tion.ro Web analytics

Mai multe clase ale Liceului Lenau s-au mutat la RATT. Robu le-a cantat la chitara copiilor

Reactualizat la:
Reactualizat la:
La RATT se face şcoală. Mai multe clase de gimnaziu ale Liceului „Nikolaus Lenau” din Timişoara funcţionează începând din această săptămână într-o nouă clădire, în apropiere de Piaţa Mărăşti: o fostă hală de reparaţii a RATT. Şcoala va sta în chirie acolo. Oficialii primăriei au inaugurat luni clădirea, care a fost reamenajată pentru a găzdui temporar şcoala. Primarul Nicolae Robu le-a cântat la chitară copiilor şi a stat la selfie-uri şi autografe.
Scris de A.S. - La RATT se face şcoală. Mai multe clase de gimnaziu ale Liceului „Nikolaus Lenau” din Timişoara funcţionează începând din această săptămână într-o nouă clădire, în apropiere de Piaţa Mărăşti: o fostă hală de reparaţii a RATT. Şcoala va sta în chirie acolo. Oficialii primăriei au inaugurat luni clădirea, care a fost reamenajată pentru a găzdui temporar şcoala. Primarul Nicolae Robu le-a cântat la chitară copiilor şi a stat la selfie-uri şi autografe.

După lucrări de 1,7 milioane de lei, fosta hală a Regiei Autonome de Transport Timişoara de pe Intrarea Doinei a fost reamenajată astfel încât să poată găzdui mai multe săli de clasă ale Liceului „Nikolaus Lenau”. Aceasta a fost soluţia găsită de autorităţile locale pentru ca elevii acestei şcoli să înveţe doar de dimineaţă şi să înveţe într-un spaţiu adecvat, în condiţiile în care nu s-a reuşit încă finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii în care funcţionează Liceul Lenau de pe strada Gheorghe Lazăr.

Pe Intrarea Doinei mai sunt încă lucrări de făcut, de exemplu mai trebuie amenajată o parte din curte, trebuie realizat terenul de sport şi mai sunt lucrări la partea de instalaţii, dar sute de copii fac deja şcoală acolo.

Până în prezent, clasele de gimnaziu, clasele V-VII au avut învăţământ de după-masă. Odată cu intrarea în aceste încăperi, practic toate clasele Liceului Nikolaus Lenau îşi desfăşoară activitatea în program de dimineaţă. Deocamdată sunt clasele V-VII şi începând de săptămâna viitoare va fi şi clasa a VIII-a în acest sediu, deci vom avea 16 clase, aproximativ 400 de elevi. Este destul de bine utilat spaţiul, clasele sunt utilitate cu mobilierul necesar, sunt tablele puse (…) Pentru sport se va amenaja un teren cu iarbă artificială în spatele clădirii. Sperăm ca într-un viitor apropiat să fie finalizată şi sala de sport a Universităţii de Vest care este construită în parteneriat cu Liceul Lenau şi este la 5 minute de mers. Mai sunt lucrări de amenajare, trebuie finalizată curtea, trebuie amenajat terenul de sport şi trebuie realizată instalaţia de încălzire şi climatizare a clădirii”, a explicat directoarea şcolii, Elena Wolf, care este şi consilier local.

Wolf spune că soluţia găsită este una provizorie, ea sperând ca în decurs de 2 ani să fie ridicat un nou campus şcolar pentru Liceul Lenau în zona Oituz.

De altfel, pentru ocuparea imobilului de pe Intrarea Doinei se va plăti o chirie la RATT.

„Hala, până nu demult, era o părăginitură. Au fost amenajate 16 săli de clasă foarte frumoase. De fapt, RATT, la solicitarea noastră, a primăriei, a amenajat spații administrative, numai că proiectul este atât de generos încât permite ca aceste spații să poată fi folosite ca săli de clasă până când vom realiza noul campus școlar pentru Liceul Lenau. Valoarea investiției a fost de 1,7 milioane lei. Liceul Lenau va beneficia de aceste spații într-un regim financiar foarte convenabil, trebuind să plătească doar amortismentul. Asta se va stabili în funcție de perioadă de amortizare a investiției, cât va fi chiria lunară, dar va fi una foarte mică în orice caz (…) Probabil că va fi doar temporar, pentru că după ce vom construi noul campus școlar pentru Liceul Lenau nu va mai fi nevoie să continuăm cu activitatea școlară aici. Îmi este greu să spun cât va dura…”, a declarat Robu.

Mobilierul din noua şcoală este în mare parte primit ca donaţie din Germania, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.

Primarul şi viceprimarul au inaugurat luni noua clădire. Robu a fost asaltat de copii în curtea şcolii. Elevii, mulți dintre ei cu telefoane mobile de ultimă generație, s-au împins ca să ajungă să-și facă selfie-uri cu primarul şi să ia autografe de la el. Robu a plecat cu greu din mijlocul lor.

Edilul a vizitat apoi şi mai multe săli de clase. A întrerupt şi o oră de muzică şi a profitat de ocazie pentru… a le cânta la chitară copiilor. Le-a spus inclusiv că şi-a lansat o piesă care se numeşte „Ca marea”.

Directorul general al RATT, Ioan Goia, a explicat că imobilul de pe Intrarea Doinei ar urma să găzduiască spaţii administrative pe viitor, după ce nu va mai fi şcoală.
„Investiţia a fost suportată din fondurile proprii ale RATT. Aici a fost o hală care era folosită pentru conducătorii auto şi pentru reparaţii. Noi am etajat-o şi am creat nişte spaţii administrative pentru noi. Noi, în sediul central, Take Ionescu nr. 86 şi 83, vrem să organizăm acel muzeu al transportului public. Cu timpul va trebui să părăsim acea locaţie şi ne-am gândit să modernizăm aceste spaţii. Era un proiect al nostru în derulare şi atunci s-a venit cu ideea să folosim clădirea pentru şcoală, să-şi poată face orele de dimineaţă”, a declarat Goia.

Articole pe aceeași temă:

Vesti bune pentru elevii de la Lenau: vor face ore doar de dimineata

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise

  România

  Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont

  Eveniment

  Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus

  Sănătate

  Coronavirus, 25 septembrie: peste 7.600 de cazuri noi în România, 435 în Timiș. Rata la Timișoara se apropie de 6

  Ştiri din Timiș

  Bani pentru drumuri comunale din Timiș. Primăriile care primesc fonduri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici