tion.ro Web analytics

Mai multe locuri de muncă în primul trimestru din 2022

De Vlad Popa

Mai multe locuri de muncă în primul trimestru din 2022

foto: pixabay.com
În primul trimestru din 2022, numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la 47.300, în creștere față de trimestrul anterior. Timișenii fără un loc de muncă pot opta și pentru unul din campania Tion.
Scris de Vlad Popa - În primul trimestru din 2022, numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la 47.300, în creștere față de trimestrul anterior. Timișenii fără un loc de muncă pot opta și pentru unul din campania Tion.

În trimestrul I 2022, conform INS, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în activitățile din domeniile: distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (1,73%), informații și comunicații, administrația publică (1,72% pentru fiecare în parte).

„În industria prelucrătoare s-a concentrat puţin sub o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante (11,0 mii locuri vacante), cu o valoare a ratei de 1,01%.

Sectorul bugetar a însumat aproape 23% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 4,9 mii locuri vacante s-au regăsit în sănătate și asistență socială, 4,6 mii locuri vacante în administrația publică, iar 1,2 mii locuri vacante în învățământ. La polul opus, rata locurilor de muncă vacante a înregistrat cele mai mici valori în industria extractivă (0.20%) și în alte activități de servicii (0,28%)”, potrivit INS.

Cele mai puține locuri de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă, tranzacții imobiliare. Prin comparație cu trimestrul precedent, în ceea ce privește numărul locurilor de muncă vacante, creșterile cele mai semnificative au fost în activitățile din construcţii (+0,9 mii locuri vacante), comerţ cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor, respectiv distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+0,5 mii locuri vacante pentru fiecare în parte).

Cele mai relevante scăderi, atât în ceea ce privește rata, cât și numărul locurilor de muncă vacante, s-au regăsit în activitățile din sănătate şi asistenţă socială și administraţie publică.

În Timiș sunt disponibile 1.448 de locuri de muncă de la 88 de operatori economici. AJOFM a publicat lista pe site. Timișenii fără un loc de muncă pot opta și pentru unul din campania Tion:

 1. Contitech
 2. Unimetal
 3. IMPERIUM PRODUCT OMNIA INTERNATIONAL
 4. BGS
 5. Valeo
 6. VALCON DIFFUSIONE MODA
 7. Sekureco Protect Guard
 8. TERA PROFIL
 9. Hotel Boavista
 10. PROFI
 11. SOMACO GRUP PREFABRICATE
 12. Agil
 13. SOMACO GRUP PREFABRICATE
 14. Agil
 15. Agil
 16. Inform Media Press
 17. Art Papel Group
 18. The Care Hub
 19. The Care Hub
 20. Leman Industrie
 21. Minimold
 22. E.ON. Assist Complet
 23. TRW
 24. San Marzano Gold
 25. Telco-Pe
 26. Dräxlmaier Automotive
 27. Herbretex
0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Perioada caniculară dezvoltă apariția afecțiunilor ORL și alergenilor. Sfaturi utile de la specialiști

  Ştiri din Timiș

  Concurs de ocupare a funcţiilor vacante de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din județul Timiș

  Utile

  Lucrări Aquatim în Timișoara și alte trei localități din Timiș

  Eveniment

  Primăria din Coșteiu se va ocupa de înmormântarea celor două persoane înecate duminică în râul Timiș

  Ştiri din Timiș

  Florin Piersic revine la Timișoara cu primul spectacol după pandemie

  Eveniment

  Șofer beat și drogat prins de polițiști la volan, la Timișoara. Consumase amfetamină și canabis

  Eveniment

  FOTO. Un bărbat și o femeie, căutați de scafandrii de la ISU. Au intrat în râul Timiș să se răcorească și nu au mai ieșit la mal

  Eveniment

  Tânăr drogat prins de polițiști la volan, în Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi au rămas pietoni în Timiș, sâmbătă. Tânăr depistat pozitiv la canabis

  Eveniment

  Razie a polițiștilor și jandarmilor la Dub Camp România și Eco-Friendly Experience. Amenzi de aproape 10.000 de lei

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici