tion.ro Web analytics

Filip Petcu, director interimar la Muzeul de Artă Timișoara. În locul lui Victor Neumann

De Oana Bocănici

Filip Petcu, director interimar la Muzeul de Artă Timișoara. În locul lui Victor Neumann

Restauratorul de pictură Filip Petcu este director interimar al Muzeului Național de Artă Timișoara, până la organizarea unui nou concurs de manager, transmite CJ Timiș. El își preia atribuțiile de marți, 11 mai, venind în locul lui Victor Neumann.
Scris de Oana Bocănici - Restauratorul de pictură Filip Petcu este director interimar al Muzeului Național de Artă Timișoara, până la organizarea unui nou concurs de manager, transmite CJ Timiș. El își preia atribuțiile de marți, 11 mai, venind în locul lui Victor Neumann.

„Începând de marți, 11 mai 2021, Muzeul Național de Artă Timișoara este condus, până la organizarea unui concurs pentru postul de manager, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice, de către directorul interimar Filip Adrian Petcu”, anunță CJ Timiș.

Filip Petcu este absolvent de Arte Plastice, specializarea Restaurator pictură, și a ocupat funcția de restaurator în gradul profesional 1A, cel mai înalt grad profesional pentru o funcție de execuție. El are și dublă acreditare ca expert din partea Ministerului Culturii pe domeniul de activitate.

Filip Petcu are 13 ani de experiență în domeniul său, timp în care a urmat mai multe cursuri (Ministerul Culturii), burse (J. P. Getty F., Yale Conserving Canvas Symposium) și stagii de perfecționare în țară și străinătate (Napoli, Ischia, Firenze). Managerul interimar Filip Adrian Petcu este și cadru didactic la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara și are calitatea de membru fondator și director al CR-CERC – Centrul Regional de Cercetare și Expertiză în Restaurare și Conservare, din cadrul aceleiași facultăți.

Potrivit CJ Timiș, Filip Petcu este director interimar până la organizarea noului concurs de manager, dar „nu mai mult de 120 de zile calendaristice”.

Fostul director al Muzeului de Artă Timișoara, Victor Neumann, a fost evaluat cu nota 6,04 la evaluarea anuală a directorilor, iar recomandarea comisiei a fost încetarea contractului de management. El se află în proces cu președintele CJ Timiș, Alin Nica, pentru că nu a fost mulțumit de rezultat, așa că a depus contestație la Tribunalul Timiș, unde a cerut anularea notei și a evaluării.

[relatedArticles]

Neumann este la a treia încercare în instanță, după ce prima, din 20 aprilie, nu a primit termen, iar cea de-a doua, din 28 aprilie, a fost respinsă. Directorul Muzeului de Artă a mai depus o cerere de ordonanță președințială și în 5 mai, de data aceasta împotriva lui Alin Nica, președintele CJ Timiș. Termenul este miercuri, 12 mai. Cu doar câteva zile înainte de prima înfățișare în instanță, Victor Neumann a anunțat că intră, din 10 mai, în concediu medical, timp de patru zile. Conform lui Alin Nica, raportul de muncă al lui Victor Neumann trebuia să fie încheiat în 10 mai.

editor Amalia Kui

Pe aceeași temă:

Victor Neumann, trei încercări în instanță pentru funcția de director la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Timișoara ar putea avea un nou director. Victor Neumann a primit 6 la evaluare

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Aghiuta says:

  Felicitari! Prima mutare potrivita facuta de Alin Nica.
  Ma speriasem ca va pune un fiu de primar de Buzias sau unul ca ala care a mancat cerbul la Zoo si acum e parlamentar.

 2. Anonim says:

  De cand participarea la un simpozion, fie el si de conservare a lucrarilor de ulei pe panza, este trecuta ca”bursa” de studii ? Cv de pnlisto- usrit !

 3. Andrei says:

  Rusinos. Alin Nica isi pune argat, dupa chipul si asemenarea lui – cineva care n-are legatura cu marele oras Timisoara.

 4. jeje says:

  Un director foarte slab schimbat cu unul si mai slab…. sa vedem pe cine vor pune titular…… cel mai bine ar fi sa preia ilas si muzeul de arta

 5. tot hoti sunteti, dar cu acte in regula says:

  la fetele oamenilor voi nu va uitati oamenilor? la asta clar ii fuge ochiul. clar are deficiente cognitive si emotionale. se gaseste in cartile de specialitate unde ar trebui sa le fie locul acestor aratari. la ce bidon are asta n-am incredere nici sa-mi care gunoiul.

 6. uman vs ne uman says:

  Locul colaboratorilor si informatorilor Securitatii comuniste este la marginea societatii, nu in functii de conducere platite din bani publici! Directorul interimar numit de CJ Timis e restaurator de pictura. Asadar intelege bine muzeografia. Cat despre profesorul de istorie, locul lui e la cosul de gunoi al istoriei!

 7. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Ştiri din Timiș

  Intervenții pe inimă la copii, din noiembrie, la Timișoara. Managerul IBC: „Îmi doresc ca în viitor să ajungem la 200 de operații pe an”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici