tion.ro Web analytics

Doua dintre tramvaiele RATT au intrat in reabilitare. Un milion de euro pentru a le... innoi

Reactualizat la:
Reactualizat la:
În primăvară, reprezentanţii Primăriei Timişoara raportau finalizarea cu succes a licitaţiei pentru reabilitarea tramvaielor. Autorităţile locale au anunţat, marţi, că două dintre vechile tramvaie au intrat în sfârşit în reabilitare. Primarul Nicolae Robu estimează că lucrările vor fi gata în toamnă, iar vagoanele second-hand primite din Germania vor arăta la fel ca tramvaiele noi şi moderne, în varianta ieftină.
Scris de A.S. - În primăvară, reprezentanţii Primăriei Timişoara raportau finalizarea cu succes a licitaţiei pentru reabilitarea tramvaielor. Autorităţile locale au anunţat, marţi, că două dintre vechile tramvaie au intrat în sfârşit în reabilitare. Primarul Nicolae Robu estimează că lucrările vor fi gata în toamnă, iar vagoanele second-hand primite din Germania vor arăta la fel ca tramvaiele noi şi moderne, în varianta ieftină.

Licitaţia organizată de municipalitate pentru reabilitarea tramvaielor s-a încheiat la mijlocul lunii aprilie. Primarul Nicolae Robu spune însă că tramvaiele au putut fi preluate de-abia în prima parte a lunii iunie, pentru că până atunci s-au făcut preparativele necesare şi… a fost nevoie să se elibereze atelierele firmelor care se ocupă de lucrări.

Tramvaiele vechi care circulă la ora actuală pe străzile Timişoarei vor fi reabilitate de compania Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad.

Două tramvaie au fost preluate în vederea reabilitării în baza contractului pe care îl avem semnat cu Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Arad, unul-unul. Au fost preluate în data de 11 iunie şi se lucrează la reabilitarea lor. Desigur că pentru primele exemplare procesul de reabilitare este de durata mai lungă (…) Vor fi gata în toamnă, dar nu avem un termen foarte ferm. La următoarele va merge mult mai repede. Ambele firme sunt serioase judecându-le după palmaresul pe care îl au până la ora actuală. În mod normal durează 3-4 luni reabilitarea la primul exemplar, iar în continuare se poate realiza reabilitarea într-o lună”, estimează Robu.

Potrivit oficialilor primăriei, se va plăti cam jumătate de milion de euro pe un tramvai second-hand reabilitat – 480.000 de euro fără TVA, bani de la bugetul local. Puţin, consideră primarul, dacă facem o comparaţie cu preţul unui tramvai nou-nouţ.

Este mult mult mai puţin decât preţul unui tramvai nou, pentru că ceea ce rezultă este ca un tramvai nou. Nu rămâne decât partea de metal greu, asta înseamnă roţile, osiile din tramvaiul vechi, în rest totul se aruncă. Vor fi cu încălzire la fiecare scaun, cu climatizare, vor fi elegante, comode, vor avea internet, o mulţime de camere video, astfel încât hoţii să nu mai poată să zburde prin ele… Absolut tot ce există într-un tramvai nou va fi şi în aceste tramvaie reabilitate, numai că preţul este de patru ori mai mic decât al unui tramvai nou cu aceleaşi caracteristici”, a adăugat edilul-şef.

Ce garanţie se oferă pentru aceste lucrări?

„Garanţia la caroserie este de 168 de luni, pentru cadrul boghiului este de 144 de luni, pentru aparatul de rulare 120 de luni, iar pentru instalaţii şi subansamble auxiliare, cu excepţia consumabilelor, 120 de luni”, spune purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Alina Pintilie.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au decis să încheie un acord-cadru pe 4 ani pentru reabilitarea tramvaielor, fiind vizate în total 30 de astfel de mijloace de transport în comun. Asta ar însemna 14,4 milioane de euro.

RATT poate scoate în circulaţie 60 de tramvaie, acesta fiind numărul vehiculelor care sunt funcţionale la ora actuală dintr-un total de aproximativ 90, de câte dispune Regia.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Enel: întreruperile de curent din Timișoara și județ din 29 noiembrie - 5 decembrie

  Ştiri din Timiș

  FOTO. REMIX ID: Tradițiile din Banat sunt recuperate și „remixate în cheie modernă”

  Ştiri din Timiș

  Primăria dă 23.000 de euro pe un Ghid tehnic de amenajare domeniu public și catalog de mobilier urban

  Ştiri din Timiș

  Cea mai mare rată de infectare din Timiș e la Pișchia. Incidența în Timișoara, la 3,03 la mie

  Sănătate

  Coronavirus, 28 noiembrie: 1.377 de cazuri în România, sub 100 în Timiș

  Sănătate

  Peste 2.000 de vaccinuri administrate în ultimele 24 de ore, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiul Bozankaya, motiv de scandal la Primăria Timișoara. Viceprimarul Ruben Lațcău îl atacă pe Culiță Chiș

  Ştiri din Timiș

  Casieriile Aquatim, închise pe 30 noiembrie și 1 decembrie

  Ştiri din Timiș

  Un singur club sportiv din Timiș a primit bani pe apelul 2 de proiecte sportive

  Ştiri din Timiș

  Maraton de vaccinare de Ziua Națională a României, la Spitalul Militar din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici