tion.ro Web analytics

Măsuri împotriva răspândirii gripei în școlile din Timiș. Se pot suspenda cursurile în unele locuri

Măsuri împotriva răspândirii gripei în școlile din Timiș. Se pot suspenda cursurile în unele locuri

Până acum sunt 38 de oameni care au decedat din cauza gripei în România. În școli, virusul se răspândește cel mai repede, au fost semnalate peste 5.000 de cazuri de gripă la nivel național în unitățile de învățământ. În Timișoara, în școli și grădinițe se iau de luni măsuri de control și protecție a copiilor.
Scris de Adrian Panduru - Până acum sunt 38 de oameni care au decedat din cauza gripei în România. În școli, virusul se răspândește cel mai repede, au fost semnalate peste 5.000 de cazuri de gripă la nivel național în unitățile de învățământ. În Timișoara, în școli și grădinițe se iau de luni măsuri de control și protecție a copiilor.

Inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu, a transmis către reprezentanții școlilor și grădinițelor din Timiș o serie de măsuri pe care aceștia trebuie să le ia de luni, atunci când copiii se întorc la școală după patru zile libere. Măsurile sunt pentru a preveni, pe cât posibil, extinderea cazurilor de copii cu gripă în colectivități.

Inspectorul școlar general de Timiș transmite reprezentanților unităților de învățământ ca la acest sfârșit de săptămână sau cel mai târziu luni de dimineață să „angajzeze” întregul personal nedidactic în activități de igienizare a spațiilor școlare.

„Se vor spăla, în mod obligatoriu, toate sălile de clasă, sala profesorală și spațiile în care intră copii și cadre didactice, pe jos, cu apă curată și soluții dezinfectante. Cei care nu aveți și vă aflați în imposibilitatea de a procura soluții dezinfectante, vă rog să comunicați această situație inspectorului de sector. Se va șterge, cu apă curată și soluții dezinfectante, mobilierul școlar, balustradele pe care copiii le folosesc pentru a se sprijini când urcă în imobilele cu etaj, precum și obiectele din laboratoare pe care pun, în mod normal, mâna… mai multe persoane”, le transmite Aura Danielescu profesorilor.

Inspectorul școlar cere ca reprezentanții unităților de învățământ să monitorizeze prin diriginți și învățători, pe toate canalele de comunicare posibile, starea de sănătate a copiilor, obținând de la părinți date despre sănătatea copiilor din clasele pe care le coordonează.

„Inspectoratul Școlar Județean, prin colegii inspectori de sector, vom monitoriza, luni, la primele ore, situațiile din unitățile de învățământ. Dacă se va constata că numărul cazurilor de copii bolnavi, depășește, procentual, ceea ce s-a transmis prin notele MEN și adresele DSP, veți proceda la a solicita suspendarea cursurilor!”, le transmite Aura Danielescu reprezentanților unităților de învățământ.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici