tion.ro Web analytics

Cursuri de formare in Timis pentru cei care vor sa devina asistenti maternali

Cursuri de formare in Timis pentru cei care vor sa devina asistenti maternali

Reactualizat la:
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş va organiza, în această primăvară, un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Asistenții maternali sunt cei care au grijă de copiii abandonați, ori cei care sunt scoși din familii datorită relelor tratamente la care sunt expuși de către părinții biologici.
Scris de Adrian Panduru - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş va organiza, în această primăvară, un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Asistenții maternali sunt cei care au grijă de copiii abandonați, ori cei care sunt scoși din familii datorită relelor tratamente la care sunt expuși de către părinții biologici.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare. Persoanele interesate sunt așteptate pentru a depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, str. P-ta Regina Maria, nr. 3, Timișoara sau la sediul din Lugoj, strada Timișorii nr. 27-33. Perioada de depunere a cererilor este 1 – 31 martie 2016. Cererea va cuprinde și motivația pentru care persoana respectivă doreşte să devină asistent maternal profesionist.

La cererea de evaluare vor fi anexate un curriculum vitae al solicitantului, copie după actul de identitate și copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite. În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document. Cursurile de formare profesională vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore.

Cursul este gratuit, iar persoanele care doresc să îl urmeze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament; să aibă în folosinţă o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament; să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani; să aibă studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat sau școală profesională. Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni, cei care au fost decăzuţi din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și cei care suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, pot fi obţinute la Serviciile Management de Caz Zona I, Zona II și Zona III din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030, interioare 111 şi 180, respectiv, pentru zona Lugoj – 0256-336788.

În Timiș sunt aproximativ 600 de asistenți maternali, iar indemnizația primită de un astfel de asistent pentru un copil este de aproximativ 600 de lei pe lună – pentru hrană, îmbrăcăminte și cele necesare unui copil. Nu numai atât. Asistenţii maternali sunt plătiţi cu salariul minim pe economie – 975 de lei/lună, la care se poate adăuga sporul de vechime. Se acordă un spor de 15% pentru cel de-al doilea copil pe care îl au în grijă şi 25%, dacă se ocupă de un copil cu handicap.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  FOTO. Paradă moto pentru remarcarea prezenței motocicliștilor în trafic, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai multe oferte de angajare. Ultimele anunțuri cu locuri de muncă din campania Tion

  Mapamond

  VIDEO. Rămășițele celei mai mari rachete chinezești se vor prăbuși pe Pământ duminică dimineața

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Au început să fie montate semnalizări pe drumul dintre Margina și Holdea. Restricții din 10 mai

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici