tion.ro Web analytics

Interviu cu Dominic Fritz, după prima săptămână de lucru în Primăria Timișoara: Se simte un nou spirit de început în oraș, financiar este dramatic

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Interviu cu Dominic Fritz, după prima săptămână de lucru în Primăria Timișoara: Se simte un nou spirit de început în oraș, financiar este dramatic

Reactualizat la:
Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, are o săptămână de lucru în biroul din clădirea de pe C.D. Loga. Spune că se simte deja un spirit nou în oraș, deși n-a apucat să facă mare lucru și s-a concentrat pe problema pandemiei. Sunt mari probleme financiare la Primăria Timișoara.
Scris de Roxana Deaconescu - Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, are o săptămână de lucru în biroul din clădirea de pe C.D. Loga. Spune că se simte deja un spirit nou în oraș, deși n-a apucat să facă mare lucru și s-a concentrat pe problema pandemiei. Sunt mari probleme financiare la Primăria Timișoara.

Primarul Dominic Fritz a fost învestit în 30 octombrie, zi în care a făcut o plimbare prin birourile din primărie. De luni însă, 2 noiembrie, a început lucrul „pe bune” din fotoliul de primar. Ce a reușit să facă într-o săptămână și puțin, unde a găsit cele mai mari probleme, cum este blocat de pandemie, cum se descurcă fără viceprimari și cu doi consilieri personali, ne spune chiar primarul Timișoarei.

Reporter: A trecut și prima săptămână de lucru în Primăria Timișoara. Știm că este o perioadă dificilă din cauza pandemiei, dar care ar fi concluzia pe scurt, după o săptămână pe C.D. Loga?

Dominic Fritz: E o provocare foarte mare, mai ales pentru că am intrat în mijlocul unei crize istorice în această poziție și cu adevărat este o situație destul de critică cu Covid-19 și cu pandemia în Timișoara. Este clar că a fost o temă dominantă pentru mine în ultimele zile.

Este și o provocare, pentru că deocamdată sunt singur în echipa executivă, încă nu am cei doi viceprimari, abia când consiliul local este constituit, mai așteptăm doi membri supleanți să depună jurământul, abia atunci se pot vota viceprimarii. Eu acum trebuie să fac munca pentru trei oameni și fiecare semnătură trebuie să fie a mea, nu pot să deleg. Sunt confruntat cu o dublă provocare, dar mă bucur că am o echipă grozavă de consilieri care mă susțin și încă am energie să facem lucruri bune pentru Timișoara, pentru că într-adevăr se simte un nou spirit de început în oraș și vreau să fructificăm acest spirit cât de mult se poate.

Reporter: Vorbeați de consilieri, aveți acum doi consilieri personali, când urmează să vină restul?

Dominic Fritz: O să vină încă doi consilieri, unul săptămâna aceasta, unul săptămâna viitoare. Și echipa de consilieri locali de la USR-PLUS mă susține din spate cât de mult se poate. Vor veni în echipa de consilieri personali o femeie și un bărbat, o să fac anunțul săptămâna aceasta. O să am șase consilieri și cred că este necesar la o primărie atât de mare, unde nu am angajat pe nimeni, e absolut necesar să am oameni în jurul meu care mă pot ajuta să gestionez acest aparat.

Reporter: Care ar fi trei plusuri pe care le-ați găsit în Primăria Timișoara?

Dominic Fritz: (Râde). Ce bine că nu se transcriu și pauzele de gândire. Cred că, în general, din partea funcționarilor, există o deschidere pentru un nou stil, mai colaborativ, mai deschis către comunitate, asta mă bucură. Cu siguranță o să trebuiască să dezvoltăm mai departe această deschidere, să se arate și în rezultate. Al doilea: un primar are multe pârghii – și financiare, și legale – prin care poate să influențeze viața timișorenilor în bine, e clar că este o instituție puternică în cel mai bun sens al cuvântului. Al treilea ar fi că oamenii cu care lucrez pe reacția Covid-19 chiar sunt oameni care improvizează, care găsesc soluții, care vor să ajute, sunt foarte mândru de echipa care lucrează pe Covid, cred că am reușit într-un timp foarte scurt să deblocăm deja câteva chestii și să gândim soluții rapide pentru toate provocările. Sunt și oameni din primărie care chiar încearcă să ajute.

Reporter: Cele trei minusuri?

Dominic Fritz: Primul este situația financiară, care este destul de dramatică, aș spune. O să ne luptăm anul ăsta să putem plăti toate salariile, poate toate facturile nu chiar, cel puțin tot ce trebuie ca să nu ne blocăm, aici cu siguranță va fi nevoie de un audit financiar și de niște experți financiari cu care să lucrăm ca să rectificăm o situație care e structural nefezabilă pe termen lung din punct de vedere financiar. Există o incoerență strategică, dreapta nu știe ce face stânga, fiecare cheltuie bani fără să fie o perspectivă generală, multe plăți au întârziat, sunt penalități foarte multe, din ce în ce mai mult intrăm într-o situație din care foarte greu mai ieșim, cred că cu un management financiar mai bun putem rezolva foarte multe probleme.

Al doilea lucru: situația fizică efectiv este dificilă, nu doar în contextul Covid-19. Avem birouri mici în care stau 7-8 oameni, pe termen lung nu este atrăgător pentru a atrage profesioniști în primărie, trebuie să ne asigurăm să avem condiții de muncă bune.

În al treilea rând, cred că sunt și oameni care sunt un pic speriați acum de schimbarea pe care o aduc și care tind să se ascundă în spatele unor obișnuințe vechi, care încearcă să folosească legea ca o scuză pentru a nu face nimic. Pe partea de mentalitate și structură organizațională cu siguranță va trebui să lucrăm la o transformare. Vorbesc în general.

Reporter: Ați avut până acum probleme cu angajații? Vechea administrație se plângea destul de des de subalterni, fostul primar voia la un moment dat să dea în judecată câțiva angajați. A venit cineva să spună „eu nu fac asta că nu e treaba mea”?

Dominic Fritz: Încă sunt în acest proces de cunoaștere, nici măcar nu am reușit încă să mă întâlnesc cu toți directorii, adică bilateral. Până acum angajații au încercat să fie de ajutor și nu m-au refuzat pe față, dar vedem ce va urma.

Reporter: V-ați plimbat chiar după învestire prin birouri. Cu siguranță ați găsit un birou cu o atmosferă mai faină, în care ați intrat și v-ați spus „da, așa ar trebui să se lucreze în primărie”…

Dominic Fritz: Nu vreau să fie colegii geloși, dar cred că ceea ce se face la Direcția Fiscală, vizavi de primărie, cel puțin poate să fie o inspirație pentru cum să funcționeze un serviciu public eficient și deschis și profesionist.

Reporter: Deci nu există în primărie…

Dominic Fritz: Păi tot din primărie face parte cumva.

Reporter. Există un birou la polul opus? Care ar fi neprimitor?

Dominic Fritz: M-a speriat un pic camera de arhivă, pentru că nu cred că trebuie să fie neapărat la parter, într-o cameră care ar trebui să fie pentru oameni, nu pentru documente. Documentele pot să fie undeva în pivniță sau într-un spațiu mai retras. O să vedem cum o să relocăm anumite servicii. Eu nu aș face arhiva aici în primărie, există alte spații mult mai bune pentru așa ceva.

Reporter: Aveți planuri să faceți modificări în biroul de primar? Care a fost primul lucru pe care l-ați dus în birou?

Dominic Fritz: Deocamdată nu, o să vopsim la un moment dat puțin, o să facem pereții alb. Deocamdată nu asta este prioritar, ci prioritar este să gestionăm bine criza, mobila și altceva pot aștepta. Mi-am adus în birou o carafă cu apă și beau foarte multă apă. În rest, doar acte sunt aici.

Reporter: Am înțeles că nu v-au plăcut ușile de la birourile consilierilor personali, s-a discutat ceva despre uși de sticlă. Sau era o glumă?

Dominic Fritz: M-am amuzat că sunt patru uși diferite și în fiecare cameră este altfel de laminat. Deocamdată nu este prioritar acum, o să facem ordine și acolo. Pe viitor o să vedem, dar acum nu mă ocup cu arhitectură interioară și cu alte chestii.

Reporter: Ați apucat să vă întâlniți cu toți directorii? Inclusiv cu șeful de la Drumuri? Avem foarte multe șantiere și oamenii vor să știe ce se întâmplă în oraș. Avem multe șantiere care, unele sunt blocate. Ați reușit să lămuriți câteva aspecte?

Dominic Fritz: Am discutat mai multe, dar conținutul discuțiilor cu angajații mei nu îl fac public. Sunt mai multe proiecte în curs de analiză cu echipa mea. Am rugat să primesc și niște informații, la un moment dat o să comunicăm și care sunt concluziile. Pentru mine este prea devreme acum.

Reporter: Personal, credeți că modul în care vechea administrație gestiona șantierele era în regulă, cu foarte multe șantiere, toate începute deodată și pe alocuri haotice?

Dominic Fritz: Nu, cred că și aici va trebui să introducem un sistem foarte clar de «project management», de planificare, de execuție, să introducem coerență și planificare strategică în aceste lucrări.

Reporter: Vorbeați mai devreme de comunicare, am văzut că noul primar din București a cerut directorilor să-și asume ceea ce fac și să vorbească inclusiv cu jurnaliștii pe ceea ce fac, pe ceea ce spun. V-ați gândit să încercați să îi responsabilizați? Știți că în Primăria Timișoara era o problemă cu asumarea răspunderii…

Dominic Fritz: Chiar am discutat asta și, în viitor, modul de comunicare se va schimba, pentru că nu primarul trebuie să dea un răspuns la foarte întrebările, dar printr-un sistem ordonat, prin Direcția de comunicare. Eu aș vrea ca directorii din primărie să fie în stare să justifice și să motiveze tot ce se întâmplă în domeniul responsabilității lor.

Reporter: Vă luați un purtător de cuvânt?

Dominic Fritz: Momentan nu este un post vacant, eu o să-mi aleg un purtător de cuvânt atunci când găsesc omul potrivit și când e posibil acest lucru. Dar am această intenție fermă de a avea un purtător de cuvânt, pentru că nu cred că altceva e profesionist.

Reporter: Prima măsură pe care ați luat-o a fost să schimbați directorul Poliției Locale. Se spune că în acea instituție e nevoie de o curățenie mai bună ca în primărie, știți că aproape de jumătate din angajați voiau să dea în judecată instituția pentru că nu li se plăteau orele suplimentare. Care va fi abordarea acolo?

Dominic Fritz: Am delegat atribuțiile până la sfârșitul anului unui director adjunct, cu siguranță vom face un concurs pe postul de director și o reorganizare pentru a rezolva toate aceste probleme sistematice care există la Poliția Locală. Este un proces care va dura și care se va face cu noua echipă la Poliția Locală.

Reporter: Ați mai avea ceva să le spuneți timișorenilor după o primă săptămână de lucru?

Dominic Fritz: Le mulțumesc timișorenilor pentru bunăvoință și pentru răbdare, cred că toată lumea înțelege că este o perioadă de tranziție, că nu se pot rezolva lucrurile peste noapte, nu am o baghetă magică, trebuie să lucrez cu o administrație care ea însăși trebuie reformată. După prima săptămână sunt ferm convins că suntem pe drumul cel bun și că cu administrația USR-PLUS vom putea să transformăm acest oraș în bine.

59 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mafia says:

  Un om care gandeste, care vrea sa faca ceva bine, nu doar smenuri si spagi ca vechea garda a lui robu.
  Nasleu, dormi bine?

 2. Mumulenka says:

  Multumim Fritz. Iata ca ce banuiam se adeveste: spagasinul Robu si camarila lui au furat cat s-a putut, speram ca DNA sa-i bage la racoare pentru multi-multi ani de-acum incolo…

 3. Ovi Diu says:

  In sfarsit, cineva care gandeste.

 4. Covaci Stefan says:

  Adevărat om…..nu toți cârpaci care s-au aliat cu Cârpaci(clanul)

 5. florin says:

  Dea cord ca dl Fritz este Primar de 1 saptamana (faptic) insa conceptual el este Primar de 1 luna si jumatate ( de al alegeri , a putut lucra la un concept cel putin pe zona de COVID- care ii urgent si de actualitate ). In schimb nu se observa nimic concret ( Spitalelele sunt la PMT ). Partea financiara o sa fie din ce in ce mai proasta, datorita COVID si datorita ca nu sunt studentii in oras ( care cheltuiau in TM aprox 70 de mil de euro/luna- in chirii, taxiuri, restaurante/cantine/transport public, librarii, baruri, cafenele ect). M-as opri asupra faptului ca vb fara sa spuna nimic de ex la problema COVID citat : ,, oamenii cu care lucrez pe reacția Covid-19 chiar sunt oameni care improvizează, care găsesc soluții, care vor să ajute, sunt foarte mândru de echipa care lucrează pe Covid, cred că am reușit într-un timp foarte scurt să deblocăm deja câteva chestii și să gândim soluții rapide pentru toate provocările“.
  1. Sunt oameni care improvizeaza gasesc solutii, vor sa ajute = faptic DoNimic ce improvizeaza, ce solutii au gasit? ce au gandit si ce au implementat practic pe zona de COVID si care sunt rezultatele
  2. Am reusit sa deblocam cateva situatii = punctual ce situatii ? ca faptic sitiuatia ii mai proasta acum comparativ cu acum doua saptamani.
  3. solutii rapide pentru toate provocarile = vorbeste fara sa spuna nimic ( care toate provocariile si care sunt solutiile pentru aceste asa zise toate provocarile.

  In fapt lucrurile se prezinta dupa cum urmeaza: Dv inafara de cateva poze ca descarcati cateva aparate medicale =0 ( sau inca nu se vede, o reactie inteligenta, rapida si care sa aiba rezultate)

  • AC says:

   Ce isteț și deștept ești te pricepi sa vezi problemele da cu soluții nu ști sa vi. Tipic cîrcotașului de pe margine care sparge semințe.

   • florin says:

    Draga AC iti multumesc. Ca sunt destept mi se spune des. Nu as putea sa spun acelasi lucru despre tine. Dragule eu sunt cetatean, iar in aceasta calitate “ solutia mea“ este si sper ca va fi ca nici eu si nimeni din familia mea nu s-a infectat ( cred eu datorita unor reguli pe care le-am stabilit). Tu confunzi putin rolurile, mai degraba tu ai o atitudine de spargator de seminte. Ce am eu de facut ca cetatean eu fac stai tu linistit: platesc taxe, respect legile. Insa imi doresc ca si autoritatile sa aiba rezultate nu sloganuri politice.

    • Misto says:

     Da Florine! Esti “destept”! Pacat ca multi nu spun:intre ghilimele!
     Dar la un destept ca tine nu e necesar.

     PS. Sti proverbul ala, ca prostul nu e prost destul daca nu se crede destept!
     Asa si tu. Dar ce mi-e mie daca un “destept” nu vede ce se face si cum se face. Tocmai ca ceri ca sa se vada minuni dupa 1 luna de primarit denota cat de “destept” esti si cat de logic gandesti.
     Paguba in ciuperci daca nu intelegi. Mama natura a facut si oameni destepti, si oameni “destepti”. Altfel daca toti ar fi destepti nu s-ar vredea diferenta intre oameni.

     • florin says:

      Draga Misto, se pare ca pe tine te-a luart viata la “misto“. In primul rand Fritz nu este de o luna la PMT este de aprox 10 zile. Nu am sustinut ca vreau minuni (nu ma asteptam sa construiasca 5 pasaje, metrou , parcuri suspendate) insa ma asteptam ca in perioada de la alegeri pana la numire( aprox 1 luna) sa aiba un plan clar de actiune. Comunitatea asta de timisoareni (cetatenii Timisoarei) sa aiba la dispozitie un plan clar. In momentul de fata Fritz, cum zboara informatiile culege ce intelege si face cum il duce capul ( prin urmare si situatia cu Salvarile in care s-a facut de ….. i-au trimis aia inapoi oamenii).Dincolo de “misto“ eu am experienta in management si am fost in situatia lui de a nu stii de unde sa o apuc si il simt din practica ca nu ii pe ea (cum se zice popular).In final in situatii de criza se vede stofa de manager (conducator). Si da ma astept de la un executiv ( Primarul ii organ executiv al administratiei) sa vorbeasca punctual. Ii ceva de genul daca te intreaba sotia daca ai fost sa iei paine si tu ii spui ca ai fost sa te plimbi.

  • Nelu says:

   Tu unde traiesti, nu citesti presa?
   Sunt containere de triaj la victor Babes, a adus si aparate de oxigen pentru sectiile normale. Astea ce sunt, daca nu masuri?
   Esti paralel cu realitatea, domnule!

   • Dani says:

    > a adus si aparate de oxigen pentru sectiile normale
    Fugi de aici :)) toata saptamana la carat singur saracu :)) aaa si a mai facut si poze saptamana asta.

   • florin says:

    Draga Nelutu`. Containerele de triaj sunt aduse anterior numirii dl Fritz ( nu ca ar conta). Aceste containere impreuna cu aparatele de oxigen sunt contributia Guvernului Romaniei, nu a PMT. PMT ne spune ca nu sunt banii de parca dl Fritz credea ca sunt 1 miliard de euro care il asteapta pe el sa ii imparta. Eu cred ( si cred ca asa ii corect) ca masurile anti COVID ( si evident sprijinul pt implementare) sa vina din partea autoritatiilor publice locale, intrucat fiecare comunitate are particularitatile ei. Legate de densitatea populatiei, de discilplina ( pe zone: cred ca ii diferenta de respectare a unor masuri intre de ex zona Traian si zona Aradului) a cetatenilor, de locurile unde ii mai mare densitate de oamenii, infrastructura sanitara etc. masurile si planurile de combatere se iau la nivel local, pt ca atunci dau rezultate.

    • Cornel says:

     Cred ca mataluta nu te numesti Florin ci…Nicolae. Mai precis Nicolae Robu! Din tot ce ai postat aici, razbate mesajul ca…numai d-ta ai dreptate, ca d-ta le stii pe toate. Asta este specific lui Nicolae Robu! Asa ca…las-o balta d-le Robu!

 6. Timis2 says:

  Vechea poveste “GREAUA MOSTENIRE”O fii fost Robu,Chiuhandru cum au fost dar au facut ceva pentru Timisoara si timisoreni chiar santem asa de LINGAI sa nu recunoastem ce au facut anteriori BINE

  • Kalașnikov says:

   Toți primarii au făcut câte ceva.Numai că acel ceva este la nivelul imaginației fiecăruia. Vânzările masive a imobilelor unele de patrimoniu altele cu arhitectură de mare valoare unor persoane care nu au nici o treabă cu arhitectura, nici cu foștii proprietari este tot un „ceva”ce au făcut primarii înainte de Friz. Restu se va vedea.

  • datedr4cu says:

   Trebuie sa recunosc că au furat BINE de tot. Singurul ‘Lingau’ de aici ești tu.

 7. TMEUTM says:

  Sper sa ajunga sa verifice clar si sa puna limite. Sunt sigur ca se cheltuie bani aiurea, la cum pare acum. Sa nu mai zic ca viziunea financiara a lui Robu a fost sa cheltuie mult si sa ia imprumuturi. Primarii pana nu intra in faliment total in timpul mandatelir, iau imprumut peste imprumut si dau mariri fara numar. Vezi anul asta, cand s-au marit salariile la bugetari cu vreo 10 % parca, in ianuarie, dar saracii nu au bani de pensii sau alocatii. Pe scurt, statul da unde vrea si cum vrea, in functie de interes. Viziunea financiara apare doar cand e vorba de pensii si alocatii. Cand se dau bani aiurea, gen masti sau multe altele la megasuprapret… sa iau un ex clar local:Cetatii…daca ala e prioritate 0 de facut in oras,inseamna ca peste tot avem piste, trotuare,canalizari samd. Ok, e bine si cu modernizarea asta, dar noi nu avem trotuare pe multe strazi, si ne apucam sa facem lux 3-4 bulevarde…

 8. asdasdasddasasd says:

  poti sa incepi cu lucrurile marunte, santiere lasate de izbeliste, nemarcate, ca exemplu iti pot da santierul de la liceul MIU, sau fosta MIU, unde practic pietonii circula in strada, cand acolo foarte simplu se putea delimita strada si face un mic acces pietonal pe langa, dar nu le pasa, politia rutiera nu exista in oras dar aceste masuri se pot lua si din primarie, cablurile care au fost taiate de primarie si zag pe jos, te impiedici de ele, chiar daca au fost taiate acum cateva luni bune….se pot produce accidente, dar acolo direct primaria ar fi vinovata, sunt chestiuni usor de observat si de rezolvat practic ii aproape gratis, mai putin munca umana, care decat sa frece menta prin nu stiu ce birouri mai bine ar lua-o la pas….in fine tchussss semaforisoara

 9. toni says:

  Donimic e el insusi un purtator de cuvant (ca altceva nu stie!). De ce-i mai trebuie unul? Fatza de perioada robu deja vad in schema 4 noi oameni bine platiti: un purtator de cuvant si 3 consilieri (robu avea 3, Samuiel vrea 6). Asta e noua strategie castigatoare? Mira-m-as.

  • AD says:

   Ce isteț și deștept ești te pricepi sa vezi problemele da cu soluții nu ști sa vi. Tipic cîrcotașului de pe margine care sparge semințe.

  • Sbr says:

   Cred ca esti prost. In primul rand habar nu ai cati pe salarii mari avea Robu si care nu doar ca nu faceau nimic mai si sabotau si furau.
   Nu salariile sunt problema ci ce beneficii aduce munca lor.
   Crezi ca o sa iti vina oameni competenti pe salarii mici?

   • Gif says:

    Care salarii mici ? Pai bugetarii au niste salarii de vorbesti singuri+sporuri+tichete masa + tichete vacanta …despre ce vorbim ? Eu in privat n-am nici bonuri ,nici tichete de vacanta,despre sporuri ce sa mai vorbim…

 10. Daniel says:

  Ai uitat medicamentele?

 11. k999 says:

  Nu am inteles de ce sunt probleme financiare: s-a furat sau nu mai e de furat?

 12. Adina says:

  Foarte fain interviu, Roxana! Si momentul si întrebările sunt bine alese 🙂

 13. Blitz says:

  La ce biserică mergi? Simptomele tale sunt tipice de posesie demonică luată de la un popă sau pastor posedat de paranoia duhurilor rătăcirilor. Ai grijă că masonii vânează oițele domnului să le vaccineze cu microcipul 666 ca să vă recolteze și să vă vândă sufletele voastre la draci 🙂 Așa faci probabil și tu. Consumi brâbză de la oi cipate și mănânci carne de la animale masacrate în abatoare. De ce n-ar face dracii la fel și cu sufletele voastre, să vi le recolteze pe post de hrană? :))) Să nu te uiți în ochii lui Fritz căci masonii l-au învățat arta ocultismului și magiei, te poate vampiriza mental ca să-ți pierzi credința :)))

 14. Gaga says:

  Colojoara mai fumeaza in birou impreuna cu politistii de la rutiera?

 15. ionerw says:

  Domnule Fritz, lipsa banilor o puteti partial rezolva dand afara frecatorii de menta din Primaria Timisoara.
  Sunt o gramada si acum se gudura pe langa dumneavoastra lasand impresia ca se rup cu lucrul.
  Mai rariti randurile, luati exemplu de la CJ Bihor si CJ Caras

  • timisorean says:

   subscriu !! multa vorba dar nk concret. parca vad peste un an cum inca ii amintim neregulile grave ale orasului si cum inca se vaita de fosta administratie.. asteptarile sunt mari si Timisoara a ramas mult in urma altor urbe.. vrem lucruri concrete. de vorbe suntem satui

 16. Ali says:

  Dominic sa ceara sfaturile lui Ionut Nasleu si apoi sa le urmeze intocmai! E o ocazie unica in viata sa invete si sa devina mai intelept.

  • Mirelab says:

   Adevarat ! Fara numar !!! Nasleu purtator de cuvant si consilier personal ! Hai ca se poate . Mai e de furat și securiștii așteaptă după colț ! Dominic ! Suflecă mânecile ai apucate de treaba . Văd ca ați stat de vorba cu domnul Nasleu . Totul bine ?

 17. Realism says:

  raspsunsuri de om limitat intelectual, fara viziune, si lipsit de curajul de a spune lucrurilor pe nume. Directia Financiara e dezastru…ultima oara cand am fost acolo am gasit un kkt de paznic obraznic, lumea se calca in picioare si casiera o nesimtita puturoasa si nesimtita
  Ti pishi pe ele idei gemane…ca tot cu romanii se implementeaza…daca un primar strain era solutia isi trageau de mult Mogadishu un primar japonez si acum traiau ca in Tokyo.

  • koks says:

   probabil ca ai fost in perioada in care angajatii directiei financiare erau pozitivi cu Covid si multi atii erau in izolare. dar daca ai fost acolo cum pretinzi ai fi observat ca s-au creat alternative automatizate pentru plata de sarcini fiscale. faptul ca nu doresti sa te folosesti de tehnologie pentru lucruri utile (plata cu cardul, banking etc), arata cat esti de inapoiat,. m-am dus acolo am vazut lista cu conturi dedicate pt fiecare taxa , impoit etc, chiar numar de call centeer sa-ti spuna cat ai de plata, am vazut ca poti sa-ti depui declaratii online, sa ceri certificate fiscale online etc. dar tu nu esti in stare sa observi si sa apreciezi aceste lucruri. Iti recomand sa folosesti internetul si pt altceva decat enterteiment sau masturbare si poate atunci o sa intelegu ce benficii iti poate aduvce aceasta tehnologi. Esti ca in bancul cu sapca. daca esti chemat la ghiseu , nu-ti convine ca auntem primitivi, daca ti se ofera confortul tehnologiei , nu iti place ca , probabil, esti unul dintre aceia care inca cred ca CNP iti va fi folositi la te miri ce (de retilieni, de iluminati sau alte cabale si grupuri oculte). Asta este tragedia acestei tari. Mentalitatea paguboasa. Hai sa fii sanataos, ca prost esti destul

 18. Cristi says:

  Sa se vada angajarile care s-au făcut în ultimii 4 ani, sa nu zicem 8. Pupilele cu carnet de partid.

 19. Alin says:

  Nu va mai agitati pe aici ,ca nu se vede nimic .hai sa vb in vreo 6 luni sau 1 an ,atunci sa ne dam cu parerea .astept si eu ordinea aia prin primarie si imbunatatirea serviciilor ,la urma urmei ei sunt in slujba noastra acolo si ar trebui sa isi mai piarda din superioritatea lor si sa devina serviabili cum e normal .astept cu drag

 20. Ion says:

  De Nasleu ce se aude ? E dat afara ? E dat in judecata ? Sau interlopii incet pun mana si pe primarulu investit . Vad ca s-au intalnit, ai dos urat de piete etc . Nu de asta te-au votat oamenii Dominic ! Nu sa stai cu hotii si interlopii la masa. E innacceptabil, indifferent de situatia in care ne aflam. Am votat sa zboare securistii corupti si criminalii revolutiei Nu sa o dai la pace cu ei …

 21. stefan says:

  financiar dramatic pt ca multinationalele platesc stoiul. Banii imprumutati vor trebui returnati si ce s-a facut cu ei?? desene pe asfalt, un superparc? Era frumos si celalalt trebuia doar ingrijit.

 22. Dan.F. says:

  Dominic, pe mine ca locuitor al Timisoarei si votant al tau nu ma intereseaza cum arata birourile, cine lucreaza si cum lucreza, am alte probleme pe cap. Ma intereseaza cum se circula in oras, aerul pe care il respir aici, accesul la sanatate, educatie etc. Din pacate nu prea aud nimic despre astea in ultimul timp…Am impersia ca job-ul asta al tau e o palarie prea mare pentru tine in momentul de fata…sper sa ma insel.

 23. WEST says:

  IMI PLACE OMUL LA NEBUNIE SIGUR VA FACE TREABA !

 24. gicu says:

  totusi cand intra timisoara in carantina? cifrele o cer demult. deja fritz a adormit?

 25. Soros says:

  Ok sa incepem cu reforma institutionala sau curatenia in primarie. Dominic sper ca nu esti atat de naiv incat crezi ca poti sa faci ceva cu Tanti Aurelian de la HR la butoane.

  Primul pas spre normalizare este mutarea respectivei pe un alt post si ocuparea acestuia de un profesionist(a). Nu poti sa organizezi concursuri tot cu oamenii vechi si dupa aia te intrebi de ce nu a mers…

 26. Ubor says:

  Un primar cu cariera de politician care nu se da mare ca le știe pe toate și dovedește ca dorește sa facă bine treaba formând o echipa care sa poată da cea mai buna soluție.

 27. ioan says:

  Financiar este ” dramatic” ! Se simte un spirit nou /? Nu domnule Primar. Este prea devreme pentru concluzii. Va pot exemplifica cu o poza, ,dar s-ar putea sa fiu amendat. Ieri am incercat de 3 ori sa -mi platesc impozit restant -sau sa merg in audienta la director executor Bodor; au fost vreo inca 8 cetateni afara in frig,iar in usa intredeschisa( in rest inchisa cate unul ca oile-n strunga ) fuma artistic si-mi spune asteptati acolo ! Am intentionat sa vin sa va informez,dar cerberii vor sa-ti faca si control antidoping,pe care nu-l neg o fi necesar;dar la aleger nu ne-au “controlat” nici macar in buzunare…! Din partea mea succes. si propunerea:sunt arhisuficienti 4 consilieri destoinici(inclusiv purtator de cuvant ) !

 28. Cornel says:

  “Puteai sa faci …..” …d-le Robu! Puteai sa nu semnezi!

 29. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Dosar penal pentru o înmormântare cu manele în cimitirul din Chișoda

  Turism

  FOTO. Călătorie în pandemie prin Banatul Montan. La limita Munților Aninei cu Munții Locvei

  Ştiri din Timiș

  Terase și magazine deschise până la 21 în Timișoara și alte localități. Hotărârea CJSU

  Sănătate

  Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici