Grădinița a fost gândită, la bază, pe module de câte 120 de metri pătrați pentru fiecare clasă. Fiecare va avea o sală de joc-lucru de aproximativ 60 de metri pătrați, un dormitor pentru 24 de paturi de aproximativ 52 de metri pătrați și un grup sanitar. Modulele sunt legate direct de terasele generoase de joacă specifice fiecărei grupe.
La parter se mai află spațiul de luat masa, un spațiu deschis ce face tranziția între interior și exterior, un spațiu multifuncțional și cabinetul medical. Terasele clădirii sunt de jur împrejur creând un sistem de curți de joacă, fiind amplasate atât la parter, cât și la etaj.
Clădirea beneficiază de un sistem de pompe de căldură care asigură încălzirea și răcirea clădirii, ventilația realizându-se printr-un sistem automatizat, cu control al calității aerului. Dotările includ și un sistem de 124 de panouri fotovoltaice ce fac ca aceasta să aibă un consum aproape de zero.

foto: captură de ecran
Contractul de 9,6 milioane de lei (aproximativ 1,9 milioane de euro), TVA inclus, a fost câștigat de firma Flexik Automation SRL, care trebuie să finalizeze lucrările în 22 de luni. La licitația lansată în toamna anului trecut se mai înscriseră și alți trei ofertanți. Inițial, costul estimat era de aproape 12 milioane de lei, cu TVA.
Noua grădiniță va fi ridicată în zona Cora, pe strada București, pe un teren de 1.500 de metri pătrați al primăriei. Acesta face parte dintr-un „pol de învățământ/dotări sociale”, împreună cu alte 6 parcele, totalizând 6.500 de metri pătrați.
Tot în zonă, primăria vrea să construiască și o școală nouă, proiect pentru care a câștigat o finanțare de aproximativ 35 de milioane de lei prin PNRR. Licitația a fost lansată în martie, iar ofertele erau așteptate până pe 7 mai. Termenul, însă, a fost prelungit până pe 23 mai, după modificarea unor documente ca urmare a unor solicitări de clarificare.
Trimite articolul
XHaha, strada din fata (Haga) nici macar nu e asfaltata!
-
si ce treaba are cu gradinita?