tion.ro Web analytics

Copiii timișoreni au talent! Primăria face un festival online, cu premii în diplome și promovare

De Roxana Deaconescu

Copiii timișoreni au talent! Primăria face un festival online, cu premii în diplome și promovare

Primăria lansează un festival online, dedicat copiilor. Se numește chiar „Festivalul copiilor” și este dedicat pasionaților de folclor, muzică ușoară, dans, desen-grafică și pictură. Se vor da diplome, iar cei mai buni vor fi invitați la un spectacol de gală.
Scris de Roxana Deaconescu - Primăria lansează un festival online, dedicat copiilor. Se numește chiar „Festivalul copiilor” și este dedicat pasionaților de folclor, muzică ușoară, dans, desen-grafică și pictură. Se vor da diplome, iar cei mai buni vor fi invitați la un spectacol de gală.

Primăria lansează un festival online, dedicat copiilor. Se numește chiar „Festivalul copiilor” și este dedicat pasionaților de folclor, muzică ușoară, dans, desen-grafică și pictură. Se vor da diplome, iar cei mai buni vor fi invitați la un spectacol de gală.

Tinerii artiști ai Timișoarei sunt așteptați să se înscrie la Festivalul Copiilor până în 20 mai, într-unul dintre cele trei grupuri indicate în regulament, în funcție de actul artistic: interpretare soliști vocali și instrumentiști folclor, soliști muzică ușoară, band, dans, pictură, grafică-desen.

„Din dorința de a stimula și de a antrena creativitatea și talentul tinerilor artiști din România, elevi ai învățământului primar, gimnazial și liceal, Primăria Timișoara lansează Festivalul Copiilor, concurs online. În comisiile de jurizare au fost solicitați și au acceptat această invitație artiști mult îndrăgiți”, ne anunță Biroul Organizare Evenimente din cadrul municipalității.

Reprezentanții PMT nu ne transmit și cum se fac înscrierile, dar ne informează că regulamentul se găsește pe pagina de Facebook „Evenimente Primăria Timișoara”.

Practic, s-au făcut mai multe grupuri de Facebook, iar copiii pot trimite înregistrările video în grupul dedicat secțiunii care îl interesează. La secțiunea Arte vizuale se vor trimite fotografii.

„Concurenții vor posta un singur moment artistic (cântec, dans, tematică unitară a lucrărilor etc.) la o categorie(cu excepția celor de la secțiunea folclor, care vor interpreta și o strofă din doină sau baladă), având posibilitatea să se înscrie la mai multe secțiuni( ex interpretare vocală muzică populară și ușoară). Materialul video sau fotografiile trebuie să fie realizate acasă, nefiind acceptate fotografiile de la expoziții anterioare și nici imagini filmate în săli de spectacole, săli de curs sau pe diverse scene”, se arată în regulament.

Din juriu fac parte următorii artiști: Andreea Voica, Carmen Popovici Dumbravă, Dragoș Moldovan, Oana Vincu (ex-Genius), Maria Hojda, Marc Antoniu, campioni europeni și mondiali la dans (Paul Rednic, Lucaciu Roxana, Anca Copos, Zicoane Sebastian, Andra Păcurar, Alexandru Miculescu), dar și oameni de cultură și artă: Daniela Bacila, Deian Galetin, Marcel Botscheller, Nicolae Baniciu, Ingrid Gabriela Nicolaescu, Maria Dudău, Gabriela Muscan, Ladislau Domolki.

Premiile constă în diplome, iar cei mai „performanți”, după cum ne anunță BOE, urmează să fie invitați la spectacolul de gală pe care Primăria Timișoara îl va organiza la o dată ulterioară derulării concursului. Lucrările de la secțiunea arte vizuale vor fi promovate în cadrul expozițiilor organizate de către municipalitate.

„De asemenea, cele mai bune prestații se vor regăsi ulterior și pe celelalte pagini de promovare ale Primăriei Timișoara și ale Casei de Cultură a Municipiului Timișoara. Se vor acorda și premii de popularitate, în funcție de impactul acestor postări în mediul online. Jurizarea se va face în funcție de categorii, cu excepția grupurilor instrumentale. Mai pot participa copii și tineri din Republica Moldova și din comunitățile de români din străinătate, dar și soliști reprezentând etniile din România, cu muzică tradițională specifică”, ne mai informează reprezentanții primăriei.

Înscrierile se pot face până în 20 mai, iar câștigătorii vor fi anunțați în 1 iunie.

[relatedArticles]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici