tion.ro Web analytics

Cunoaste-ti Tara: Peste 1.000 de basarabeni – in vizita la Timisoara

Cunoaste-ti Tara: Peste 1.000 de basarabeni – in vizita la Timisoara

Peste 1.000 de basarabeni vizitează Timișoara în această vară și în toamnă. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.
Scris de Adrian Panduru - Peste 1.000 de basarabeni vizitează Timișoara în această vară și în toamnă. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Primul grup a ajuns vineri în Timișoara și vizitează Catedrala Mitropolitană, Piața Victoriei, Opera, Piața Libertății, Domul Romano-Catolic, Palatul Baroc. Organizatorii fac un apel la toți timișorenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro.

Aceasta este doar una din multele vizite ce se vor derula în săptămânile următoare cu ocazia continuării programului ”Cunoaște-ți Țara”. Prin acest program, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în vara aceasta și în toamnă vor veni 100.000 basarabeni în România. Cazarea în Timișoara este asigurată în parteneriat cu mai multe licee și universități, iar organizatorii fac un apel la autoritățile din județ să fie receptive și să sprijine acest program.

”În cadrul programului de înfrățiri primim foarte multe solicitări de vizitare a Timișoarei, unul dintre cele mai importante simboluri ale revoluției, ale biruinței democrației, un model de civilizație și de consens etnic. Sunt realități pe care dorim să le facem cunoscute basarabenilor, cu atât mai mult cu cât ei manifestă un interes deosebit în acest sens. Sperăm ca prin această inițiativă să se constituie o majoritate unionistă care să voteze pentru unire în 2018”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Toți cei care doresc să viziteze Timișoara pot lua legătura cu Sergiu Dangulea, telefon 0722 848 640, responsabilul local al acțiunii.

În martie 2015, aceiași organizatori (Acțiunea 2012) au inițiat mai multe evenimente, în colaborare cu Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, la 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. O acțiune foarte vizibilă a fost desfășurarea unui steag pe strada pietonală Mărășești, în lungime de 100 de metri, cusut de zece oameni, la Chișinău.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici