tion.ro Web analytics

Lucrările pe Stan Vidrighin, oprite o săptămână. Traficul rutier se închide pe mai multe străzi din Timișoara

De Gabriel Neo

Lucrările pe Stan Vidrighin, oprite o săptămână. Traficul rutier se închide pe mai multe străzi din Timișoara

A început prima etapă a șantierului de pe Stan Vidrighin. Timp de 7 luni, accesul rutier pe sensul de mers de la str. Podeanu până la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu va fi interzis. Timp de o săptămână, lucrările pe șantier se opresc din cauza intervențiilor la rețeaua de gaze. În plus, în curând vor începe o serie de lucrări pe mai multe străzi din oraș, ceea ce va afecta circulația.
Scris de Gabriel Neo - A început prima etapă a șantierului de pe Stan Vidrighin. Timp de 7 luni, accesul rutier pe sensul de mers de la str. Podeanu până la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu va fi interzis. Timp de o săptămână, lucrările pe șantier se opresc din cauza intervențiilor la rețeaua de gaze. În plus, în curând vor începe o serie de lucrări pe mai multe străzi din oraș, ceea ce va afecta circulația.

Luni, 4 aprilie, au început oficial lucrările de execuție pentru obiectivul „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseul 2 – Calea Stan Vidrighin”. În prima săptămână a fost demontată linia căii de tramvai, respectiv linia de contact, fără a afecta traficul rutier, respectiv zona intersecțiilor de pe întregul traseu.

La acea vreme, Serviciul Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Timișoara anunța că din 11 aprilie traficul rutier va fi închis pe Calea Stan Vidrighin, pe sensul de mers strada Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu – sensul giratoriu Piața Gheorghe Domășneanu.

Reprezentanții serviciului au revenit cu o nouă informare: traficul rutier pe tronsonul respectiv se va închide începând cu data de 18 aprilie, decalarea de o săptămână fiind din cauza lucrărilor de intervenție la rețeaua de gaz în zona respectivă.

„Din cauza lucrărilor de intervenție la rețeaua de gaz, se va decala perioada de execuție a lucrărilor de pe tronsonul cuprins între str. A. Paunescu Podeanu și sensul giratoriu Piața Gh. Domãșneanu. Astfel, traficul rutier va fi restricționat din data de 18.04.2022, pe o durată de 7 luni, pe tronsonul cuprins între str. A. Păunescu Podeanu și sensul giratoriu Piața Gh. Domășneanu, iar pe sensul de mers Piața Gheorghe Domășneanu – strada Aurel Podeanu circulația se va desfășura în dublu sens, cu câte o bandă pe sens”, anunță reprezentanții Serviciului Transport.

Această primă etapă din cadrul proiectului urmează să afecteze traficul în zonă timp de 7 luni. După finalizarea primei etape, urmează alte aproximativ 20 de luni de restricții rutiere.

Vă reamintim că pe Calea Stan Vidrighin se vor executa lucrările a două proiecte strategice pentru oraș – Reabilitarea rețelei de apă canalizare, realizată prin fonduri europene atrase de Aquatim și Reabilitarea liniei de tramvai și a tramei stradale de pe Stan Vidrighin. Impactul imediat începerii șantierelor îl vor resimți locuitorii din zonele vizate și, implicit, mediul de afaceri zonal.

Alte străzi afectate de restricții

Atenție! Traficul rutier se va închide și pe alte străzi din Timișoara, ca urmare lucrărilor efectuate pe unele tronsoane.

Astfel, închiderea traficului rutier va avea loc pe:

1). Str. 1 Decembrie 1918, pe tronsonul cuprins între str. Ghirlandei și str. Mitropolit Varlaam, în perioada 12 – 24 aprilie, în vederea executării lucrărilor de frezare, respectiv în perioada 16 – 17 aprilie pentru executarea lucrărilor de așternere a covorului asfaltic, precum și a masticului bituminos la linia cale tramvai. În perioada 12 – 15 aprilie și între 18 – 22 aprilie transportul public local nu va fi afectat;

2). Str. Sfânta Rozalia, pe tronsonul cuprins între str. Romulus și bd. Mihai Viteazul, între 11 – 18 aprilie, în vederea efectuării lucrărilor de reparații la partea carosabilă prin reașezarea pavajului din dale la cotele inițiale;

3). Str. Frunzei, pe tronsonul cuprins între str. Ana Ipătescu și str. Nicolae Leonard, între 12 – 14 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 18.00, în vederea efectuării lucrărilor de eliminare a tasărilor.

Mijloacele de transport în comun vor circula deviat.

Pe aceeași temă:

7 luni de restricții rutiere din 11 aprilie. Încep lucrările pe Calea Stan Vidrighin

Trasee STPT deviate în weekend, la Timișoara

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stana Izbasa Vidanjora says:

  Ce e aia Stan Vidrighin ? Ce denumire e asta ? Chiar nu mai aveti creier functional?

  • Baluba says:

   Un inginer originar din Sibiu, care a fost primar al Timisoarei intre 1919-1921 si in 1922. Chiar senator de Timish-Torontal. De deja 13 ani are un bust in Parcul Central. Acuma cred insa ca imi pune intrebari similare legate de Torontal. Chiar e mishto, cand jumate de Banat de in Ontario.

 2. A says:

  Google it:)

 3. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Eveniment

  FOTO. Polițiști locali în vizită la copii de la o grădiniță din Calea Girocului din Timișoara

  Sănătate

  Urmează zile caniculare în județ. Recomandările DSP Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi rămași pietoni după ce au fost opriți în trafic, în weekend, în Timiș

  Utile

  Controale Aquatim în județ pentru depistarea branșamentelor ilegale

  Ştiri din Timiș

  Anunţ finalizare proiect „Consolidarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-IV din localitatea Obad, oraşul Ciacova, judeţul Timiş"

  Eveniment

  Se caută polițiști locali pentru Serviciul Pază Obiective. Trei posturi disponibile

  Eveniment

  Dosare penale pentru posesie de droguri, la DubCamp. Nu au fost înregistrate incidente grave

  Ştiri din Timiș

  Se caută deținători de cai pentru schimbul de gardă de la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici