tion.ro Web analytics

IREA din Timișoara încheie cu succes încă un proiect educațional

De A.M.A.

IREA din Timișoara încheie cu succes încă un proiect educațional

„One Step Up – skills for Learning to Learn”, adică „A învăța să înveți”, este un proiect în cadrul căruia tinerii au fost ajutați să-și maximizeze rezultatele învățării și să progreseze în procesul de învățare.
Scris de A.M.A. - „One Step Up – skills for Learning to Learn”, adică „A învăța să înveți”, este un proiect în cadrul căruia tinerii au fost ajutați să-și maximizeze rezultatele învățării și să progreseze în procesul de învățare.

Institutul Român de Educație a Adulților din Timișoara a demarat un proiect important pentru comunitatea locală, intitulat „One Step Up – skills for Learning to Learn” și finanțat prin Programul Erasmus+. Scopul proiectului a fost acela de a asigura șanse mai mari pentru tinerii din zonele rurale și din zonele periferice urbane de a conștientiza întregul proces de învățare și de a dezvolta competența de a învăța să învețe.

„A învăța să înveți” este o abordare care îi ajută pe tineri să-și maximizeze rezultatele învățării, să-și actualizeze și să-și îmbunătățească abilitățile astfel încât să poată progresa în procesul de învățare. În cadrul proiectului a fost dezvoltată o platformă online de învățare care va ajuta tinerii să devină cursanți mai buni și conștienți de procesul educațional. Această platformă are diverse cursuri online atractive, și le oferă posibilitatea de a-și crea propriul jurnal de învățare.

Partenerii proiectului au fost din diferite țări europene, precum Grecia, Italia, Polonia și Portugalia, iar împreună timp de doi ani au adus o contribuție majoră comunităților din fiecare țară în ceea ce privește sprijinirea tinerilor în procesul de învățare. De asemenea, partenerii proiectului au realizat și un manual de metode lucru pentru lucrători de tineret, dezvoltat alături de ei, cu accent pe competența de a învăța să înveți.

„Să lucrezi cu tinerii, transferând cunoștințe și informații, este o bucurie. Credem cu tărie în competențe mai bune pentru un viitor imprevizibil iar rezultatele obținute pe perioada implementării acestui proiect sunt premise de reziliență ale acestui viitor al lor plin de provocări”, transmite Ana-Simona Negomireanu, președinte IREA.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Primăria înființează Asociația pentru Promovarea Timișoarei. Cotizația de 250.000 de lei vine și din taxa hotelieră

  Ştiri din Timiș

  Se anunță o săptămână plină în Iulius Town: musicaluri, evenimente pentru copii și momente dedicate sportivilor

  Capitala Culturala

  Îngrijorări și recomandări pentru TM2023 în ultimul raport de monitorizare de la Comisia Europeană

  Eveniment

  Bărbat amendat la mai puțin de jumătate de oră după ce a aruncat gunoaie pe stradă, la Ghiroda

  Eveniment

  VIDEO. Remorcă încărcată cu hârtie igienică și șervețele de bucătărie, cuprinsă de flăcări la Timișoara

  Mapamond

  Bulgaria elimină toate restricțiile pentru românii care vor să intre în țară până la sfârșitul sezonului

  Sănătate

  Coronavirus, 28 iulie: 159 de infectări și un deces în România. Sunt 16 cazuri în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Copacii tăiați de primărie, transformați în artă la Timișoara. „O metodă bună de promovare a orașului”

  Eveniment

  Tânără de 31 de ani prinsă cu droguri ascunse în lenjeria intimă, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Timișoara va avea autobuze electrice tot din Turcia. Ministerul Dezvoltării a încheiat în sfârșit licitația

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici