tion.ro Web analytics

Discursul de adio al lui Robu: Amprenta mea asupra orașului este pusă puternic și pe termen lung și nimeni nu o va putea șterge

De Bogdan Marta

Discursul de adio al lui Robu: Amprenta mea asupra orașului este pusă puternic și pe termen lung și nimeni nu o va putea șterge

Reactualizat la:
Nicolae Robu a plecat din funcția de primar al Timișoarei cu un discurs de aproape zece minute în care a ținut să reamintească toate „realizările în forță” făcute în ultimii opt ani, ce lasă el moștenire orașului, despre războiul cu mass-media, dar și despre cât de bun fotbalist și muzician este.
Scris de Bogdan Marta - Nicolae Robu a plecat din funcția de primar al Timișoarei cu un discurs de aproape zece minute în care a ținut să reamintească toate „realizările în forță” făcute în ultimii opt ani, ce lasă el moștenire orașului, despre războiul cu mass-media, dar și despre cât de bun fotbalist și muzician este.

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a ieșit din scenariul oficial al ceremoniei de învestire a noului edil-șef, precum și a noului Consiliu Local și a ținut cel mai lung discurs al dimineții.

Vă rog să îmi permiteți ca în primul și în primul rând să le mulțumesc timișorenilor care au avut încredere în mine și m-au votat în 2012, m-au votat în 2016 și m-au votat în 2020. Și în egală măsură să le mulțumesc și celor care de fiecare dată au avut altă opțiune, dar m-au respectat, așa cum și eu i-am respectat. Vreau în continuare să vă felicit pe voi, cei care ați ieșit învingători în lupta electorală, pe dumneavoastră, domnule Dominic Samuel Fritz și pe dumneavoastră, doamnelor și domnilor consilieri locali”, și-a început discursul Nicolae Robu.

El a ținut să le reamintească celor prezenți că nu are nimic să își reproșeze.

Formație sportivă având, precum știți fără îndoială cu toții, eu am tăria să receptez înfrângerea cu fair-play, neacuzând nimic, dar nici reproșându-mi nimic și înțelegând senin, împăcat, că majoritatea timișorenilor de azi, cel puțin majoritatea celor prezenți la vot – și ei contează în democrație – nu agreează ce am oferit eu ca direcții de dezvoltare a orașului, ca pachet de obiective derivate pentru anii următori. Vă reamintesc, am prezentat în termeni foarte concreți viziunea pentru perioada 2020-2030, iar eu nu pot oferi altceva, pentru că ar însemna să o fac împotriva crezului meu. Și eu nu fac niciodată nimic, pentru nimic în lume, ceva împotriva crezului meu. Am înțeles că oferta contracandidatului principal, sensibil diferită de a mea, este agreată, și, prin urmare, nu pot decât să îl felicit pe domnul Dominic Samuel Fritz că a rezonat mai bine cu concitadinii”, a mai declarat fostul primar pe scena Filarmonicii „Banatul”.

În continuare, el s-a lansat într-o lungă listă de realizări pe care le-a avut ca primar în cei opt ani cât a condus Timișoara, proiecte pe care, susține el, au lăsat o amprentă de neșters asupra orașului.

Las această funcție mulțumit că, după cei opt ani cât am fost primar, amprenta mea asupra orașului este pusă puternic și pe termen lung și nimeni nu o va putea șterge în viitorul previzibil. Nimeni nu va readuce acvariul sau vreo altă mizerie similară în Piața Victoriei sau în vreun alt loc sfânt al orașului. Nimeni nu va readuce mașinile în cele 33 de străzi, șase piețe și trei piațete lăsate de mine pietonale, realizare care a indus pur și simplu un alt mod de viață în oraș. Dar lăsate libere de mașini, de mine, susținător pe de altă parte a ideii că suntem în epoca mașinilor și, prin urmare, trebuie să creăm condiții pentru ca mașinile să poată circula fluent, să nu stea în ambuteiaje, degajând astfel cantități mari de noxe în aerul pe care-l respirăm”, a mai spus Robu.

El nu a uitat nici pasajele și podurile făcute sau lărgite, precum și noul corp al Spitalului de Copii, care încă nu a fost dat în folosință, deși a făcut din promisiunile de campanie ale administrației USL, din 2012.

Nimeni nu va desființa cele patru pasaje lăsate orașului, cele patru poduri care au lărgit cele două poduri vechi lipite de care au fost construite. Nimeni nu va îngusta mulțimea de carosabile lărgite. Și nimeni nu va desființa spitalul de copii cu opt niveluri, cea mai mare construcție spitalicească ridicată după revoluție”, a continuat fostul primar.

Discursul lui Robu a continuat tot cu realizările sau proiectele pe care le lasă moștenire.

Nimeni nu va opri proiectele demarate prin CNI și CNAIR, respectiv cele negociate cu CNCFR, aflate toate în plină derulare, proiecte ce vor aduce în curând orașului și regiunii, predate la cheie, obiective majore, unele dintre ele unice în România. Și tot nimeni nu va opri proiectele inițiate de mine pe bugetul local, gândite comutabile oricând pe fondurile europene aflate și ele în plină derulare sau la start. Tot nimeni nu va opri cele 11 proiecte de realizare de centre culturale asumate de mine prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană, aflate în plină derulare. Nimeni nu își va permite să nu amenajeze ca pădure-parc, cele 520 de hectare de Pădurea Verde, aduse de mine în patrimoniul orașului sub acest angajament, respectiv să nu amenajeze ca locație de festivaluri, concerte și evenimente diverse cele 90 de hectare de teren, la ora actuală viran, de pe Calea Torontalului. Nimeni nu va renunța la cele aproape 100 de proiecte pe fonduri europene, totalizând circa 550 de milioane euro, depuse spre finanțare de diversele structuri ale primăriei, respectiv subordonate sau aparținătoare acesteia”, a rostit răspicat Robu.

Fostul primar al Timișoarei nu a uitat să aducă aminte nici de faptul că joacă fotbal, compune melodii și cântă la chitară.

Domnule primar Dominic Samuel Fritz. Momentul dumneavoastră este foarte aproape.Veți intra în exercițiul de primar de îndată. Nu știu dacă jucați fotbal. Eu joc și se spune că destul de bine. În orice caz dau M U L T E goluri. Da? Nu știu dacă compuneți muzică. Eu compun și se spune că destul de bine. Dar știu că dumneavoastră sunteți cântăreț bun, mult mai bun ca mine. Ce vă doresc eu de dragul Timișoarei este să fiți primar mai bun ca mine”, a mai spus Robu, de această dată cu vocea un pic tremurată.

El a ținut să aducă aminte și de războiul dus cu aproape întreaga mass-media, ca introducere la o nouă listă de realizări.

Vă las un oraș care după cifrele oficiale este orașul desemnat an în șir drept orașul cel mai dinamic din România. Eu punctez după cifrele oficiale. Nu după mass-media cu care eu nu am fost prieten niciodată. Orașul desemnat an în șir drept orașul cel mai recomandat pentru investiții din România. Orașul cu cel mai mare volum de investiții străine, 4,4 miliarde de euro, în condițiile în care niciun alt oraș nu depășește 2 miliarde de euro. Orașul cu cea mai mare dinamică în construcția de locuințe. Orașul cu cel mai redus șomaj, practic nul. Orașul cu cei mai mulți tineri ca pondere în populația totală. Orașul cu cea mai mare suprafață verde pe cap de locuitor și cu cei mai mulți copaci pe cap de locuitor. Orașul cu cel mai mare număr de proiecte pe fonduri europene, aproape 100, după cum spuneam, și cu cea mai mare valoare cumulată, peste 550 de milioane de euro. Orașul viitoare Capitală Culturală Europeană. Iubiți-l cel puțin cât l-am iubit eu. Serviți-l cel puțin cu aceeași dăruire cu care l-am servit eu. Vă urez succes, domnule primar!”, a concluzionat Robu, deja cu un sesizabil nod în gât.

 

29 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. pablo says:

  Sa ne fereasca bunul D zeu sa l regretam pe Robu!!!
  AMIN.

 2. Giani bi says:

  De asta ați fost plătit, ca să munciți. În rest, papagaleala ca pe timpuri. Vrem sânge proaspăt in conduceri. După 30 ani, Timișoara arata jalnic. Vedeți cum arata primul sat din străinătate și comparati

  • Nicolae says:

   Felicitari dle Robu Nicolae ,
   Va doresc multa sanatate si bucurii in viata.Puteti privi in fata orice cetatean al Timisoarei!
   Cu stima
   Numai acvariul acela hidos ma facea sa ma inec , sa nu gust din frumusetea orasului NOSTRU.fELICITARI

   • anonim says:

    Păcat că am scăpat de acvariu tot printr-un tun imobiliar…
    Robu a oferit la schimb trei terenuri foarte valoroase, deși acvariul funcționa ILEGAL, deci se putea scăpa de el și gratuit.

   • Misto says:

    Nu acvariul te făcea sa te îneci, ci firele de par…

 3. Lucifer says:

  Aproape că mi-a dat o lacrimă…then again, s-a oprit.
  Lucruri s-au întamplat în oras, cine contestă asta e orb. Dar e timpul ”for a step back”, senor Robu.

  • kack says:

   s au intimplat foarte prost si de interlopi asta e trist

   • Lucifer says:

    E adevarat, din pacate.
    Dar am impresia ca lucrurile se fac asa peste tot in tara asta – cu cateva exceptii, desigur. Robu n-a fost ala care sa “break the cycle”.

    Reflectoarele is acuma pe Bolojan – am fost impresionat de cat de curata era Oradea in 2018, sincer -, om vedea daca el reuseste sa continue treaba buna la el in ograda.

 4. Primatul-robu says:

  Doamneeee……. am scapat de papagal!!!!!!!!!!

 5. afilon says:

  Gura pacatosului adevar graieste!

  Dar ne vom stradui.

  Poate-n vreo douazeci de ani inlaturam toate urmele.

 6. ddd says:

  Amprenta unui incompetent!

 7. Lae RRobu says:

  Marile Mele realizari:
  – Am inchis 33 de strazi, fara sa asigur rute alternative macar echivalente ca volum de trafic;
  – Am montat semafoare in sensuri giratorii ca sa sifonez niste bani pentru Partid;
  – Am transformat piata Libertatii in piata tintei ca sa sterg memoria revolutiei. Poporul trebuie sa munceasca, nicidecum sa cunoasca istorie.
  – Am aruncat banul public pe amenajarea multor fantani publice care functioneaza perfect cu orice tip de detergent manual sau spuma de baie.

  Amprenta mea asupra orașului este pusă puternic și pe termen lung și nimeni nu o va putea șterge. Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha!

  • Cetățean says:

   Exact, faptul că a făcut sens unic pe o porțiune din strada Demetriade blochează o cale alternativă de acces spre centrul orașul pentru întreg cartierul Lipovei, pentru Dumbrăvița și cartierul de la Pădurea Verde!
   Poate administrația noua va schimba ceva acolo.

   • alt cetatean says:

    Bucata aceea din Demetriade merge largita in partea dinspre calea ferata,ca sa fie doua benzi dus spre Lipovei,asta daca terenul nu apartine CFR,dar asta nu e treaba cetatenilor,ci a administratiei.

 8. Mihaiu says:

  Amprenta poate fi si negativa, Robule! Ceva de trista amintire, poatene-a ramas prezenta ta la Primarie.
  Ai venit cu sprijinul USL , adica al pesedeului la putere si te-ai comportat mai rau ca un pesedist. >Degeaba crezi tu ca ai fost liberal.
  Ce ai facut pentru Timisoara este minumul ce s-a putut face. Nu ai stralucit in functie. Ti-ai pus in jurul tau numai lingai, incompetenti sa faca pentru oras,. Orice alta persoana ar fi putut face mai mult ca tine. Degeaba ai avut majoritatea partidului in spate, ca tot nu ai gfacut nimica bun. Rau, ai facut multe. Nu te lauda cu largitul strazilor ca pentru aia ai taiat multime de arbori. Nu te lauda cu poduri largite ca au fost facute in batjocura, nu te lauda cu pasaje ca si la ele este lucru de amatorism. Orice arhitect privat, cu ceva gandire logica in cap ti-ar fi dat solutii mult mai viabile si mai eficiente.
  Ia-ti programul cu promisiuni din anii in care ai candidat si bifeaza ce ai facut din ele. La majoritatea ai avea numai minus si cele cateva plusuri au fi cu mare, mre indulgenta.
  Aminteteste-ti si de ce ai facut si nu a fost bun. Moartea tanarului la poarta de intrare, sala polivalenta neterminata, piata aia cu cercuri care numai piata de Timisoara nu este, dupa ce ti-ai varat nasul si acolo ca sa faci modificatri. Parcurile cum arata? Vai si amar de ele, ruginite, fara gard, fara concept de parcuri. Date la firme in insolventa, ca sa ai ce suge. Lenau e de ani de zile in renovare, orice parlit de primar de undeva ar fi stiut sa-l termine.
  Ai fost ca o piaza rea pentru Timisoara. Nu, nu te vom uita niciodata. Dar nu in sensul in care creezi tu,

 9. Wasile says:

  Da, o amprenta negativa ! Bine ca am scapat !

 10. Timisoara2020 says:

  Nu ai făcut nimic pentru Timișoara, tot ce ai făcut este de o calitate super inferioară si neterminată. Este o mare problemă sa spui ca ai făcut ceva in aceste 2 mandate pe cand in 8 ani trebuia acest oras sa arate bibelou, dar cand esti cu interlopii, spagarii etc. Să nu zic de fetiscana care conduce Timișoara capitala europeana, praf, praf, sa vina DNA peste Robu

 11. Raul says:

  De ce nu mi-a spus nimeni ca va tine un discurs,pregateam si eu niste batiste,din timp.Asa,mi-am umplut manecile de mucisori…

 12. Unu' de departe says:

  Eu zic, sa nu va grabiti in a eticheta!
  30 de ani de democratie, ne dovedesc ca inca, Romania este deficitara la Autostrazi, centuri, infrastructura dar, a reusit sa distruga tot xe era bun! Clar pt bani foarte multi, de care, au beneficiat “alesii”
  Bazandu-ma pe “realizarile” din ultimii 30 de ani, va sfatuiesc sa fiti mai ponderati in acuzatii.
  Posibil ca neamtul sa nu faca nici pe jumatate, din cat a facut Robu.

  • Misto says:

   Neamțul nu o sa distrugă nici jumate din câte a distrus robu, vrei sa zici, nu? Pai normal, nu a mai rămas mare lucru de distrus, deci sunt convins ca o sa facă doar chestii excelente și nici măcar nu trebuie sa se străduiască prea mult. Bafta Dominic, arata-ne cum se conduce un oraș european

  • jack says:

   nu trebuie sa faci nimic …macar sa nu pui interlopi in functii publice…si va fi ca in germania!cam tot ce zice ca a facut robu a preluat de la cel dinaintea lui..concret centura nimic cam nimic….

 13. Ronaldiniosecu says:

  Buon viagio Mr Educatore !

 14. aaa says:

  Comentariile la articolul asta: un deliciu :)))). Bon voyage si sa nu ne mai vedem, Robule!

 15. zaphod beeblebrox says:

  de semafoarele de pe fiecare alee nu a zis nimic ? ca stam la semafor in intersectii goale nu a zis nimic ?

  • Marcel Anton says:

   Perfect adevarat, cele de la gara unde era ELBA si cele de la LIDL de langa pasajul jiul,ar trebui noaptea sa functioneze intermitent pe culoarea galbena, ca nu e tipenie de pieton sau de tramvai.

 16. ioan says:

  Acest om a facut si rau si bine. Binele l-a facut rau, dar raul l-a facut bine.

 17. Daniel says:

  Pleci din primarie si tot nu stii sa numeri…
  doua la prarie, doua la scoala de fete…

 18. Eveniment

  Accident cu o victimă, provocat de un șofer care nu a acordat prioritate, în localitatea timișeană Carani
  Accident de circulație, joi seară, în localitatea timișeană Carani. O persoană a ajuns la spital după ce un șofer nu a acordat prioritate la schimbarea direcției de mers. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Peste 300 de persoane au aplicat pentru postul de city-manager al Timișoarei
  Nu mai puțin de 309 persoane își doresc să devină city-managerul Timișoarei. Doar trei vor fi selectate în etapa următoare și vor trebui să susțină un interviu cu noul primar al municipiului, Dominic Fritz. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Cele mai inspirate cadouri de Crăciun te așteaptă la Iulius Town. Profită de ultimul weekend de Black Friday X-MAS Edition!
  Pregătirile de Crăciun și Black Friday au un lucru în comun: cumpărăturile! Dacă le combini, ai numai de câștigat, mai ales că magazinele din Iulius Town te întâmpină cu oferte speciale până pe 29 noiembrie 2020. Consultă catalogul online și pregătește din timp cadourile pentru cei dragi!      

  Capitala Culturala

  Fostul director al Teatrului German din Timișoara, Lucian Vărșăndan, bate din nou Primăria Timișoara în instanță
  Mizeriile făcute de fosta administrație continuă să iasă la suprafață. Fostul director al Teatrului German de Stat din Timișoara, Lucian Vărșăndan a câștigat un nou proces în instanță împotriva Primăriei Timișoara și primarului, judecătorii stabilind că trebuie reluată procedura de evaluare a proiectului său de management, procedură întreruptă în 2017.

  Eveniment

  Zeci de migranți, cazați la Liceul CFR din Timișoara după ce au petrecut o noapte în frig, pe străzile orașului
  Situație incredibilă, în noaptea de miercuri spre joi, în zona Centrului pentru Refugiați din Timișoara. Zeci de migranți din Afganistan și Pakistan au dormit sub cerul liber pentru că autoritățile nu s-au putut pune de acord cu privire la cazarea lor într-un spațiu de carantinare. Călătorii clandestini au fost într-un final adăpostiți, joi după-masă, la Liceul CFR din Timișoara, după mai multe demersuri făcute de voluntari. 12

  Sănătate

  Mobilier schimbat în centrul din Timișoara unde sunt tratați bolnavii de cancer. Au fost cumpărate paturi electrice
  Au fost achiziționate 120 de paturi electrice, cu mai multe funcții, și 48 de noptiere, la Centrul de Oncologie OncoHelp din Timișoara. Investiția se ridică la 230.000 lei și face parte din proiectul de schimbare a mobilierului din centrul unde sunt tratați bolnavi de cancer. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Eșec după eșec la licitațiile pentru reabilitarea termică din fonduri UE a blocurilor din Timișoara
  Unul dintre cele mai mari eșecuri ale Primăriei Timișoara este în domeniul reabilitării termice a blocurilor din Timișoara. Teoretic, lucrările ar fi putut fi făcute din fonduri UE. Practic, s-a amânat atât de mult scoaterea loturilor la licitație încât banii bugetați au devenit prea puțini. În loc să se schimbe caietele de sarcini, municipalitatea a preferat să reia licitațiile și de patru ori, evident, cu același rezultat: zero... 13

  Ştirile judeţului Timiş

  Vești excelente pentru festivalieri: UNTOLD și Electric Castle își deschid porțile în 2021! 
  Finalul anului 2020 aduce noutăți despre cele mai tari festivaluri din țară! UNTOLD 2021, ediția cu numărul șase, este pregătit să aducă încredere și optimism cu cele 10 scene, iar trupele twenty one pilots, Gorillaz și Deftones au fost deja confirmate pentru ediția din 2021 a festivalului Electric Castle. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici