tion.ro Web analytics

FOTO. Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

FOTO. Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara

Foto: Adrian Balog
Reactualizat la:
Ziua Mondială a Apei este sărbătorită pe 22 martie. În 2022 s-a abordat tema „Apa subterană: Să facem invizibilul vizibil”. Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara au realizat un sondaj stradal, având ca rezultat conștientizarea publicului despre importanța vitală a apelor subterane.
Scris de Erika Iszlai - Ziua Mondială a Apei este sărbătorită pe 22 martie. În 2022 s-a abordat tema „Apa subterană: Să facem invizibilul vizibil”. Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara au realizat un sondaj stradal, având ca rezultat conștientizarea publicului despre importanța vitală a apelor subterane.

În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite, propune o anumită temă, care să atragă atenția asupra importanței apei. Tema din acest an este „Apa subterană. Să facem invizibilul vizibil”.

Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara doresc să atragă atenția asupra rolului vital al apelor subterane în sistemele de apă și canalizare, agricultură, industrie, ecosisteme și adaptarea la schimbările climatice. Au realizat chiar și un sondaj stradal pentru a informa publicul despre importanța apelor subterane. De organizare s-au ocupat doi profesori de biologie: Andrian Balog și Eva Boroș.

„Mesajul general al campaniei este că explorarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor subterane va fi esențială pentru supraviețuirea și adaptarea la schimbările climatice și pentru satisfacerea nevoilor unei populații în creștere”, a transmis pentru Tion Adrian Balog, profesor de biologie la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara.

Foto: Adrian Balog

Cei mici au sărbătorit Ziua Mondială a Apei prin activități distractive. Au realizat hărți conceptuale despre rolul îndeplinit de apă în natură și au participat la diverse jocuri, dar au învățat și proverbe despre apă.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş a sărbătorit Ziua Mondială a Apei, alături de Palatul Copiilor din Timișoara și alte unități de învățământ din județul Timiș prin organizarea de activităţi educative de informare şi conştientizare privind apa subterană ca resursă de apă dulce.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Infecția cu clostridium la nivelul intestinului subțire, cea mai frecventă din spitale. Cauze și manifestări

  Ştiri din Timiș

  FOTO. BiciMoto – de la vis la realitate

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Ştiri din Timiș

  Zece medalii obținute de rutierii CSUVT la Campionatele Naționale de Ciclism și Paraciclism 2022

  Ştiri din Timiș

  Lucrările abandonate la rețeaua de apă-canal din Plopi Sud, reluate de Primăria Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici