tion.ro Web analytics

Fosta șefă de cabinet a lui Nicolae Robu a ajuns șefă pe bune în primărie. Sanda Greblă conduce UIPACEC

Reactualizat la:

Fosta șefă de cabinet a lui Nicolae Robu a ajuns șefă pe bune în primărie. Sanda Greblă conduce UIPACEC

foto: arhivă
Reactualizat la:
Vești noi din primărie! Fosta consilieră personală a primarului Nicolae Robu, care îi punea la punct agenda și stabilea cine intră la el în birou, a ajuns șefă pe bune în instituția de pe C.D. Loga. Sanda Greblă este șefa unei noi structuri, numită Serviciul Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca și Capitală Europeană a Culturii – UIPACEC. Ea se ocupă la nivel managerial de transformarea Cinema Studio într-un cinematograf independent și de artă.
Scris de Roxana Deaconescu - Vești noi din primărie! Fosta consilieră personală a primarului Nicolae Robu, care îi punea la punct agenda și stabilea cine intră la el în birou, a ajuns șefă pe bune în instituția de pe C.D. Loga. Sanda Greblă este șefa unei noi structuri, numită Serviciul Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca și Capitală Europeană a Culturii – UIPACEC. Ea se ocupă la nivel managerial de transformarea Cinema Studio într-un cinematograf independent și de artă.

Reprezentanții Primăriei Timișoara merg mai departe cu proiectul care presupune transformarea Cinema Studio. Consilierii locali trebuie să fie de acord cu un proiect de hotărâre prin care se aprobă funcțiunea de Cinematograf dedicat Filmului European, Românesc și Filmului de Artă și Independent pentru imobilul de pe str. Nikolaus Lenau nr. 2. Acesta va fi administrat de o structură subordonată Consiliului Local Timișoara, în timp ce partea de management va fi acoperită de o structură consultativă din care fac parte, deocamdată, Institutul Francez, Asociația Marele Ecran, Asociația Documentor și Asociația Pelicula Culturală.

Cea care le explică consilierilor locali de ce este nevoie de această transformare este chiar noua șefă din primărie, Sanda Greblă, fosta asistentă a primarului Robu. Ea semnează documentația ca și șefă la Serviciul Unitate de Implementare Proiecte Angajate ca și Capitală Europeană a Culturii – UIPACEC.

„Proiectul de candidatură pentru Titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 (…) prevede la capitolul 4.2.4 – Capacitatea de implementare – Intervenții în infrastructură – Conversia fostelor săli de cinematografe. De asemenea, în cadrul proiectului se menționează fostele săli de cinematograf, ca spații neutilizate, a căror reabilitare și punere în funcțiune se consideră a fi o urgență. (…) În acest context, implicarea sectorului neguvernamental, cu rol consultativ, în managementul artistic și cultural al noii structuri a cinematografului este în concordanță cu practicile și politicile culturale europene”, se arată în documentul semnat de Greblă.

foto: Tion

foto: Tion

Înainte de aprobarea proiectului de hotărâre, PMT a semnat în luna mai o declarație de colaborare cu Institutul Francez, compania Groupama și Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent Timishort. Scopul: crearea unui cinema de artă la Studio, pentru care compania de asigurări pune la bătaie o sumă de 100.000 de euro.

Municipalitatea a reintrat în posesia cinematografelor vechi ale Timișoarei în decembrie 2017, când a semnat protocolul de predare-primire pentru șapte cinematografe ce au aparținut RADEF: Arta, Dacia, Fratelia, Freidorf, Unirea, Timiș și Victoria. Ulterior a preluat și Cinema Studio. Abia în aprilie 2018 a reușit să le treacă în Cartea Funciară, după care a reușit să lanseze licitații pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru două dintre ele: Victoria și Dacia. Pune la dispoziție peste 261.000 lei.

În iulie, PMT a dat fostul cinematograf și grădina de vară Arta către Teatrul Maghiar Csiky Gergely, care urmează să amenajeze un centru cultural. Recent, municipalitatea a lansat o licitație pentru a desemna o firmă care să se ocupe de curățenia și igienizarea cinematografelor. Contractul ar urma să dureze patru luni și valoarea lui este estimată la aproape 210.000 lei cu TVA.

Revenind la UIPACEC, Sanda Greblă ocupă funcția de șef cu titlu interimar, municipalitatea pregătind un concurs pentru acest post, pentru data de 13 decembrie. Candidatul ideal are nevoie de studii juridice și masterat în administrație publică, dar și o vechime de minimum cinci ani. Exact atâta experiență în muncă o are și fosta șefă de cabinet a primarului.

Sanda Greblă a fost șefă de cabinet a senatorului Nicolae Robu, iar în luna septembrie a anului 2012 a ajuns în primărie ca și consilier personal al primarului Nicolae Robu. Greblă a absolvit în același an Universitatea de Vest din Timișoara, iar primarul o lăuda pentru nota mare de la licență – 9,50, anunțând că este specializată în administrație publică.

„Am avut o bună colaborare, cât mi-a fost asistentă la cabinetul senatorial și sunt convins că vom avea și în continuare. A fost membră în Clubul Studențesc Liberal și la Tineretul Național Liberal. Am cunoscut-o la PNL. Ea va avea ca atribuții cele de asistent al primarului, se va ocupa de agendă, de consemnarea discuțiilor, întocmirea minutelor discuțiilor pe care primarul le poartă și alte activități de secretariat”, declara Nicolae Robu în septembrie 2012.

În ultimii șase ani, Sanda Greblă a plecat de pe postul de consilier personal pe alt post în primărie, ajungând și la Direcția Tehnică, însă a lucrat în continuare din anticamera edilului-șef. De anul acesta, tânăra liberală are biroul ei, lipit de al city managerului orașului.

În ianuarie 2018, vă dezvăluiam că tânăra care a venit în primărie ca un fel de secretară a primarului va evalua candidații pentru o structură care se ocupă de partea de investiții pentru implementarea proiectelor legate de Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Potrivit declarației de avere depusă de Greblă în 2018, tânăra are funcția de consilier asistent în cadrul UIPACEC. Nu are terenuri sau case ori apartamente, însă deține două autoturisme: un Ford Fiesta fabricat în 2007 și un Volkswagen Beetle fabricat în 2003. Ambele au fost cumpărate.

Ca și consilier în primărie, Greblă a încasat în 2017 suma de 35.511 lei, adică aproape 3.000 de lei lunar.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”1971828″]

[related-post post_id=”1805924″]

[related-post post_id=”2146870″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Lucrările la rețeaua de apă din zona C-tin Prezan, reprogramate pentru vineri. Apa va fi întreruptă

  Mapamond

  Rusia transmite că a interceptat trei avioane militare ale Franței deasupra Mării Negre

  România

  VIDEO. Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de sărbătorile de iarnă

  Eveniment

  Fost polițist de frontieră, extrădat din Germania. A fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

  Eveniment

  Pistol cu aer comprimat și droguri, găsite în locuințele a doi bărbați din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor 11,5 milioane de lei de la guvern

  Ştiri din Timiș

  Costi Bleja, președintele Alianței Pentru Patrie Timiș: Românii au dreptul să fie liberi

  Ştiri din Timiș

  Centura Timișoara Vest. A fost ales traseul, prin Săcălaz și Utvin, cu patru noduri rutiere

  Ştiri din Timiș

  Noul serviciu public de parcare al Primăriei Timișoara, înființat cu circ. Și câteva semne de întrebare

  Sănătate

  Coronavirus, 8 decembrie: 84 de cazuri noi în Timiș, un deces. Incidența se apropie de 2 la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici