tion.ro Web analytics

Fundatia Pentru Voi cere Parlamentului European dreptul la vot pentru cei cu dizabilitati intelectuale

Duminică, timişenii, şi nu numai ei, îşi aleg europarlamentarii. Între 22 și 25 mai, secțiile de votare din 28 de state membre ale Uniunii Europene sunt deschise pentru alegerile europarlamentare. 751 de membri ai Parlamentului European vor fi aleşi pentru a reprezenta peste 500 de milioane de cetăţeni UE.
Scris de Valentin Rusu - Duminică, timişenii, şi nu numai ei, îşi aleg europarlamentarii. Între 22 și 25 mai, secțiile de votare din 28 de state membre ale Uniunii Europene sunt deschise pentru alegerile europarlamentare. 751 de membri ai Parlamentului European vor fi aleşi pentru a reprezenta peste 500 de milioane de cetăţeni UE.

Fundaţia “Pentru Voi”, ca organizaţie membră a Inclusion Europe, asociaţie care reprezintă persoanele cu dizabilităţi intelectuale din Europa şi familiile lor, solicită membrilor Parlamentului European să se asigure că drepturile egale şi oportunităţile egale pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi intelectuale şi pentru familiile acestora sunt o realitate în Uniunea Europeană.

„Ne alăturăm manifestului elaborat de Inclusion Europe prin care solicităm viitorilor europarlamentari un angajament faţă de cele peste 5 milioane de cetăţeni europeni cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora, cu privire la:
1. Garantarea dreptului tuturor persoanelor de a vota şi de a participa pe deplin la viaţa politică.
2. Punerea integrală în aplicare a Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi în Uniunea Europeană.
3. Recunoaşterea egală în faţa legii şi accesul egal la justiţie.
4. Asigurarea că persoanele cu dizabilităţi intelectuale pot trăi în comunitatea locală şi se bucură de sprijin în acest sens.
5. Protejarea persoanelor cu dizabilităţi faţă de consecinţele distructive ale măsurilor de austeritate instituite de guvernele naţionale.
6. Accesul tuturor la bunuri şi servicii”, transmit cei de la “Pentru Voi”.

Fundaţia a organizat în decursul lunii mai seminarii de instruire pe tema alegerilor europarlamentare pentru 100 de autoreprezentanţi.

„În România, o bună parte din persoanele cu dizabilităţi intelectuale sunt private de drepturile lor civile, inclusiv dreptul de a vota, ceea ce este o încălcare a prevederilor Convenţiei ONU privind dizabilitatea. Noi cerem modificarea Codului Civil, în aşa fel încât persoanele puse sub tutelă să poată vota cu ajutorul tutorelui, pentru ca şi interesele persoanelor cu dizabilităţi să fie reprezentate la nivel naţional şi european. Solicităm noului Parlament European adoptarea unei Directive care să asigure o egalitate în faţa legii pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, cu sau fără dizabilităţi”, a declarat Laila Onu, director executiv a Fundaţiei “Pentru Voi”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Trei noi cazuri de variola maimuţei în România

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici