tion.ro Web analytics

Mama unei fetite din Timisoara: 175 de zile de cand copilul meu este tratat de Statul Roman cu promisiuni

Reactualizat la:

Mama unei fetite din Timisoara: 175 de zile de cand copilul meu este tratat de Statul Roman cu promisiuni

<p>foto: Otilia Stanga</p>
Reactualizat la:
Maia este o fetiță de 12 ani din Timișoara care necesită tratament cu imunoglobulină, tratament fără de care nu poate ieși în colectivitate. Mai puțin și se fac 200 de zile de când copila așteaptă tratamentul...
Scris de Adrian Panduru - Maia este o fetiță de 12 ani din Timișoara care necesită tratament cu imunoglobulină, tratament fără de care nu poate ieși în colectivitate. Mai puțin și se fac 200 de zile de când copila așteaptă tratamentul...

Maia, fiica Otiliei Stanga, a fost diagnosticată în urmă cu cinci ani cu imunodeficiență primară, o boală care o ține izolată de restul lumii, dacă nu primește tratament. Nu a mai primit tratament din luna iulie, de când în farmaciile românești nu se mai găsește imunoglobulină.

Mama Maiei, Otilia Stânga, a scris pe Facebook o filă din „Jurnalul de pacient” al fiicei sale și transmite că fetița este tratată de Statul Român doar cu promisiuni și bună credință.

„Jurnal de pacient. Ziua 175 fără imunoglobulină pentru Maia. (…) Problema imunoglobulinei, sau mai exact a lipsei ei, este tot acolo. Există în continuare cel puțin 10 pacienți în România, cei cu intoleranță la Intratect, care așteaptă de luni bune tratamentul. Da, promisiuni există, da, acord ministerului prezumția ca sunt de bună credință și fac tot ce pot ca să rezolve această problemă, dar nu pot să nu spun cu voce tare că sunt 175 de zile de când copilul meu este tratat de Statul Român doar cu asta: cu promisiuni și cu bună credință. Mulțumesc lui Dumnezeu că există mulți oameni buni în jurul nostru și, cu ajutorul lor, Maia este bine. Ce s-ar fi întâmplat, însă, dacă ei n-ar fi existat? În altă ordine de idei, în curând vine termenul unei noi ture de tratament pentru toți ceilalți pacienți. Promisiunile ministerului spun că după 20 ianuarie va intra în țară o nouă tură de Intratect. Privesc cu îngrijorare cuvântul «după» din această propoziție”, a scris mama Maiei, Otilia Stângă, pe Facebook.

Maia ar trebui să primească tratament în valoare de aproape 1.500 de euro lunar, iar un singur flacon costă în jur de 300 de euro. Mama Maiei este nevoită să cumpere tratament, dar sunt oameni care nu-și permit să cumpere, care abia au bani să vină cu trenul la spital. Pentru Maia tratamentul costă 1.200-1.500 de euro lunar. În România sunt aproximativ 200 de persoane care au nevoie de tratament cu imunoglobulină.

Tratamentul cu imunoglobulină ar trebui să fie compensat în România, dar nu se mai găsește în farmacii. În vara anului trecut, ultimele două firme care aveau astfel de medicamente în România au anunțat că se retrag de pe piață. Imunoglobulina este o substanţă obţinută din plasma sanguină umană. Această plasmă, în urma prelucrării, conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor.

Ministerul Sănătății a transmis la mijlocul lunii decembrie a anului 2017 că au fost livrate către unitățile sanitare peste 2.000 de doze de imunoglobulină pentru tratarea cazurilor de urgență din secțiile de Terapie Intensivă și, până la finalul anului 2017, vor mai fi trimise către spitale încă 1.000 de doze din acest produs. Un producător care a ales să părăsească piața din România, în luna mai 2016, și-a anunțat intenția de a reveni.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  TION ITCom

  Nokia Timișoara pol de dezvoltare al tehnologiei 5G
  ADVERTORIAL. Ultimele decenii au arătat o continuă evoluție a sistemelor de comunicații mobile. Numărul de utilizatori, numărul de dispozitive, traficul de date și aplicațiile au crescut într-un mod exploziv în ultimii ani. 5G (Fifth Generation) este următoarea generație de sistem de comunicații mobile și se așteaptă să revoluționeze societatea noastră, viețile noastre și economia.

  Ştirile judeţului Timiş

  Premieră pentru Timișoara - British International School of Timișoara a primit prestigioasa acreditare COBIS
  British International School of Timișoara, prima școală cu curriculum britanic din partea de vest a României, deschisă în septembrie 2019, a obținut acreditarea COBIS - Council of British International Schools. Școala devine prima instituție de învățământ din vestul țării acreditată de prestigioasa instituție britanică. În acest moment, 240 de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani studiază la British International School of Timișoara , capacitatea urmând să crească începând din anul școlar următor.

  Ştirile judeţului Timiş

  Robu anunță un aer foarte bun în Timișoara, ministrul Mediului cere rapid un plan de reducere a poluării
  Timișoara are un aer foarte bun, se laudă primarul Nicolae Robu pe Facebook, în timp ce ministrul Mediului cere rapid un plan de reducere a poluării pentru capitala Banatului, dar și pentru alte nouă orașe din România. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Trei pacienți cu suspiciune de gripă au fost internați în spital, la Timișoara
  Trei pacienți, suspecți de gripă, se află internați, la începutul acestei săptămâni, în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Printre aceștia se regăsește și un copil.

  Ştirile judeţului Timiş

  Razie în trafic, pe mai multe drumuri care leagă localități din Timiș. Sute de amenzi au fost acordate
  Razie pe drumurile care leagă mai multe localități din Timiș, duminică, efecutată de polițiști. Oamenii legii au acționat în Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Ciacova, în două etape. Într-o singură zi, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 120.000 de lei. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Polițiștii lansează spoturi video pentru promovarea noilor obligații și drepturi ale cetățenilor în relația cu ei
  Campanie de informare demarată de IGPR pentru promovarea noilor obligații și drepturi pe care cetățenii le au în relația cu polițiștii. Oamenii legii atrag atenția că a fost publicată legea care stabilește clar cum trebuie să răspundă și cum trebuie să se comporte cetățenii în cazul în care sunt somați de un polițist.

  Ştirile judeţului Timiş

  Se caută „părinți de profesie”. Cursuri gratuite la Timișoara
  Puteți fi „părinți de profesie” pentru copiii care vă vor fi încredințați în plasament, dacă doriți să deveniți asistent maternal profesionist. DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Timiș caută asistenți maternali profesioniști, care să aibă grijă de copiii care nu au cui să-i spună „mamă” și „tată”.

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara murdară! Amenzi de 5.000 de euro pentru gunoaie, într-o săptămână
  Amenzi de 5000 de euro într-o săptămână pentru cei care au aruncat gunoaie pe stradă, la Timișoara. Polițiștii locali au sancționat șapte persoane surprinse de camerele de supraveghere în timp ce aruncau gunoiul în diferite locații din oraș. 5

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.