tion.ro Web analytics

Conventie a SF-ului romanesc la Timisoara

Întreaga suflare a SF-ului românesc se va reuni în luna martie la Timişoara, pentru cel mai important eveniment din ultimii ani al mişcării literare de anticipaţie din România. ROMCON 2012 este, totodată, prilejul de a se pregăti participarea SF-iştilor la Eurocon-ul de la Zagreb, în aprilie.
Scris de S.P.D. - Întreaga suflare a SF-ului românesc se va reuni în luna martie la Timişoara, pentru cel mai important eveniment din ultimii ani al mişcării literare de anticipaţie din România. ROMCON 2012 este, totodată, prilejul de a se pregăti participarea SF-iştilor la Eurocon-ul de la Zagreb, în aprilie.

În 24 şi 25  martie se va desfăşura la Timişoara o nouă ediţie a Convenţiei Naţional a Cluburilor şi Autorilor de Science-Fiction din România, ROMCON, un eveniment organizat, după mulţi ani de întrerupere, de către  cluburile Helion (Timişoara), Quasar (Iaşi) şi Victor Anestin (Craiova).

ROMCON 2012, un moment extrem de important pentru SF-ul românesc, va începe sâmbătă, 24 martie, la ora 15, în sala Orizont (Piaţa Sf. Gheorghe nr.3) cu discutarea statutului viitoarei asociaţii. Tot în prima zi, de la ora 17, sub genericul “Fandomul românesc şi ideea asocierii în diversitate”, un dialog condus de Lucian Merişca, Lucian-Vasile Szabo, Viorel Pîrligas şi Traian Bădulescu, iar de la ora 19, o gală de filme realizate de Adrian Chifu, intitulată “Chronogliding”.

În următoarea zi, la ora 10 va începe colocviul “SF-ul romînesc contemporan: o radiografie”, condus de Mircea Opriţă, George Ceauşu, Cătălin Badea-Gheracostea şi Cornel Secu, iar de la ora 12 se va desfăşura adunarea generală constitutivă a asociaţiei. Premiile Romcon 2011 se vor acorda de la ora 14, ceremonie care va precede finalul ediţiei.

Taxa de participare la ROMCON 2012 este de 30 de lei/persoană dacă este  achitată până în 15 martie şi de 50 de lei/persoană după această dată. “În urma consultărilor realizate în perioada 8-17 februarie, s-a convenit ca premiile ROMCON să se acorde în proporţie de 50% de către un juriu format din 5 membri şi prezidat de Dănuţ Ungureanu, iar pentru 50 %   din fondul de premiere să fie aleşi premianţii dintre participanţii plătitori ai taxei”, precizează profesorul Cornel Secu, iniţiatorul ediţiei. Detalii despre întreg evenimentul sunt diponibile pe site-ul clubului Helion.

Între timp însă, vineri, 24 februarie, de la 17, în sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din Tmişoara (Piaţa Sf. Gheorghe nr.3) va avea loc o nouă întrunire a Clubului de anticipaţie Helion, în cadrul căreia Alex Maniu va da citire celei mai recente proze science-fiction, iar Cornel Secu, liderul fandom-ului timişorean, va prezenta o schiţă de proiect a ideilor care vor fi promovate de Helion la Eurocon-ul de la Zagreb (26-29 aprilie 2012).

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Încă o discuție pe tema Timpark. Ruben Lațcău, despre demolarea garajelor, parcări supraetajate și sistematizare

  Ştiri din Timiș

  A murit „Primarul Nopții”, unul dintre cele mai pitorești personaje ale Timișoarei

  Eveniment

  Micii luptători din Ghiroda și Moșnița Nouă se pregătesc de Campionatul Mondial XFC de la Roma

  Eveniment

  Ștafeta Veteranilor ia startul de la Timișoara pentru a marca Ziua Armatei României

  Mica publicitate

  Proprietar, închiriez în vilă etajul I, suprafață 100 mp, decomandat, mobilat, utilat, încălzire central proprie, garaj, 500 euro, zona Bogdănești, 0724512119

  Mica publicitate

  Închiriez casă, 2 camere, baie, bucătărie, utilată, curte separată, intrare comună, renovată complet + internet, 300 E + garanție în zona Lipovei- UMT 0744764955

  Mica publicitate

  Proprietar, închiriez casă cu 3 camere, bucătărie, baie, încălzire pe gaz, central proprie în str Iuliu Maniu 0745679108

  Mica publicitate

  Acum am de închiriat apartament 3 camere, mobilat, utilat, în Circumvalațiunii, urgent, 0721226990

  Mica publicitate

  Închiriez ap 3 camere decomandat zona Modern, climă, mobilat complet, etj 1, 0755816596

  Mica publicitate

  Acum am de închiriat apartament 2 camere, mobilat, utilat, în Pța 700 și în S. Bărnuțiu 0721226990

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici