tion.ro Web analytics

În plină toamnă, Primăria Timișoara începe șantierul în zona Orăștie-Alpiniștilor. Contractul e semnat din iunie

De Roxana Deaconescu

În plină toamnă, Primăria Timișoara începe șantierul în zona Orăștie-Alpiniștilor. Contractul e semnat din iunie

foto: captură Google Maps
La aproape patru luni de la semnarea contractului pentru modernizarea străzilor din zona Orăștie-Alpiniștilor și la doi ani de la aprobarea documentației, Primăria Timișoara anunță pornirea șantierului. Nu chiar acum, ci la sfârșitul lunii octombrie. Valoarea contractului este de peste 840.000 de euro.
Scris de Roxana Deaconescu - La aproape patru luni de la semnarea contractului pentru modernizarea străzilor din zona Orăștie-Alpiniștilor și la doi ani de la aprobarea documentației, Primăria Timișoara anunță pornirea șantierului. Nu chiar acum, ci la sfârșitul lunii octombrie. Valoarea contractului este de peste 840.000 de euro.

Despre modernizarea străzilor din zona Orăștie-Alpinșitilor se vorbește de mai bine de doi ani. Documentația tehnică a fost aprobată în septembrie 2019, iar licitația pentru execuție a fost organizată în 2020.

„În septembrie, când m-am întâlnit cu cetățenii din zona Modern, una din întrebări a fost: când încep lucrările pe străzile Alpiniștilor-Orăștie? Atunci eram încă în procesul de atribuire a contractului de lucrări, dar acum pot să le spun că partea birocratică s-a încheiat și începem lucrările”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Numai că lucrarea a fost atribuită încă din vară, iar la finalul lunii iunie s-a anunțat și semnarea contractului, care s-a făcut mai exact în 22 iunie 2021, așa cum Tion a anunțat încă de atunci.

La patru luni de la semnarea contractului, Serviciul Comunicare din cadrul Primăriei Timișoara ne anunță că pot începe în sfârșit lucrările. Nu chiar acum, ci „de la data din 21 octombrie 2021”, adică peste mai bine de o săptămână.

„Aceste străzi nu au fost modernizate până acum şi nu mai corespund actualmente condiţiilor de trafic, producând disconfort şi aglomeraţie în circulaţia rutieră. (…) Nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate şi prezintă fisuri multiple pe unele sectoare sau lipsa acestora pe alocuri (…) Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor plus locuitorii din zonă plus cei care vin din Ghiroda”, se arată în documentația primăriei.

Potrivit PMT, se intervine pe o lungime de 827,963 mp, pe două străzi: Orăștie, Alpiniștilor și pe o bucată din Mihail Ivanovici Glinka. Vor fi realizate 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate pe 1.631 m, se vor amenaja trotuare pe 1.598 m și piste pentru biciclete pe 1.459 m. Spațiile verzi se vor întinde pe 1.391 mp și vor fi amenajate 91 de locuri de parcare. Se va face și canalizația subterană pentru fibră optică, spune aceeași sursă, pe 1.648 m.

Lucrările vor fi realizate de Porr Construct și costă 4,1 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a peste 840.000 de euro. Ar trebui să fie gata în opt luni de la semnarea ordinului de începere.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

Șantier pe două străzi din zona Modern. Porr Construct le modernizează cu 850.000 de euro

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Colterm deschide o casiere nouă în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Proiectul Mic dejun la Margina, pe locul 3 la concursul european „Destinația 2021 pentru Turismul Cultural Sustenabil”

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș „plusează” pentru a găsi servicii IT pentru platforma digitală. Prima licitație a eșuat

  Ştiri din Timiș

  Concursul de director la Filarmonica Banatul, anulat de Tribunalul Timiș. Ioan Gârboni câștigă iar în instanță

  Ştiri din Timiș

  Iulius Town îți prezintă expoziția ce îmbină arta, tehnologia și natura, și te premiază!

  Ştiri din Timiș

  Mitropolitul Banatului: Să ascultăm sfaturile medicilor privind evitarea îmbolnăvirii noastre și să ne rugăm împreună

  Capitala Culturala

  „Bătaie” pentru noua echipă TM2023 de la Centrul de Proiecte. 70 de candidați pentru șapte posturi

  România

  Noile restricții aprobate de CNSU: carantină de noapte, evenimente private interzise, magazine și restaurante închise la 21

  Ştiri din Timiș

  Facturi triple la apă caldă și căldură pentru timișorenii abonați la Colterm. Prețul gigacaloriei crește la 851 lei/MWh, subvenția rămâne la fel

  Eveniment

  Patriciu Rușeț, director general provizoriu la STPT

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici