tion.ro Web analytics

Francezul Amaury du Closel dirijeaza in concertul Filarmonicii Banatul lucrari de Mozart si Mahler

Concertul acestei săptămâni la Filarmonica Banatul va fi dirijat de francezul Amaury du Closel și va propune ”un program senin, deschis, plin de farmec. Este vorba de un strălucitor concert de vioară compus de Wolfgang Amadeus Mozart şi o simfonie de excepţie, creaţie a lui Gustav Mahler”, anunță concert-maestrul Mircea Tătaru.
Scris de S.P.D. - Concertul acestei săptămâni la Filarmonica Banatul va fi dirijat de francezul Amaury du Closel și va propune ”un program senin, deschis, plin de farmec. Este vorba de un strălucitor concert de vioară compus de Wolfgang Amadeus Mozart şi o simfonie de excepţie, creaţie a lui Gustav Mahler”, anunță concert-maestrul Mircea Tătaru.

Evenimentul se desfășoară vineri, 28 noiembrie 2014, de la ora 19, în sala Capitol, și îl readuce la Timișoara, în postură de solist, pe violonistul Florin Paul, artist român cu o excepțională carieră internațională, stabilit în Germania.

„Concertul pentru vioară şi orchestră nr.5 (…) este un punct culminant atins de Mozart în acest gen muzical, noutăţile şi adaptarea curajoasă a formei la conţinut fac ca acest concert să pară a aparţine secolului ce urma. Atunci, în 1777, geniul muzicii avea doar 20 de ani”, subliniază concert-maestrul.

În partea secundă, orchestra timișoreană va interpreta Simfonia a IV-a în Sol major de G. Mahler, „o lucrare aflată sub un cer fără nori. O noutate absolută este introducerea în scherzo a unei viori solo acordată cu un ton mai sus. Primul violonist al orchestrei trebuie, astfel, să cânte alternativ solo-uri pe două viori cu acordaj diferit. Rolul viorii cu acordaj special este de a da acestei părţi o atmosferă de umor sarcastic. Este o voioşie stranie, o ţesătură sticloasă formată dintr-un păienjeniş de linii în permanentă prefacere”, mai dezvăluie Mircea Tătar.

În partea a IV-a a simfoniei, pentru cântecul „Das himmlische leben”, solistă va fi soprana Nicoleta Colceiar.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici