tion.ro Web analytics

Lista finală a tinerilor care primesc terenuri gratuite de la primărie. Cătălin Iapă, consilierul lui Robu, primul după linie

Reactualizat la:

Lista finală a tinerilor care primesc terenuri gratuite de la primărie. Cătălin Iapă, consilierul lui Robu, primul după linie

<p>foto: arhivă</p>
Reactualizat la:
Miracol la primărie! Funcționarii publici din instituția de pe C.D. Loga au reușit să pregătească lista finală nominală a tinerilor care primesc terenuri gratuite în baza Legii 15/2003. Pe ea se regăsesc câțiva angajați în primărie, dar și tânăra Sanda Greblă, apropiată a primarului Robu. Consilierul personal al acestuia, Cătălin Iapă, e primul după linie, dar încă are șanse mari să primească o parcelă.
Scris de Roxana Deaconescu - Miracol la primărie! Funcționarii publici din instituția de pe C.D. Loga au reușit să pregătească lista finală nominală a tinerilor care primesc terenuri gratuite în baza Legii 15/2003. Pe ea se regăsesc câțiva angajați în primărie, dar și tânăra Sanda Greblă, apropiată a primarului Robu. Consilierul personal al acestuia, Cătălin Iapă, e primul după linie, dar încă are șanse mari să primească o parcelă.

Consilierii locali votează marți, după aproape doi ani de la publicarea listei inițiale, „Tabelul nominal ierarhizat după punctaj al solicitanților de teren conform Legii 15/2013 și atribuirea parcelelor validate conform HCL 20/29.01.2019”.

Câștigătorii competiției de terenuri urmează să fie anunțați în scris prin scrisoare recomandată cu aviz de primire asupra datei, orei și locului unde trebuie să se prezinte pentru preluarea parcelei, precum și asupra documentelor pe care trebuie să le prezinte. Cei care nu se prezintă își pierd locul, fiind nevoiți să se prezinte personal.

Ei vor trebui să mai ducă unele documente la dosar, cum ar fi o dovadă că încă mai au echivalentul a aproape 10.000 de euro în bancă, bani cu care să înceapă construcția casei, dar și o declarație pe proprie răspundere că între timp nu au devenit proprietari de locuință. După aceea vor fi reanalizate dosarele și este foarte probabil ca cei care n-au prins acum o parcelă să ajungă mai sus pe listă, printre aceștia numărându-se și consilierul personal al primarului, Cătălin Iapă, în fața căruia s-a tras linie.

Pe lista finală pe care se regăsesc 209 de nume mai apare și city managerul Robert Kristof, dar abia pe locul 146, cu un punctaj total de 40 de puncte. City managerul nu primește o parcelă în această etapă. Din lista inițială s-au retras Grigore Grigoroiu, consilier locali din partea PNL, însă au rămas mai mulți tineri înscriși în filiala PNL condusă de Nicolae Robu. Primește teren pentru casă și Sanda Greblă, cea care a venit în primărie pe o funcție de consilier al primarului, iar acum a ajuns șefă cu acte în regulă la UIPACEC. Mai beneficiază de parcele și fiul consilierului local independent Ilare Bordeașu, fiul șefei Serviciului Resurse Umane din PMT, fiul unui șef de la Drumuri, o tânără care a ocupat funcția de arhitect-șef al orașului, dar și alți angajați din instituția de pe C.D. Loga.

Robu: Trebuie să fii tâmpit rău ca să ai pretenția ca niște cetățeni care ocupă anumite poziții să nu aibă dreptul

Mai multe voci au reclamat că nu ar fi corect ca pe listă să se regăsească apropiații primarului Timișoarei. La un moment dat, edilul-șef a cerut opinia celor de la Agenția Națională de Integritate, ca să fie sigur că nu există situații de incompatibilitate. ANI a concluzionat că „situațiile prezentate nu generează o situație de incompatibilitate”, iar Robu a fost mulțumit de răspuns.

Întrebat cum le răspunde vocilor care critică apariția unor nume apropiate lui pe lista terenurilor, edilul-șef i-a făcut tâmpiți pe cei care nu au loc de consilierii lui personali, de exemplu.

„Deci consilierii mei, conform minții unora… nu se rușinează oare de ce minte au cei care au opinii critice la așa ceva? Consilierii mei sunt decăzuți din drepturile de cetățean? În țara asta există legi. Acest tânăr (n.r. Cătălin Iapă) este primul sub linie. Dar presupunând că ar fi fost o poziție mai sus, că e la egalitate de punctaj, numai după criteriile de departajare este primul sub linie, el nu are dreptul oricărui cetățean din țara asta pentru că e consilierul meu? A beneficiat de vreun bonus în atribuirea punctajului pentru că e consilierul meu? Atunci ar fi fost incorect. Altfel, e în competiție egală cu orice tânăr. Trebuie să fii tâmpit rău, îmi pare rău că trebuie să o spun, dar nu tâmpit, tâmpit rău, ca să ai pretenția ca niște cetățeni care ocupă anumite poziții, care nu îi favorizează într-o competiție, să nu aibă dreptul să participe la competiție. Cum să ai asemenea pretenții, pe cele lume trăim? Mie mi-ar fi rușine să acuz așa ceva”, a declarat recent primarul Timișoarei.

Reprezentanții primăriei vor trebui să decidă cum împart mai exact cele 128 de terenuri, pentru că suprafețele lor nu sunt egale: 44 de parcele au 252 mp, iar 84 au 276 mp. Cel mai probabil, tinerii vor fi chemați să-și aleagă terenurile.

Potrivit edilului-șef al orașului, nu va fi organizată și o a doua etapă de împărțire a terenurilor pentru tineri, pentru că primăria nu mai are parcele libere, dar nu se știe niciodată ce nevoi mai apar.

Ca să beneficieze de terenuri, tinerii trebuiau să aibă domiciliul în Timișoara, să nu aibă mai mult de 35 de ani și să depună o garanție de aproape 10.000 de euro, pentru a dovedi că au cu ce să înceapă lucrările la casa mult-dorită. Concursul de dosare a început în prima parte a lui 2017, iar în primăvara aceluiași an (n.r. martie) a fost făcută publică o primă listă a câștigătorilor. 209 de tineri s-au înscris inițial în competiție, însă primăria a pus la dispoziție doar 128 de parcele în zona Ovidiu Balea.

Comisia specială din primărie care a pregătit tabelul final este formată din viceprimarul Imre Farkas (președinte), Ștefan Brihac (Biroul Banca de Date Urbane), Caius Șuli (șef Serviciu Juridic), Călin Pârva (șef Birou Clădiri, Terenuri I Est) și Raul Stroescu (Direcția Urbanism și Dezvoltare Urbană). Ca secretari tehnici au fost Mircea Hărăbor și Ilie Dumbravă.

Lista câștigătorilor:

 1. Paius Mihai-Andrei
 2. Ganciov Paul Rafael (n.r. fiul unui șef de la drumuri din primărie)
 3. Neag Daniela-Ioana
 4. Nagy Ibolya
 5. Birdean Angela Iolanda
 6. Moș (Sandu) Claudia-Radi
 7. Macovei Mihaela-Elena
 8. Coman Cosmin
 9. Negrea Cristiana Maria
 10. Stan Cosmin Constantin
 11. Iova Iulia Loreta
 12. Moldovan Carmina-Loredana
 13. Marcu Titus-Alexandru
 14. Mustățea-Neneșteanu Lor
 15. Contra Cătălin-Cristian
 16. Vințan-Fenyvesi Eniko
 17. Meroniuc Andrei
 18. Sulu Cristina
 19. Strain Ana-Maria
 20. Cornea Felicia-Cornelia
 21. Gubincsik Norbert Daniel
 22. Hogman Marinela-Cristina
 23. Marincu Octavia
 24. Dragomir Vasile
 25. Botez Alexandru-Valentin
 26. Chira Claudiu-Ciprian
 27. Coneac Adriana
 28. Comănici Andrei-Cristian
 29. Mănescu Nicoleta Silvia
 30. Pașca Octavian
 31. Borcsi Gabriela Violeta
 32. Constantin Florina-Corina
 33. Moisă Petru Adrian
 34. Bacalu-Cerna Cecilia-Rod
 35. Ungheanu Andreea-Bianca
 36. Kiraly Claudia
 37. Pașcalău Andreia
 38. Rusu Alina
 39. Iova Raluca-Florina
 40. Crancu Claudiu-Marian
 41. Dămean Adina-Estera
 42. Hehn Robert-Florinel
 43. Strătilă Andrei
 44. Tripșa Damaris
 45. Bordeașu Constantin (n.r. fiul consilierului local Ilare Bordeașu)
 46. Scarlat Carla-Amalia
 47. Lăcătuș Sebastian-Lucian
 48. Socol Flavius-George
 49. Munteanu Roxana-Mirabela
 50. Marcu Emanuel
 51. Dănilă Mădălin-Constantin
 52. Pănuș Bogdan
 53. Vâț Cristian-Marcel
 54. Zorlențan Doru
 55. Chifan Iasmina
 56. Popescu Radu-Florin
 57. Pavel-Dură Florina
 58. Murărescu Cristian-Gigi
 59. Tomescu Ștefan
 60. Calancea Silviu
 61. Jorz Gabriel
 62. Păcurariu Cătălin
 63. Bâja Bogdan
 64. Pahomi Nicolae
 65. Frumosu Cristina-Alexandra
 66. Tașcău Constantin
 67. Cuc Simona
 68. Cristea Codruța-Cornelia
 69. Rusu Ion
 70. Pârvuț Rafaela
 71. Stîngu Olivia-Nicoleta
 72. Ursachi Petru-Dorin
 73. Ciupercea Andra-Patricia
 74. Urdă Cristina
 75. Stănilă Andreea (n.r. fostă arhitect-șef PMT)
 76. Tripa Laura
 77. Adamescu Florin-Adrian
 78. Bucătariu Ionela-Cecilia
 79. Vigh Alexandra-Adela
 80. Dragoș Diana
 81. Tabacu Iulia-Maria
 82. Cristea Marius-Traian
 83. Ștefan Orlando
 84. Filipovici Alexandru
 85. Anton Ștefan
 86. Moise Dorin-Marian
 87. Farkas Alexandra
 88. Covată Roman
 89. Farcas Maria-Simona
 90. Simionescu Marius-Ionuț
 91. Goanță Mirela-Florica
 92. Chesoan Ioan-Liviu
 93. Jaramani Tamer
 94. Petrescu Oana
 95. Grigoraș Darius Daniel
 96. Cut Eduard-Vasile
 97. Suciu Alexandra-Diana
 98. Vese Patricia
 99. Miklos Arthur-Robert
 100. Chețan Alexandru Cătălin
 101. Cheța Vlad-Raul
 102. Pitău Andreea-Anca
 103. Botaș Victor-Adrian
 104. Borșa Iuliana-Cristina
 105. Brîndușan Marian-Nicolae
 106. Zăgrean Ovidiu
 107. Glăman Andrei-Șerban
 108. Stanciu Mihai-Dan
 109. Fogaș Alin-Sebastian
 110. Iștoc Daniel-Adrian
 111. Borcoș Andrei-Alexandru
 112. Fogaș Cătălin-Sergiu
 113. Mureșan Elena-Monica
 114. Nicorici Diana-Maria
 115. Chesnoiu Ana
 116. Tănasă Constantin
 117. Banu Tiberiu Paul
 118. Filip Cristian
 119. Horduna Denisa-Alexandra
 120. Airoai Cosmin-Florin
 121. Ursoiu Andrei-Ioan
 122. Sanda Greblă (n.r. fostă consilieră personală a primarului, actuală șefă în PMT)
 123. Tătar Mihai
 124. Ghițun Cristian-Florian
 125. Sandu Iulian-Andrei
 126. Robu Mihai-Valentin
 127. Aurelian Adorian (n.r. fiul unei șefe din primărie)
 128. Frăcea Diana-Gabriela
  —-
 129. Iapă Augustin-Cătălin (n.r. consilier personal al primarului)
 130. Butunoi Bogdan-Petru.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”2187465″]

[related-post post_id=”1805924″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Sănătate

  Ordonanța militară nr. 8 - piețele rămân deschise, se interzice exportul de cereale. Despescu: „Dacă veniți în România pentru Paște, îl veți petrece în carantină sau izolare, nu cu familiile dumneavoastră”
  România se află în stare de urgență, iar Ministerul Afacerilor Interne a luat noi măsuri pentru e preveni pandemia de coronavirus, prin Ordonanța militară cu numărul 8. Conform acesteia, piețele agroalimentare rămân deschise, este permisă circulația persoanelor care au anumite profesii, iar exportul de cereale din România este interzis.

  Sănătate

  Poartă pentru decontaminare la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara realizată de voluntari
  O poartă de decontaminare a fost amplasată la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. A fost realizată de voluntari, pe banii lor, și donată spitalului pentru ca doctorii aflați în prima linie în lupta cu COVID-19 să fie în siguranță.

  Sănătate

  DSP Timiș – reorganizare la Maternitatea Odobescu și teste de coronavirus pentru gravidele care ajung la spital
  DSP (Direcția de Sănătate Publică) Timiș a efectuat ancheta epidemiologică la Maternitatea Odobescu din Timișoara, locul unde 25 de paciente și cadre medicale, respectiv 10 bebeluși (șapte cu rezultate negative la cel de-al doilea test) au fost depistați cu COVID-19, în ultimele două săptămâni. S-au luat măsuri de reorganizare, iar gravidele care vor ajunge la spital vor fi testate de coronavirus.

  Sănătate

  Două persoane din Timiș infectate cu coronavirus au murit
  În Timiș au fost înregistrate, joi, 9 aprilie, încă două decese din pricina coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 67 de ani și un bărbat de 71 de ani. Ambii aveau și alte boli asociate. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Asfalt nou, în următoarele zile, pe drumul Timișoara-Utvin. CJ Timiș: „Facem drum ca-n palmă”
  Reprezentanții Consiliului Județean Timiș transmit că în următoarele zile toarnă covor asfaltic pe drumul Timișoara-Utvin. Într-o primă fază s-au făcut corecții, urmând să se toarne asfaltul în următoarele zile.

  Sănătate

  Șase ventilatoare pentru terapie intensivă, recondiționate de specialiști de la Universitatea Politehnica Timișoara, vor fi folosite în lupta cu COVID-19
  Lupta împotriva pandemiei de coronavirus se dă pe toate fronturile. Specialiștii din cadrul Universității Politehnica Timișoara pregătesc aparatură pentru secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din spitale. Au fost recondiționate, până acum, șase ventilatoare pentru terapie intensivă respiratorie, cu care pot fi amenajate trei noi saloane. Urmează să fie finalizat și un stetoscop electronic.

  Sănătate

  Brantner a dezinfectat curtea eroilor din prima linie în lupta cu Covid-19
  Angajații societății de salubrizare Brantner au aplaudat, joi, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Timiș. Au vrut să le mulțumească pentru tot ceea ce fac în lupta cu coronavirusul, după ce le-au dezinfectat curtea.

  Sănătate

  Culoar verde pentru vehiculele care transportă medicamente și echipamente de protecție în vămile Moravița și Nădlac 2, pe timpul pandemiei de coronavirus
  În vămile Moravița și Nădlac 2 au fost montate panouri care indică culoare prioritare pentru vehiculele care transportă medicamente, echipamente de protecție și animale vii prin cele două puncte de trecere a frontierei.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.