tion.ro Web analytics

Cum are grijă Primăria Timișoara de terenurile din patrimoniu

Cum are grijă Primăria Timișoara de terenurile din patrimoniu

<p>Tion: Cum are grijă Primăria Timișoara de terenurile din patrimoniu</p>
Reactualizat la:
Au trecut aproape zece ani de când Primăria Timișoara a pus la dispoziția Agenției Naționale pentru Locuințe două suprafețe uriașe de la marginea orașului, pentru ca ANL să ridice pe ele case individuale și blocuri pentru tineri. Reprezentanții municipalității și-au dat seama abia după zece ani că terenurile nu apar în planurile agenției care ar trebui să construiască locuințe pentru tineri, astfel că le iau înapoi. De fapt, iau ce mai pot...
Scris de Roxana Deaconescu - Au trecut aproape zece ani de când Primăria Timișoara a pus la dispoziția Agenției Naționale pentru Locuințe două suprafețe uriașe de la marginea orașului, pentru ca ANL să ridice pe ele case individuale și blocuri pentru tineri. Reprezentanții municipalității și-au dat seama abia după zece ani că terenurile nu apar în planurile agenției care ar trebui să construiască locuințe pentru tineri, astfel că le iau înapoi. De fapt, iau ce mai pot...

În luna mai a anului 2009, consilierii locali au decis să transmită în folosință gratuită către Agenția Națională pentru Locuințe două terenuri: unul de 8.413 mp și altul de 55.259 mp, adică de peste 5,5 hectare. Ambele în sud-estul orașului, totalizând peste șase hectare.

Primul teren are 8.413 mp și se află pe Calea Urseni, cu un front stradal de 45m, fiind considerat pretabil pentru case individuale, iar cel de-al doilea are 55.259 mp și se află în Calea Moșniței, având un front stradal de 200 m, pretabil atât pentru case individuale, cât și pentru apartamente de bloc. Ambele erau trecute în domeniul public al Municipiului Timișoara atestat prin HG 1016/2005, conform hotărârii date de PMT în urmă cu zece ani, iar pe ele au fost lăsate să crească în voie bălăriile și ambrozia.

Ei bine, oficialii primăriei au descoperit cele două terenuri zece ani mai târziu, în urma nenumăratelor sesizări primite de la timișorenii care locuiesc în zonă. Au săpat în documente și au văzut că o parcelă imensă din terenul de 5,5 hectare se află acum în patrimoniul Penitenciarului, ajuns acolo printr-o hotărâre de guvern, spun reprezentanții municipalității.

„Am avut sesizări că acolo crește ambrozia. În 2009 s-a dat HCL prin care s-au trecut din domeniul public către ANL, acolo nu s-a făcut nici măcar proces verbal de predare-primire, ANL nu a întreprins nicio măsură, primăria la vremea respectivă nu a făcut nimic. În 2009, primăria a intabulat și a trecut la sarcină pe CF Agenția Națională pentru Locuințe, intabulare cu drept de folosință gratuită, pentru cei 8.413 mp. Bucata mare a fost în domeniul public al statului și încă este, dar administrarea au primit-o cei de la Administrația Națională a Penitenciarelor în baza HG 1.705”, ne-a explicat Florin Răvășilă, șeful Direcției Clădiri Terenuri I Est.

Ei bine, aproape zece ani mai târziu, reprezentanții primăriei vor să revoce hotărârea veche prin care au atribuit cele două terenuri către ANL.

„Noi doar revocăm un HCL pentru un teren pe care crește ambrozie. A fost ținut zece ani fără să se facă nimic, nici măcar nu manifestă vreun interes la ANL, stă în paragină, am avut multe sesizări”, a completat Răvășilă.

Rămâne de văzut cu cât a mai rămas, de fapt, Primăria Timișoara din cele două terenuri de peste 6 hectare și ce face cu suprafețele în cauză.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Iranul amenință: vrea să se retragă din Tratatul de Neproliferare Nucleară
  Iranul a avertizat luni că s-ar putea retrage din Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare în cazul în care disputa privind programul atomic ajunge la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Un nou secretar de stat în Ministerul Transporturilor, de la PMP Timiș
  A fost numit un nou secretar de stat la Transporturi, din partea PMP Timiș. Este vorba despre Alexandru Mutruc, consilierul parlamentar al deputatului PMP Cornel Sămărtinean. Mutruc vine în locul lui Valeriu Lupu, care a demisionat din funcție, la începutul acestui an, după ce a fost implicat într-un incident rutier la Timișoara. 2

  Mapamond

  Microsoft vrea să elimine tot dioxidul de carbon pe care l-a emis vreodată. Compania investește de asemenea în tehnologia verde
  Una dintre cele mai importante companii tehnologice din lume, Microsoft, a anunțat că până în anul 2050 vrea să capteze din mediu tot dioxidul de carbon pe care l-a emis vreodată. De asemenea, reprezentanții Microsoft spun că fac investiții serioase în domeniul tehnologiei anti-poluare.

  România

  Mai multe tone de carne de pasăre provenită din zone restricționate din Ungaria au ajuns pe piața din România
  Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a luat măsuri urgente ca urmare a unei notificări primite din partea Comisiei Europene care avertiza că în mai multe state membre ale Uniunii au fost livrate produse din carne de pasăre, provenite din zone restricționate din Ungaria, dată fiind evoluția gripei aviare. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara cumpără curent de pe bursă: Va scădea plata lunară cu 15 procente
  Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara scad factura „la curent”. Recent instalatul manager al unității sanitare, Raul Pătrașcu, anunță că va achiziționa energie electrică de pe Bursa Română de Mărfuri, iar prețul facturii va scădea cu apzimativ 15 la sută. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Simulări la Evaluarea Națională și Bacalaureat în luna mai, cu subiecte la nivel județean, pentru a VII-a și a XI-a
  În Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educației și Cercetării s-a decis ca simulările pentru clasa a VII-a și a XI-a să fie organizate la nivel județean, cu subiect unic. Până acum, simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului pentru clasa a VII-a și a VIII-a erau organizate în același timp cu simulările la clasa a VIII-a și a IX-a, cu subiecte unice, la nivel național.

  Mapamond

  Furtuna Gloria face ravagii în Spania. Printre morți se numără și o româncă
  Furtuna Gloria, care a afectat estul Spaniei, nu numai că a provocat nenumărate daune, ci a luat și vieți omenești. Printre victime se numără și o româncă în vârstă de numai 54 de ani.

  Mapamond

  Case la prețul de un euro? Da, acest lucru este posibil într-un oraș din sudul Italiei
  În încercarea de a repopula o frumoasă zonă rurală din sudul Italiei, orășelul Bisaccia a decis să scoată la vânzare zeci de case părăsite, la prețul de un euro.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.