tion.ro Web analytics

Cum s-a terminat scandalul interzicerii manelelor în Timișoara: primarul, avertizat de CNCD pentru discriminare

De Roxana Deaconescu

Cum s-a terminat scandalul interzicerii manelelor în Timișoara: primarul, avertizat de CNCD pentru discriminare

Reactualizat la:
Primarul Timișoarei a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce a emis o notă internă pentru interzicerea manelelor la evenimentele primăriei. CNCD spune că intenția reprezintă o faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate. Edilul-șef a scăpat cu avertisment.
Scris de Roxana Deaconescu - Primarul Timișoarei a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce a emis o notă internă pentru interzicerea manelelor la evenimentele primăriei. CNCD spune că intenția reprezintă o faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate. Edilul-șef a scăpat cu avertisment.

Scandalul interzicerii manelelor la evenimentele Primăriei Timișoara din toamna anului trecut este considerat de CNCD o faptă de discriminare. Primarul Timișoarei este acuzat că încalcă dreptul la demnitate, conform legislației actuale din România.

„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului Municipiului Timișoara reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi”, se arată în decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Totul a început în toamna anului trecut, când primarul Timișoarei a interzis difuzarea de manele în spațiul public, precum și folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timișoara. Edilul-șef a emis atunci o notă internă, adresată societăților din subordine: Societății SC Piețe SA, Biroului Autorizare Activități Comerciale, Biroului Organizare Evenimente și Poliției Locale, dat spre știința „tuturor structurilor PMT și subordonate/aparținătoare”.

„Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită (…) se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelor, proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante. Nerespectarea celor de mai sus va conduce la sancționarea drastică a celor vinovați, inclusiv a persoanelor cu funcții de conducere în structurile implicate, care nu au luat măsurile de rigoare pentru ca nerespectarea să nu se producă”, se arăta în nota internă nr. 46/ 2019.

Primarul a precizat atunci că nu interzice, de fapt, tipul de muzică și că „a fost o denaturare totală”. Aceasta, deși în nota internă scrie clar că este vorba despre manele.

„Noi nu interzicem tipul de muzică, aici iar a fost o denaturare totală. Există un spirit al lucrurilor și un bun simț (…) Poate să se cânte orice, nu am nimic, nu am interzis manelele, am spus că nu se vor cânta în spațiul public deschis. Ar fi în discordanță cu spiritul orașului, cu poziția orașului de Capitală Europeană a Culturii. Alte genuri, chiar dacă sunt discutabile ca și mesaj, ca și lexic, dacă vreți, lumea nu s-a poziționat împotriva lor, pe când față de manele există o poziționare negativă (…) Cum ar fi privit dacă pe scena din fața Operei din Timișoara s-ar cânta manele?”, explica edilul.

Același primar preciza că el are autoritate să interzică manelele și că, dacă va fi nevoie, va emite și o hotărâre de consiliu local.

„Chiar așa va fi cum scriu acolo. La nevoie va fi și un HCL, dar nu va nevoie de niciun HCL. Se vor respecta cele spuse de mine acolo, așa, pur și simplu, pentru că eu am o autoritate și dacă n-aș fi pus pe hârtie. S-ar fi respectat în oraș. Veți vedea că nu va fi cazul să amendăm pe nimeni, pentru că oamenii vor înțelege că așa este corect să se întâmple lucrurile, cum am scris eu acolo (…) nu mai vorbesc de favorabilitatea arătată de cetățeni”, mai spunea edilul-șef în 2019.

Scandalul a început de la câteva filmări postate de timișoreni pe Facebook, de la Târgul de produse tradiționale din Piața Traian, unde se cânta live și se făceau inclusiv dedicații, în special pentru primar.

"Pentru Doamna Flori de la Agil și pentru domnul primar Nicolae Robu"#TM2021 #MăcarRobuFaceCeva #DezvoltareÎnForță

Közzétette: Cetățean în Timișoara. Pretențios. – 2019. november 25., hétfő

Articole pe aceeași temă:

Teoria manelelor, versiunea Nicolae Robu. Nota internă s-ar putea transforma în HCL: „Eu am o autoritate”

Nicolae Robu, interzicerea manelelor și a micilor în Timișoara, o poveste de râsu -plânsu iscată de șefu Ionuț Nasleu

16 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Sicman says:

  suntem europeni ba, toti au drepturi si sapunul are drept. nimeni nu are obligatii.
  Problema e ca unde se difuzeaza asemenea “muzica” deh, se aduna ca mustele la kkt un anumit gen de lume, de un anumit calibru, culoare, miros, caracter. not the good kind, scandalagii, oameni fara respect fata de altii in general.

  • rebel says:

   Toata lumea dupa un anumit grad de ebrietate danseaza pe manele de se rupe,si am vazut intelectuali rasati care nu erau oripilati de genul asta de muzica,care pana la urma e comerciala,ca si mititeii si gratarele.

   • cracra says:

    Poate tu esti toata lumea dar eu nu dansez pe muzica tiganeasca.

   • VomaPeSistem says:

    Nu toata lumea danseaza pe manele, dar da ai dreptate, sansa de dans pe manele creste odata cu concentratia de alcool din organism. Odata cu asimilarea alcoolului in organism asa scade si capacitatea mentala, astfel ajungi sa dansezi pe manele. Nasol de cei care se bucura de manele fara alcool.

    Personal mie manelele nu imi plac, majoritatea canta doar despre lucruri negative, obtinerea baniilor prin diverse mijloace ilegale, femeia-obiect, putere si mandrie, dusmani si violenta, amante, curve, cum sa fi smecherul no. 1. Sunt si alte genuri de muzica care canta despre lucrurile acestea dar totusi nu in halul asta.

    Manelele sunt efectiv dezgustatoare pentru orice om cu o ramasita de bun gust.

    Ca te mai dai in spectacol pe o manea la o betie cu prietenii ii ok, sa ajungi acasa de la lucru si deabia astepti sa bagi un guta sau cine o fi manelistul no. 1 in acest moment (toti zic ca sunt no. 1) nu este ok, este doar trist.

    Manelele = mastrubatoare de ego-uri imputite.

    • Shaitan says:

     Corect. E o muzica pentru urangutani, IQ subunitar si femei cu care n-ai vrea sa ai de-a face mai mult de o copulatie intamplatoare. Si aia cu prez, sa nu ramana giboana gravida.
     Stiti cum se zica: “don’t put your dick in maneliste”

 2. Danut says:

  Cu argumentul (modern) “discriminare” esti liber sa faci ce vrei, nu respecti NIMIC, si nu vei fi niciodata pedepsit. Mai ales daca esti putin mai închis la culoare….

 3. Matei says:

  Deci s-a adeverit inca o data, daca mai era nevoie pentru suporterii sai, ca N Robu este un individ care minte si nu recunoaste ce a spus sau scris atunci cand se intoarce impotriva sa. El este todeauna ultra corect si ultra cinstit dar si ultra mincinos…

  Dovada in scris de data aceasta este nota interna nr 49 / 2019 adresată societăților din subordine: Societății SC Piețe SA, Biroului Autorizare Activități Comerciale, Biroului Organizare Evenimente și Poliției Locale, dat spre știința „tuturor structurilor PMT și subordonate/aparținătoare”.

 4. lucii says:

  Manelismul este.muzica PSD.lui.Nu v.a mai laudati cu Timisoara oras European ca,nu santeti.

  • Timisorean says:

   Da, da, maneau este muzica psdului, nu-i asa? Ca de aia in campania electorala basescu si pdlul a avut manea cantat de guta. Si in cazul de fata psdul a organizat manelele, nu ionut nasleu care e omul lui robu. Dragniiiiia personal i-a adus pe astia pe scena si i-a platit!

   • Williamwallace says:

    Corect ! Nicolae Guta a fost alaturi si de Basescu si de Dragnea . Multe mizerii de charactere si in PNL , dar !!! PSD ul conduce detasat la capitolul prost gust, prostie, hoție , minciuna, manipulare, etc Nu cred ca exista grup infracțional organizat in lume cu atât de mulți imbecili ca și PSD ul . La modul vicepreședinții și alte funcții de conducere sunt numiți decât dacă au maxim opt clase și handicap mental accentuat .

 5. Alex says:

  CNCD sa ii ea la ei acasă , incredibil atâția Românii batjocoriți de Romii și asta le sar in ajutor nu vreți voi să îi luați acasă și mai puneți că sunteți plătiți din banii noștrii nu de la Romii care ne fura ? Deci abia aștept un președinte că Vladimir Putin !!! Toți dar toții care ați făcut aceste nenorociri in cei 30 de anii de prea multă corupție etc !
  CNCD nu da amenda și lui Iohannis că a avut curajul sa zică NU autonomiei teritoriale !!!! Deci noi Românii trebuie sa fim cârpele tuturor acestor jeguri care eu atâtea drepturi oare cății din ciori sau dus să lucreze cinstit in UE nu la furat în astfel de vremuri !!
  O țară mai curva că asta nu veți vedea !!!
  Dar va venii timpul ei !!! Al lor !

  • VomaPeSistem says:

   In esenta CNCD are dreptate, nu poti interzice un gen de muzica, pentru ca atunci este cenzura. Teoretic traim intr-o tara libera unde fiecare asculta ce vrea.

   Faptul ca manelele in sine sunt o gramada de rahat aburind regurgitate de alte rahaturi aburinde este alta discutie.

   Dar daca se interzice manelele… ce ar urma sa interzicem, ca asa mai sunt multe alte genuri deplorabile de muzica, cum ar fi trap, hip-hop modern sau pop-ul comercial. Daca incepi sa interzici genuri de muzica… unde te opresti? O sa doreasca si interzicerea genurilor de metal mai extreme cum ar fi black metal, grindcore, etc.

   CNCD este o curva dar de data asta sub legile tarii a avut dreptate.

 6. Robul says:

  S-a terminat, da’ ce e cumva sentința definitivă și irevocabilă?

 7. Bh says:

  Mai bine manelist decat nazist. Menelele nu au ucis evrei nevonovati.
  Robule, nu ne stampila!

 8. Timisorean says:

  Mai exista vreo lege in tara asta pe care robu cu gasca lui nu au incalcat-o? Mai exista vreun domeniu in care robulienii nu ne-au facut de rusine?
  Dar hey, tot pe el sa il votati, ca prostul nu-i prost destul daca nu e si fudul!

 9. VomaPeSistem says:

  Toata treaba asta cu primatul robu o vad in doua feluri:

  1. Fie primatul chiar a incercat sa interzica manelele asa crezand el ca ii bine si posibil, si nu a reusit. Ceea ce inseamna ca ii un idiot ce nu intelege legiile si principile tarii si a uniunii europene.

  2. Fie primatul stia ca se alege doar cu un avertisment de la CNDC si ca presa deabia astepta sa scrie despre asta. Lumea mai saraca cu mintea o sa zica, “uitate la robu el lupta, el se chinuie, dar nu il lasa nemernicii astia” si mai castiga niste simpatizanti. Deci toata faza fiind defapt campanie electorala.

  Eu zic sa va pregatiti pentru un nou mandat semnat marca robu, deoarece pana acuma nici un alt canditat nu sa facut remarcat, iar masinaria PNL-ului & asociati vor asigura masa necesara lui robu daca restul nu se vor decide asupra unui candidat. In plus faza cu un singur tur de scrutin avantajeaza masiv primarul actual.

 10. Ştiri sportive

  CS Heracle Timișoara, partener într-un proiect european ce vizează luptele greco-romane
  Clubul Sportiv Heracle Timișoara este partener într-un proiect cu finanțare europeană în care mai sunt implicate două structuri sportive din Europa.

  Ştirile judeţului Timiş

  Iulius Town propune un weekend cu tango, filme și expoziție TechArt
  Timișoara, 24 septembrie 2020: O expoziție cu instalații de artă inovative, spectacol de tango argentinian și filme. Pe scurt, un weekend de toamnă dedicat artelor, la Iulius Town Timișoara. Agenda de evenimente este completată cu Timișoara Fashion Week și cu un târg de antichități ce îi va încânta pe pasionați, iar doza de mișcare este oferită de World Class.

  Ştirile judeţului Timiş

  (P) Aşa dezvoltăm Timişul împreună! Planul „Timişul merge cu Dobra”
  Atragerea de fonduri europene, sănătate, infrastructură, educaţie – sunt doar câteva dintre priorităţile pe care Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi candidat pentru un nou mandat pentru aceeaşi funcţie, le-a prezentat astăzi.

  Ştirile judeţului Timiş

  Au început lucrările de lărgire la 4 benzi pe drumul Dumbrăvița – Giarmata – autostrada A1, lotul I
  Au început lucrările pentru extinderea la patru benzi a drumului care leagă intrarea în Dumbrăvița (dinspre Timișoara) de urcarea pe autostrada A1. Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a fost pe șantier. Lucrările vor avea loc, în acest an, pe lotul I, de la autostradă la Giarmata.

  Sănătate

  Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara va fi deschis și sâmbătă. Haideți să donați! Este nevoie de sânge!
  Dacă, până acum, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara era deschis de luni până vineri, în această săptămână își deschide porțile și sâmbătă. Este weekend, așa că puteți merge să donați. Este nevoie de sânge mai mult ca oricând... Cei de la Centrul de Transfuzie din Timișoara au făcut, în ultima perioadă, nenumărate apeluri pentru donarea de sânge. Au nevoie de sânge din toate grupele pentru bolnavii internați în spitale. 1

  Eveniment

  Accident spectaculos în Timiș. Un autoturism s-a răsturnat și a ajuns pe marginea șoselei
  Accident rutier spectaculos, joi după-amiază, în Timiș. Un autoturism a ajuns cu roțile în sus, pe marginea drumului. Victima a scăpat doar cu răni ușoare.

  Ştirile judeţului Timiş

  Primăria Timișoara pune toalete ecologice în stații STPT, parcuri, locuri de joacă și cimitire
  Primăria Timișoara va amplasa zeci de toalete ecologice mobile în unele stații STPT, parcuri, locuri de joacă și cimitire din oraș. În curând va căuta o firmă care să le aducă și să le întrețină, după ce consilierii locali au adoptat regulamentul și caietul de sarcini. În urmă cu șase ani, conducerea primăriei anunța că va începe o campanie de toalete civilizate. 4

  Eveniment

  Accident de circulație, la Lugoj. Șoferul unei mașini a rămas încarcerat
  Accident de circulație produs joi, în jurul prânzului, la Lugoj. Un camion și un autoturism au intrat în coliziune iar în urma impactului șoferul mașinii a rămas încarcerat. 

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.