tion.ro Web analytics

FOTO. Terapie prin horticultură cu elevii Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

FOTO. Terapie prin horticultură cu elevii Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara

Reactualizat la:
Terapia prin horticultură dezvoltă psihomotricitatea, limbajul, nivelul social și emoțional în cazul copiilor cu CES, dar și a altor tipuri de beneficiari. Copiii de la Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara au realizat 17 coșuri cu legume, fructe și flori, care au fost expuse la sediul CJ Timiș. Elevii vor amenaja și un spațiu cu legume ornamentale în curtea școlii.
Scris de Erika Iszlai - Terapia prin horticultură dezvoltă psihomotricitatea, limbajul, nivelul social și emoțional în cazul copiilor cu CES, dar și a altor tipuri de beneficiari. Copiii de la Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara au realizat 17 coșuri cu legume, fructe și flori, care au fost expuse la sediul CJ Timiș. Elevii vor amenaja și un spațiu cu legume ornamentale în curtea școlii.

Expoziția „Buchetul de vitamine” din cadrul proiectului H Therapy – My Sweet garden s-a desfășurat marți, la sediul CJ Timiș. 17 coșuri de legume, fructe și flori au fost realizate de elevii de la Centrul Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara. Coordonatori de proiect sunt profesor Daniela Hamzescu directorul școlii, și profesor Dana Doogaru, alături de Mihaela Ursu.

„Este vorba despre un proiect care este încadrat pe terapia horticolă, beneficiul acestei terapii se bazează pe contactul cu natura în primul rând, pe partea de combatere a ADHD-ului, a stresului, pe parte de psihomotricitate, pe parte de copii hiperkinetici, în special cei cu autism, pentru că centrul nostru lucrează cu copii cu deficiențe mintale, atât severe, cât și moderate și ușoare. Pe partea de sever, avem și copii cu autism. Și ne-am gândit să facem această terapie pentru fiecare în parte.

De asemenea, ne-am gândit să mergem pe partea de legumicultură ornamentală, având amenajarea comestibilă, de aceea am ales aceste buchețele de fructe- legume, introducând un stil de viață mai sănătos, adică consumul de fructe și legume ne este benefic pe partea de nutriție. Și avem două scopuri: estetic-ornamental și comestibil”, a spus pentru Tion Mihaela Ursu, unul dintre profesorii coordonatori.

Activitatea nu se oprește aici, elevii având de parcurs și o cură de terapie prin amenajarea unui spațiu cu legume ornamentale în curtea școlii.

„Am pregătit deja din martie, am produs câteva răsaduri de legume pe care dorim să le intercalăm într-o mică amenajare, cam 2 m pe 1, deci un spațiu mai îngust, pe care dorim să-l amenajăm cu specii legumicole”, transmit organizatorii.

Terapia prin horticultură dezvoltă psihomotricitatea, cogniția, limbajul, nivelul social și emoțional în cazul copiilor cu CES, dar și a altor tipuri de beneficiari. Terapia prin grădinărit este un suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de terapie ocupațională și dezinstituționalizarea persoanelor cu CES, ea urmărind crearea unui model de orientare vocațională prin îmbunătățirea abilităților practice și a competențelor persoanelor cu dizabilități în vederea reorientării lor pe piața muncii.

În cadrul proiectului educațional s-a propus și o colaborare cu Asociația Canadiană de Terapie Horticolă, urmărind ca acești copii, să se bucure de natură și să beneficieze de cea mai adecvată terapie cu plante, în funcție de cerințele lor.

H Therapy – My Sweet Garden este un proiect derulat în parteneriat internațional, proiect de acțiune socială și educație ecologică în vederea reducerii abandonului școlar la elevii cu CES. Acest proiect școlar este continuarea proiectului educațional Green therapy for the future, derulat în anul școlar 2018-2019.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici