tion.ro Web analytics

Fritz și-a pus un consilier personal director la Centrul de Proiecte. Discuții finale pe regulamentul de finanțări

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Fritz și-a pus un consilier personal director la Centrul de Proiecte. Discuții finale pe regulamentul de finanțări

Simona Fiț și Val Mureșan, doi dintre cei șase consilieri personali ai primarului
Reactualizat la:
Primarul Fritz s-a răzgândit și a numit totuși un director interimar la Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara. Este vorba despre unul dintre cei șase consilieri personali ai primarului, Simona Fiț, care va ocupa postul cu titlu interimar până la organizarea concursului. A fost stabilită și data dezbaterii pentru noul regulament de finanțări culturale nerambursabile.
Scris de Roxana Deaconescu - Primarul Fritz s-a răzgândit și a numit totuși un director interimar la Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara. Este vorba despre unul dintre cei șase consilieri personali ai primarului, Simona Fiț, care va ocupa postul cu titlu interimar până la organizarea concursului. A fost stabilită și data dezbaterii pentru noul regulament de finanțări culturale nerambursabile.

Edilul-șef putea să numească un director la scurt timp de la a doua înființare a centrului prin hotărâre de consiliu local, pentru ca acesta să devină funcțional. A anunțat însă că s-a decis să se organizeze concurs pentru posturi, deși structura din primărie ar trebui să pună în discuție și regulamentul pentru finanțări culturale nerambursabile, publicat deja pe site-ul primăriei. Concursul pentru posturi a fost lansat de primărie încă de la începutul acestei luni, dar va fi gata abia cândva în luna mai. Iată că primarul s-a răzgândit iar.

„Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, instrument esențial atât în contextul titlului de Capitală Europeană a Culturii, cât și pentru sprijinirea sectorului cultural, afectat de pandemie, devine funcțional. Simona Fiț, consilier al primarului, a fost numită director interimar al Centrului, prin dispoziție a primarului Dominic Fritz”, a anunțat, vineri, Primăria Timișoara.

Simona Fiț va fi director al Centrului de Proiecte până la ocuparea prin concurs a postului de director al structurii.

„Numirea unui director interimar, permisă de lege doar din rândul aparatului administrativ, este necesară pentru accelerarea pașilor privind operaționalizarea Centrului de Proiecte, în vederea lansării mai devreme decât în alți ani a apelurilor de finanțări nerambursabile. În acest context, prioritar pentru oraș din punctul de vedere al apelurilor de finanțare nerambursabilă este domeniul culturii, atât sub aspectul impactului pandemiei asupra sectorului cultural local, cât și din perspectiva nevoii de a facilita dezvoltarea și consolidarea acestui sector până în 2023, anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii”, mai transmit reprezentanții PMT.

Cine este Simona Fiț

Simona Fiț a fost numită consilier personal al primarului Fritz în 27 noiembrie 2020, odată cu Val Mureșan. Fiț a fost pusă să se ocupe de domeniul cultural al orașului, după ce a coordonat procesul de elaborare a dosarului de candidatură Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

„Simona Fiț a fost profesor asociat la Masterul Politici Publice şi Advocacy din cadrul UVT. Toată viața ei a susținut proiecte de politici publice și i-a învățat și pe alții cum să le susțină în fața unor finanțatori sau autorități publice. A coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatură pentru Timișoara Capitală Culturală și a făcut parte din echipa de susținere a candidaturii în fața juriului european, pentru etapele de pre-selecție și selecție și pentru prima etapă de monitorizare. Am convingerea că în 2023 Simona va avea cu ce să se mândrească și ce le povesti celor doi băieți ai ei. A mai coordonat Fondul Științescu derulat de Fundația Comunitară Timișoara, prin care s-au finanțat proiecte educative pentru mii de copii. A fost și managerul programului național de formare al Academiei de Advocacy, cu 800 de participanți, reprezentanți ai patronatelor, sindicatelor și organizațiilor non-guvernamentale. A fost implicată activ în proiectele și campaniile organizației ca cercetător, expert curricula, lector, coautor manuale, expert audieri publice și consultant în transparența decizională”, o prezenta Fritz, la finalul anului trecut.

Dezbaterea pe noul regulament de finanțări culturale, în 21 aprilie

Potrivit aceleiași surse, în perioada imediat următoare, directorul interimar al centrului se va ocupa de:

 • „finalizarea procesului de consultare publică privind regulamentul de accesare a finanțărilor nerambursabile și a priorităților acestui prim apel printr-o ultimă discuție online cu sectorul cultural, care va avea loc în data de 21 aprilie;
 • adoptarea Regulamentului privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Timișoara a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale;
 • lansarea unui prim apel de programe, proiecte și acțiuni, cu termen de depunere de 30 de zile;
 • finalizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, contabil-șef, juridic, expert;
 • elaborarea instrumentelor optime de finanțare a programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, inclusiv prin organizarea, în prima jumătate a lunii mai, a unei consultări cu sectorul cultural pe problematica specifică a finanțării acestui program”.

Cei care vor să participe la discuția online pe marginea regulamentului, care va avea loc miercuri, 21 aprilie, de la ora 17, prin platforma Zoom, se pot înscrie la adresa de e-mail monica.sava@primariatm.ro. Propunerea finală a Regulamentului pentru acest prim apel va fi făcută publică luni, 19 aprilie, pe site-ul primăriei.

Vă reamintim, Centrul de Proiecte al PMT a fost înființat în prima fază în vara anului 2020 și a fost transformat recent de noua administrație. Are prevăzute șase posturi: un director, un contabil-șef, un consilier juridic, un inspector de specialitate și doi experți, iar salariile de bază sunt cuprinse între 5.606 lei și 12.829 lei, brut. Centrul se va ocupa de tot ce înseamnă finanțări nerambursabile în domeniile cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.

Pe aceeași temă:

Se caută oameni pentru Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara, inclusiv director

editor: Amalia Kui

17 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aris says:

  Ce facem cu cablurile de pe stalpi domnule primar? Dar cu garajele dintre blocuri pline de muraturi?

  • Euy says:

   Ce facem cu astia ca tine?! Este un articol despre un anumit subiect, punctual despre ceva ce face primarul,si ai aparut tu ca nuca in perete. Vrei sa faca toate de-o data si nimic bine, ca asa sunteti obisnuiyi voi, sa fusariti, sa para ca ati facut multe si in realitate nimic concret. 5 lucruri sa faca in mandatul lui, dar alea sa fie bune si eu sunt multumita

   • Un biciclist. says:

    Auzi…..am comenta prin articole, dacă prealabil Fritz ar face ceva, de când este primar face numai numiri pe funcții…..si aia numiti pe functii se ocupă de hranirea/nehranirea porumbeilor.
    Eu il votez pe fritz pentru ca se pricepe la pacalirea votanților….in campanie povestea cum prietenul lui din germania a scos pe străzi un microbuz cu boxe pentru responsabilizarea cetățeanului sa poarte mască…..iaca imediat se termină pandemie și eu încă astept microbuzul….il voi vota în continuare pe fritz până apare microbuzul

    • bulibasabanatului says:

     E normal ca Fritzul să facă numai numiri în funcții, pentru că la USR se spune că ”funcția bate gradul”. De restul s-or ocupa cei care urmează după acest ”mare și agevărat neamț”, care a canalizat proverbiala mândrie (și prostie) a bănățenilor. După ce au pus un neamț să îi conducă (așa de bine), probabil că bănățenii vor pune un ungur, apoi un rrom, apoi un sârb cu_minte (și-un cal verde) și ce se mai găsește. Vorba ceea, corcitura, corcitură, dar prostia fudulă e de neclintit…

  • Urinel says:

   După ce dispar cablurile de pe stâlpi şi garajele dintre blocuri în sfârşit vom putea începe să construim o ţară ca afară.

   La o şedinţă de colhoz pe vremea Fusilatului.
   Ordinea de zi:
   pt.1 – construirea unui staul pentru tineretul taurin
   pt.2 – construirea socialismului
   Din lipsă de materiale de construcţie, se va trece imediat la pt.2.

 2. pablo says:

  Mai un pic si isi deroga ”indatoririle” fata de iubita!!!
  Asta ar fi trebuit sa fie prezidentiabilul USR ului la urmatoarele alegeri!!!
  Ptiu!

 3. Kroko says:

  Friz isi deroga toate atributiile,oare de ce? Pt ca nu este in stare sa faca nimic.
  Din surse,fritz a mers la Bucuresti sa-i ceara voie lui barna sa demisioneze din functia de primar. Cica a si plans putin .
  Tanarul asta nu este in stare sa i-a o decizie,si a dat seama si el ca nu are ce sa caute la primaria unui oras de 400 mii de locuitori,este depasit,il deranjeaza,el dormea pana la 10 dimineata.

  • spritz la joaca says:

   crezi ca ii lipsesc 2-3 ore de voluntariat pe zi? aici ia 5000 euro și și-a și delegat tot ce se putea delega. eu cred ca joaca Candy crush, recent a cerut canapea în birou sa aibă unde sa stea întins pentru un somn de prânz,un uitat la Netflix,asa ca tot omul ce lucrează…asteptam propunerea sa se treacă de la 5 zile de lucru pe săptămână la 4. ca așa e în toate țările civilizate,asa e în afară

  • Neloo says:

   Din surse, tu esti in lingau de partid la care-i place sa linga cururi ca sa fie bagat in seama. Cica desi erai plin de maro pe la bot, aveai pretentia sa fii bagat in seama chiar daca tu nu esti in stare sa faci diferenta intre “i-a” si “ia”. Dar de fapt asta este si motivul pentru care din astia ca tine sunt utili, e pentru ca nu-si dau seama cand sunt penibili, pur si simplu le liseste simtul rusinii

  • Alina says:

   De unde stii cat dormea Fritz? Il urmareai? Esti cumva vreun obsedat, Doamne fereste?

 4. Cosmin says:

  Asa Fritz, paseaza tot ca sa ai mai mult timp pentru taskul tau pprincipal: gargara pentru prosti pe fb

 5. John Doe says:

  “Fiț a fost pusă să se ocupe de domeniul cultural al orașului, după ce a coordonat procesul de elaborare a dosarului de candidatură Timișoara – Capitală Culturală Europeană.”

  Deci sa intelegem ca dna F. este la curent cu dezmatul de prin entitatile culturale ce tin direct de Primaria Timisoara?
  Si a si facut ceva? Sau va face acuma ca primeste pixul?
  Ca tot se lauda unii ca ei se implica si fac si noi stam pe margine si comentam.

  Probabil au vazut ca Teatrul de stat Cs.G. a cheltuit peste 10000 de RON pe hainele de la un spectacoi la H&M, Zara, Pull&Bear? Presupun ca a fost online, ca fizic nu au voie!

  Ati vazut ca multe gradinite inchise in ianuarie si februarie au platit fiecare peste 4000ron pe detergenti? Poate nu stiti ca la majoritatea gradinitelor de stat se strang bani pentru asa ceva? La PP12 se dau 9ron de copil per luna. Totusi au decontat la primarie >4000RON in ianuarie si februarie.

  Ups, v-am prins…

 6. una says:

  Pai parca ai angajeaza pe tarlaua lu masa sa le adune sparanghelul…..nai gunoi swabesc dute ca apa de unde ai venit ,,,mira-se phula de gura ta da urat poti sa fi asa sunt toti astia de va dati la dos?

 7. anonim says:

  Fitz nume,usor confundabil cu Fritz.!

 8. Adrian B says:

  Foarte bine! E nevoie de o persoană independentă de „borcanul cu miere” și, foarte important, să știe ce înseamnă proiectul. Nici nu vedeam o persoană mai implicată!

 9. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Eveniment

  VIDEO. Casă distrusă de flăcări, la Sânnicolau Mare

  Sănătate

  Peste 160 de oameni s-au vaccinat direct din mașină, într-o zi, la centrul Drive-Thru din Timișoara

  România

  Doar cinci admiși la proba scrisă pentru posturile de directori ai Caselor județene de asigurări

  Sănătate

  Monumentul neputinței de pe Torontalului ar putea fi demolat. Ministrul Sănătății despre spitalul „fantomă”: Înțeleg frustrarea

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici