tion.ro Web analytics

Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de DNA

De Vlad Popa
Reactualizat la:

Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de DNA

Reactualizat la:
Medicul Virgil Musta este trimis în judecată de DNA, întrucât la debutul pandemiei a determinat trei asistente de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara să vândă în cadrul unității sanitare teste Covid și să preleveze probe pentru firma la care este acționar. Acuzate în dosar sunt alte trei persoane.
Scris de Vlad Popa - Medicul Virgil Musta este trimis în judecată de DNA, întrucât la debutul pandemiei a determinat trei asistente de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara să vândă în cadrul unității sanitare teste Covid și să preleveze probe pentru firma la care este acționar. Acuzate în dosar sunt alte trei persoane.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției transmit că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați:

MUSTA VIRGIL FILARET, asociat la o societate comercială cu profil medical și medic șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,

MANOLESCU DIANA LUMINIȚA, director medical al spitalului menționat anterior și ALBU MARIA DIANA, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, fiecare pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,

PAICA DANA MIHAELA, medic la societatea comercială la care asociat era inculpatul prim menționat, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”.

Procurorii DNA spun că în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, medicul Virgil Musta ar fi determinat trei asistente medicale ale spitalului Victor Babeș din Timișoara să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el este acționar, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul spitalului.

Concret, ele ar fi prelevat probe biologice pentru depistarea Covid-19 și încasau contravaloarea testelor RT-PCR și eliberau bonuri fiscale în beneficiul societății care aparține lui Virgil Musta, utilizând o casă de marcat mobilă.

„La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, inculpatele Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale.

Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit, iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente. Astfel, inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente să își încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului”, spun procurorii într-un comunicat de presă.

Potrivit DNA, prejudiciul cauzat Spitalului Victor Babeș depășește 12.000 de lei, iar societatea la care este asociat Virgil Musta ar fi obținut în mod ilegal peste 172.000 de lei. Procurorii au pus sechestru pe suma de 12.000 de lei aflată într-un cont bancar ce aparține medicului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș.

29 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. john says:

    12000ron…:-) pai aici vb de sute de mii probabil …delapidati de imaculatul in halat alb…

  2. Timisorean says:

    Uite cum se intoarce roata, din print ajungi cersetor. Asa sa fie!

  3. antiVrajeala says:

    Gata, se cerceteaza tunurile din pandemieeeee!!! S-au descoperit coruptiiiii!!! 🤣😂🤣😅

    Praf in ochi.

    Linia de fabricat masti de la Romarm? Mastile la suprapret fara bon fiscal vandute de nevasta ministrului? Izolete? Spitale modulare nedate in folosinta? Echipamente de protectie cumparate prin contractare directa(criza, ce, mai ai timp de licitatii? ) de la tot felul de firme cu obiectul activitatii de te doare mintea, telefoanele date la unifarm din partea cui trebuie, blocarea spitalelor de stat pentru pacientii cu alte afectiuni si trimiterea lor catre spitale private, piete in aer liber inchise – traiasca supermarket-urile, si bineinteles gzilioane de doze de vaccin contractate aiurea. Apropo, s-au terminat anchetele in multele cazuri de incendii in spitale? Nu?

    Pai invarteala lui musta e fix pix, dar daca tot il ancheteaza (foarte bine), poate ar trebui anchetat si prof univ dr Oancea?

    #idiocracy

  4. timisorean says:

    Mda, nu e de mirare…
    Cine ajunfe in functii de sus si nu e corupt? Nici macar unul!!!
    Ar trebui sa-si dea demisia din functiile pe care le detine, asta, evident, pe langa sa plateasca in instanta!

  5. profu says:

    Bravo DNA ! Daca mai prindeti si 2-3 babe care vand verdeturi fara autorizatie ne-am scos Nu va crapa obrazul de rusine cu toti angajatii vostri interri.

  6. un cetatean says:

    Eorii nostri din prima linie :)))))))))))

  7. plex says:

    Il “carantineaza” oare? Sa nu uitam prezumtia de vinovatie draga romanilor: il declar corupt asimptomatic, asadar propun pana una alta, izolare preventiva 30 de zile.

  8. Societatea_civila says:

    Acum ca ne-am trezit si noi, prostimea, observ si imi amintesc faptul ca acest personaj a fost cel mai mare actor al momentului. Dupa 2 ture de covid tratat in liniste acasa, fara nici un mare rahat, pe cand altii erau ucisi pe capete printre cadrele medicale, consider ca multe nume ar trebui inchise rapid pentru genocid si sustinerea acestuia. Cum se simt acum oamenii care si-au ingropat apropiatii in saci, fara sa asiste la inmormantare datorita piesei proaste de teatru prin care am fost purtati? Asa sa ne ajute pe toti Dumnezeu, pe cum meritam!

  9. vladi says:

    Intelegeti de ce ne era greata in Pandemie, intelege oare Fritz de ce ne-a fost greata cand a bagat Timisoara in carantina?
    ne era greata pentru ca Musta venea la TV sa ne spuna sa ne spalam pe maine si el la cabinetul paricular facea teste Covid pe care le executa defapt la spitalul de stat dar pacientii plateau la el la privat pentru ele. intelegi Fritz?

  10. uie_fritz says:

    nuuuu, ramanem fara linia intai…

  11. Andrei says:

    Eu am 33 de ani si astazi sunt in viata datorita acestui om. Pacat faptele bune nu sunt recunoscute si improscam cu noroi fara o decizie finala a unor judecatori.

    • Mere si pere says:

      Esti in viata pentru ca si-a indeplinit datoria pentru care e platit regeste, cu vreo 6-7 mii euro lunar minim. Ce legatura are asta cu faptul ca el a facut ilegalitati? Ar trebui iertat ca te-a salvat pe tine? E ok daca esti corupt cat timp salvezi vieti? Vai steaua noastra, de aia suntem aici, ca toti gaseau “si ceva bun” in corupti.

      • Marean says:

        Același “măcar a făcut ceva”..

        • otzul says:

          Dintre unul care fura fara sa faca nimic si unul care fura si face ceva, tu pe care-l alegi? Dar dintre unul care nu fura si nu face nimic si unul care fura si face ceva?

          zicala cu “macar a facut ceva” trebuie inteleasa ca “a furat dar a si facut ceva, rezultatul dupa ce scazi ce a facut fau din ce a facut bun, e pozitiv, spre deosebire de aia care doar fura la care rezultatul e negativ”.

  12. Vrajeala says:

    Asta e praf in ochi…in comparatie cu ge-no-ci-du-l facut in asa zisa pandemie.

  13. Gabrilel says:

    Ai 33 de ani degeaba. Se vese. Generatiile anowflake de dupa 89 is din branza facute.
    Cum bate vantul fugiti la spital.
    Te-a salvat musta. Nu fraere ci imunitatea aia putinea ce o ai te-a salvat. Mai bine multumeate-i cu nu te-a pus pe Kaletra sau cealata ,,schema de tratament,, cu care au omorat mii de oameni…

  14. Stat Criminal says:

    Mama, cu o sănătate exemplară, testată negativ covid, a murit la cateva zile după prima doză de vaccin pfizer.
    Nu vom deschide nici un proces în instanțe obiente politicului, dar nu vom mai avea încredere în autoritățile acestui stat.

    • Oancea says:

      O fi avut saraca sanatatea exemplara. Dar aia fizica. Ca daca s-a vaccinat….statea prost cu sanatatea psihica….
      Sau v-a avut pe voi,mari sfatuitori de bine si a bagat in ea vaxxin…

    • gogu says:

      degeaba deschizi proces, ca s-a semnat acolo ce trebuie sa il pierzi instantaneu. mafia evreiasca loveste din nou

  15. Dorin says:

    Și oancea ? Combinatiile făcute cu aparatura medicala cu prietenul Iman ? Ăștia sunt hoți mizerabili , in timp ce stăteam închiși in case, ei furau ca jegurile și ne Amenințau cu prapori și lumânări …nu se uita niciodată așa ceva !

  16. Robu Nicolae says:

    Spitalul rușinii

  17. Ingerii says:

    Cum mai lacrima el la pro tv de grija noastra.
    Ingerii incasau pe rupte banii iar la tv erau cei mai mari salvatori.
    Asa sa va ajute Dumnezeu.

  18. O pensionara says:

    Pentru 12000 lei dat in judecata ? Ce rusine . Dar ce ne mai miram ,amendate sau date in judecata ,sunt si alte persoane care au stat sa vinda citeva legaturi de frunze Cine ce interes are??

  19. Ppa says:

    Toata viata lui a fost in conflict de interese.Ar trebui sa I se interzica sa mai profeseze

  20. Găinaț DNA says:

    Bravo ! Ati prins cel mai mare infractor din tara asta. In el statea de fapt coruptia, el e baiatul destept. Aresteaza gainarii sa dea cu praf in ochi la fraieri in presa la comanda, in timp ce se dau tunuri de milioane – dupa posibilitati !

  21. Gigi says:

    Omul o fi bun medic , oricum ia ciripit lui ,,cineva,, de a vandut impreuna cu fratiorul clinica profilaxis la Medlife , ce avea sa se intample toate is de fatada ca nu mai are ce sa ii faca 😛.

  22. LexLuthor says:

    La ZDUP cu el, de corupt, evazionist și arogant …

    Roata se invartește
    și face țac țac țac
    Musta se prăbușește
    Căci DNA îi vine de hac hac hac!

  23. Snițel says:

    Sa speram ca se pune sechestru si pe rolexul domnului oancea, cred ca vorbim despre 12 mii de euro in acel caz, dintr-un salariu de 2000 de euro si un snitel rece

  24. Cele mai noi știri

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 25 aprilie 2024, în Timișoara?

    Eveniment

    VIDEO. Tânără lovită de mașină în timp ce traversa strada, la Timișoara

    Mapamond

    Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor, adoptate de Parlamentul European

    Ştiri din Timiș

    Deși trebuiau să fie gata anul trecut, lucrările de la Waldorf sunt „în grafic”. Se lucrează la fațadă

    Mapamond

    Lege adoptată de Parlamentul European pentru îmbunătățirea calității aerului

    Ştiri din Timiș

    Concursul prin care Florin Răvășilă a ajuns director de „Patrimoniu” în PMT, anulat în primă instanță

    Mapamond

    Dispoziții noi care vizează încălcarea regulilor de circulație în străinătate

    Ştiri din Timiș

    VIDEO. Restaurant din Lugoj, închis temporar de Protecția Consumatorului. Inspectorii au găsit mizerie și alte probleme

    Ştiri din Timiș

    PNL și-a definitivat listele candidaților pentru Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș

    Eveniment

    VIDEO. Zeci de percheziții domiciliare în Timiș și în alte județe, la traficanți de migranți. Au fost oprite și câteva transporturi

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici