraclisul „Sfânta Maria”, situat la demisolul bisericii „Nașterea Maicii Domnului”.

La Vecernie (slujba de seară), ÎPS Ioan a fost prezent în mijlocul credincioșilor timișoreni din Zona Dacia, unde, la finalul slujbei, mitropolitul a împărțit și credincioaselor din cadrul Parohiei Timișoara-Zona Dacia câte un pulover.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Enel: întreruperile de curent din Timișoara și județ în perioada 6 - 10 decembrie

  Ştiri din Timiș

  Franța și Portugalia, în zona roșie pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut

  Ştiri din Timiș

  „Și tu poți fi Socio Claus”. Donează sânge și oferă tichetele copiilor cu dizabilități

  Ştiri din Timiș

  Peste 500 de limitatoare de viteză noi, în fiecare an, pe străzile Timișoarei. Costă peste 20.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Biciclete furate din scara unui bloc din Calea Circumvalațiunii, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Noul Campus Lenau s-a scumpit și va fi gata prin 2022. Va costa peste 13 milioane de euro

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, tot în scădere în județ și la Timișoara

  Sănătate

  Coronavirus, 5 decembrie: 916 cazuri și 78 de decese în România. 123 de infectări în Timiș

  Eveniment

  Marocan rămas blocat pe o insulă a Mureșului, salvat de polițiștii de frontieră din Timiș

  Sănătate

  Atenție la preparatele din carne în perioada sărbătorilor. Sfaturile specialiștilor de la „Babeș” privind trichineloza

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici