tion.ro Web analytics

Încă o încercare de alegeri la PNL Timișoara. Au fost demiși Claudiu Buciu și biroul politic din Lugoj

De Roxana Deaconescu

Încă o încercare de alegeri la PNL Timișoara. Au fost demiși Claudiu Buciu și biroul politic din Lugoj

Nu s-au calmat spiritele în PNL nici înainte de a doua conferință de alegeri de la Timișoara. După scandalul din 3 iulie, liberalii încearcă încă o tură de alegeri, sâmbătă, 31 iulie. Încă n-au anunțat cine sunt candidații, dar sursele noastre spun că s-au înscris vreo 18 persoane pentru funcția de președinte al PNL Timișoara. Între timp, a fost dizolvat biroul politic din Lugoj, unde primarul Claudiu Buciu a rămas fără funcția politică.
Scris de Roxana Deaconescu - Nu s-au calmat spiritele în PNL nici înainte de a doua conferință de alegeri de la Timișoara. După scandalul din 3 iulie, liberalii încearcă încă o tură de alegeri, sâmbătă, 31 iulie. Încă n-au anunțat cine sunt candidații, dar sursele noastre spun că s-au înscris vreo 18 persoane pentru funcția de președinte al PNL Timișoara. Între timp, a fost dizolvat biroul politic din Lugoj, unde primarul Claudiu Buciu a rămas fără funcția politică.

Liberalii din Timișoara au încercat să organizeze o conferință municipală încă din 3 iulie, dar s-a lăsat cu scandal. Au fost anunțate sancțiuni și suspendări din partid, dar și o nouă tură de alegeri, în 31 iulie, adică sâmbătă. Ședința va avea loc într-o sală de conferință de la mallul din nordul orașului, unde există și firmă de pază.

PNL încă nu a anunțat cine s-a înscris în cursa pentru funcția de președinte al PNL Timișoara. Sursele noastre spun că sunt 18 persoane pe listă, printre care și Cosmin Tabără, Raul Ambruș, Daniela Mariș sau Claudiu Chira. Dacă o vreme a fost ceva liniște pe Facebook, acum, că se apropie alegerile, curg din nou acuzațiile. Vin tot din partea lui Raul Ambruș, care anunța și la prima rundă de alegeri că s-a modificat convocatorul.

„Golănia a ajuns la un alt nivel. 320 membri ai PNL Timișoara au fost scoși de pe convocatorul alegerilor de sâmbătă, 31 iulie. (…) Am primit convocatorul pentru alegerile din 31 iulie și am constatat că din 914 membri cu drept de vot, același număr ca la alegerile din 3 iulie, au fost scoși 320 de colegi, adică pe lângă cei 170 scoși și în 3 iulie, de data aceasta au mai fost scoși alți 150 de colegi.

Mai spun încă o dată că alegerile se organizează pe baza listei cu membri valabilă la 31 decembrie și în Regulamentul de organizare a alegerilor se specifică extrem de clar că este interzisă modificarea bazei de date cu membri. Mai mult, suspendările din partid sunt interzise. PNL Timiș nu mai poate fi reprezentat la niciun nivel de un asemenea președinte care nu are niciun fel de repere etice sau morale care confundă Timișoara cu propria moșie”, transmite Ambruș.

Buciu, demis de la PNL Lugoj

Chiar înainte de alegeri a fost demis și Biroul Politic al PNL Lugoj. Oficial, filiala județeană a partidului anunță că era pusă în pericol prezența cu delegați la congresul PNL din 25 septembrie.

„BPJ interimar al PNL Timiș a decis organizarea ședinței Comitetului de Coordonare Local al PNL Lugoj, în data de 3 august. Decizia a fost luată ca urmare a neorganizării acestei adunări generale de alegeri de către BPL PNL Lugoj până la această dată. Odată cu adoptarea acestei decizii, BPL PNL Lugoj și-a încetat activitatea, de organizarea alegerilor de la Lugoj urmând să se ocupe Secretariatul General al PNL Timiș. Decizia de a nu organiza alegerile la Lugoj de către fostul birou de conducere al organizației din Lugoj pune în pericol prezența cu delegați a Timișului la congresul PNL din 25 septembrie”, a transmis PNL Timiș.

Primarul din Lugoj, Claudiu Buciu, spune însă că șeful interimar al PNL Timiș a desființat „singurul birou politic care a reușit să readucă PNL în fruntea administrației lugojene”.

„Am fost demis. Astăzi (miercuri – n.r.), Nica și Groza au dizolvat biroul politic al PNL Lugoj. Au desființat singurul Birou politic al PNL Lugoj care a reușit să readucă PNL în fruntea administrației lugojene după mai bine de 100 de ani. (…) PNL Timiș a arătat astăzi că desconsideră în primul rând comunitatea noastră. Faptul că ni s-au retras niște funcții politice, în contextul actual, ne onorează”, a replicat Buciu.

Primarul din Lugoj anunțase nu demult că nu va organiza alegeri în organizația locală, iar asta ar fi împiedicat, de fapt, organizarea alegerilor la nivel județean.

Potrivit celor din PNL Timiș, au fost alegeri în 91 din cele 99 de organizații ale PNL din Timiș. Echipa lui Raul Ambruș încă așteaptă un răspuns la contestația depusă la Comisia de Arbitraj a PNL din București, pentru scrutinul din 3 iulie. Tânărul consilier local anunțase inițial, după prima rundă de alegeri, că el este noul președinte al PNL Timișoara.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

Alegeri reluate la PNL Timișoara, în 31 iulie. Sancțiuni pentru Ambruș și Cocean, BPJ cere suspendarea deputatului Chira

12 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ionel says:

  Au mutat sedinta la mall, ca sa nu se paruiasca aia… asta e de filme… diferenta de cost, in sus, o scot din banii aia de la buget alocati fiecarui partid, sau au sponsori la imbrancelile astea, separat? Clar o sala inchiriata plus pază vine mai scump, zic asa, cine plateste pt mancatoreala din interiorul partidelor? Evident cetatenii la fiecare tura de alegeri, numa concret, chiria salii, acuma…

 2. Zoly says:

  Nici bine nu s-a uscat tușul de la ștampila în care îl confirma pe Alin NICA ca președinte al Consiliului județean și își execută oamenii care l-au ajutat să ajungă unde este acum.
  Parcă aievea se intampla cu Grindeanu când Dragnea il inlătura din fruntea Guvernului -asta se intamplă în interiorul PNL Timiș. Oare filmul e greșit sau actorii? Întreb doar.

  Dar cum toti ajunșii uită de unde au pornit, incep să-și decapiteze oamenii/soldatii care l-au ajutat.
  RUȘINE!!!! RUȘINE!!!! RUȘINE!!!! RUȘINE!!!! RUȘINE!!!! RUȘINE!!!! RUȘINE!!!! RUȘINE!!!! RUȘINE!!!! RUȘINE!!!!

 3. Anubis says:

  Doamne ce plin de tarani a ajuns PNL-ul. Astia cica-s urmasii Bratienilor… poate urmasii celor care curatau dupa Bratieni.

 4. Radu says:

  Nica, Groza si toti lingaii care ii urmeaza pe acestia (incluzind pe intelectul de limita Tabara) sunt mai degraba PSD-isti sau PDL-isti si nicidecum PNL-isti. Acesti oameni nu au nimic in comun cu democratia si fac de rusine tot Timisul nu numai pe ei.

 5. Adi says:

  partid de pacalici ciolanisti

 6. Hans says:

  Inainte de 89 aveam un singur partid si in mod inerent un singur set de dictatori. Acuam din pacate avem mai multe partide si fiecare dintre acestea este dotat cu setul propriu de dictatori: PSD, PNL, USR – exact aceeasi mizerie. Interesele noastre, ale oamenilor, nu sunt reprezentate de niciunul dintre acesti mascarici. Oamenii care sunt promovati de toate aceste partide nu au nici un fel de valoare profesionala sau morala. Poate ca unii vor zice ca USR este altceva…le recomand acestor orbi sau fanatici sa se documenteze despre cine sunt oamenii promovati de USR si vor avea mari dezamagiri si surprize: oameni care mint ca au anumite studii si de fapt nu au (senatorul USR de Timis Raoul Trifan); infractori dovediti (Ruben Latcau cel care a comis infractiuni in august 2020 relative la codul rutier) si inca nedovediti (primarul Fritz cel care a declarat in acte publice ca a avut domiciliul in Timisoara la momentul depunerii candidaturii, fapt total neadevarat si in ziua de azi); fosti membrii PCR (da ati citit bine – consiliera locala Rodica Militaru este fosta membra de baza a PCR); oameni cu dereglari psihice (vezi cazul consilierei Ana Munteanu cea care facea descinderi ilegale prin restaurante); incapabili si incompetenti (vezi cazul agramatului Cristian Mos si Ruben Latcau); indivizi interesati de banii publici…
  Concluzie: PSD=PNL=USR=o mare mizerie.

  • George says:

   Tu arunci cu scuipați în toate părțile, sub protecția anonimatului. Latcau a avut DESCHIS un dosar penal, dar în care NU a fost condamnat. Ești INFRACTOR după ce ești condamnat, indiferent sub ce speță juridică. Poți fi infractor și dacă ești condamnat pentru că ai furat un castravete. Privitor la domiciliul lui Fritz (subiect de la care unii ați făcut hemoroizi), sunt niște JUDECĂTORI (oameni cu carte, nu vopsitori de vorbe și pe pereți) care au stabilit, în câteva ocazii diferite, că au fost respectate condițiile legale. Dar na, când vă mănâncă în c*r, trebuie să vă scărpinați. Grijă la hemoroizi, că dă cu sângerare.

   • ValiX says:

    Mai incet cu mobila pe scari. Auzi la el ”judecatorii sunt oameni cu carte…” (informatie generalizata!). Eu stiu cativa care erau niste amarasteni de consilieri juridici pe la fabrici comuniste… un fel de tarani cu birou, dar poate tu marele userist esti mai destept si mai informat. Mai iesiti putin in lume si informati-va din alte surse decat ”vocea ta conteaza” 🙂

  • N-am says:

   Prostea: legea Romaniei zice clR ca cetatenii UE, pot avea DOAR rezidenta (deci permis de sedere/ flotant) , pe cand cetatenii rumani (bou, ca tine) trebuie sa AIBA domiciliu in acte.
   Ce este atata de greu? Voi chiar sunteti imbrcili di incapabili a citi 3 randuri din lege?

  • N-am says:

   Cat despre dereglari psihice, ia din ograda PNL, Lae Boscherarul Tractorist.

   • Bravo Hans! says:

    Decat sa lovesti in Hans dar pe de alta parte ii dai dreptate: recunosti ca Fritz nu are domiciliul in Timisoara, asa cum cere explicit legea. Privitor la viceprimarul Latcau, omul a comis o infractiune, a facut o intelegere cu Parchetul si apoi a efectuat niste zile de munca on folosul comunitatii…insa toata aceasta formularistica exista. Te sfatuiesc sa citesti definitia din DEX a cuvantului infractor si vei constata ca este acela “care a comis o infractiune” si nu este acela care a fost condamnat pentru o infractiune. Infractiunea comisa de Latcau este dovedita ascriptic atat prin procesul verbal al organului de Politie care l-a surprins comitand aceasta infractiune cat si prin dosarul existent la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care a instrumentat cazul si a facut intelegerea cu Latcau. Asa ca domnul Latcau, in conformitate cu definitia Academiei Romane, este un infractor.

 7. Ionel says:

  Astia ne-au adus in mizeria de azi.

 8. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș a introdus titulatura de Ambasador Cultural

  Eveniment

  Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință pentru „instituirea unor măsuri clare, restrictive”

  Eveniment

  Controale pentru depistarea celor care nu poartă mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă pentru SF-ul pistelor de biciclete de la podurile Dacilor și Șaguna. De la firma care nu le-a prevăzut la Podul Eroilor

  România

  O persoană care a spus într-un live pe Facebook că spitalul modular ATI de la Piatra Neamț este gol s-a ales cu dosar penal

  Ştiri din Timiș

  Organigrama lui Dominic Fritz rămâne suspendată. Curtea de Apel Timișoara a respins recursul primăriei

  Ştiri din Timiș

  Activități digitale Web2.0 în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara

  Ştiri din Timiș

  Ce pantofi să alegi pentru pantalonii de jogging pentru bărbați? 3 stiluri potrivite de purtat

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Iulius Town găzduiește expoziția de new media art „One Night Gallery & RIZI”

  Eveniment

  Tâlhărie comisă la Lugoj de un tănăr care era beat

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici