tion.ro Web analytics

Festival de Artă Românească. Două zile cu spectacole online, susținute de elevii Liceului de Artă „Ion Vidu”

De Erika Iszlai

Festival de Artă Românească. Două zile cu spectacole online, susținute de elevii Liceului de Artă „Ion Vidu”

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează Festivalul de Artă Românească. Sunt pregătite două concerte online. Elevii vor interpreta creații vocal-instrumentale românești, vor fi prezente piese interpretate la taragot și instrumente tradiționale. Cei de la secția de coregrafie vor încheia cu două numere de dans.
Scris de Erika Iszlai - Cu ocazia Zilei Naționale a României, Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează Festivalul de Artă Românească. Sunt pregătite două concerte online. Elevii vor interpreta creații vocal-instrumentale românești, vor fi prezente piese interpretate la taragot și instrumente tradiționale. Cei de la secția de coregrafie vor încheia cu două numere de dans.

Pe 1 și 2 decembrie, de la ora 18 va începe Festivalul de Artă Românească online, pe pagina de Facebook și YouTube a instituției de învățământ „Liceul Ion Vidu”.

Primul eveniment este un Recital Cameral, susținut de elevii Liceului de Artă „Ion Vidu”, exclusiv cu creații vocal-instrumentale românești prin compozitori ca: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ion Scărlătescu, Vasile Jianu, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Vasile Ijac, Sabin Păuța. În deschiderea concertului se va intona Imnului României, interpretat de Orchestra de suflători „Vidu Band”. Programul se completează cu un moment teatral, dedicat poetului George Coșbuc, susținut de elevii clasei a XI-a, de la secția de artă dramatică.

Al doilea eveniment din cadrul festivalului este un Spectacol de Artă Românească Tradițională. Vor cânta elevii de la secția de muzică vocal-tradițională românească, alături de Ansamblul folcloric al claselor IX-XII. Vor fi prezente și piese interpretate la taragot și instrumente tradiționale (fluier și caval). Secția de coregrafie va încheia cu două numere de dans românesc.

Coordonatorii evenimentului, Daniel Zah – directorul Liceului de Artă „Ion Vidu” și Patricia Vlad – directorul adjunct al Liceului, spun că prin acest festival au dorit să marcheze Ziua Națională prin artă și au ca obiective creșterea interesului pentru creațiile artistice românești, conștientizarea identității naționale într-un context european și aprecierea folclorului autentic în rândul elevilor artiști și a comunității.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  O carte de Mihai Eminescu, în ediție princeps, scoasă la licitație. 7.000 de euro, prețul de pornire

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici