tion.ro Web analytics

Constructim face noul campus școlar Lenau din zona Oituz. Contract de 12 milioane de euro

Constructim face noul campus școlar Lenau din zona Oituz. Contract de 12 milioane de euro

Constructim, Dinu Instal, Ila Vorhaben și Alex-Dia Construct vor ridica noul campus școlar pentru Liceul Nikolaus Lenau, pe strada Popa Șapcă, în baza unui contract de peste 12 milioane de euro. Lucrările vor începe în curând și ar trebui să fie gata în doi ani.
Scris de Roxana Deaconescu - Constructim, Dinu Instal, Ila Vorhaben și Alex-Dia Construct vor ridica noul campus școlar pentru Liceul Nikolaus Lenau, pe strada Popa Șapcă, în baza unui contract de peste 12 milioane de euro. Lucrările vor începe în curând și ar trebui să fie gata în doi ani.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat, vineri, contractul pentru construirea corpului 2 al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau pentru Școala Gimnazială Nikolaus Lenau, care va fi ridicat pe str. Popa Șapcă nr. 5. Licitația municipalității a fost câștigată de o asociere de firme, toate din Timișoara: Constructim – lider, Dinu Instal, Ila Vorhaben și Alex-Dia Construct.

Cele patru firme trebuie să înceapă, imediat după emiterea ordinului de începere a lucrărilor, care se emite în 15 zile de la semnarea contractului și constituirea garanției de bună execuție, să construiască corpul 2 al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau pentru școala gimnazială cu același nume, pe str. Popa Șapcă nr. 5. Valoarea contractului este uriașă, se ridică la aproape 60 de milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 12,5 milioane de euro, iar valabilitatea acestuia este de 24 de luni. Practic, în doi ar trebui să fie gata șantierul de pe str. Popa Șapcă.

Primăria a lansat în februarie licitația pentru construirea campusului școlar Lenau, la patru ani de la finalizarea proiectului tehnic. Lucrările erau estimate la 13 milioane de euro, sumă care urma să fie luată din bugetul local, și se pare că în urma licitației nu a scăzut cu mult valoarea contractului.

Cele patru firme vor trebui să realizeze absolut tot: structura de rezistență, alimentarea cu energie electrică, alimentarea cu fibră optică, racordarea la rețeaua de canalizare, alimentarea cu gaze naturale, racordurile rutiere, instalațiile electrice, instalațiile sanitare și PSI, dar și alte lucrări de acest tip. Vorbim în total despre patru corpuri de clădire.

Despre proiectul prezentat încă din 2014, reprezentanții primăriei spuneau că noul campus Oituz va fi amenajat pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Inițial era vorba despre două corpuri noi, dar numărul lor a crescut la patru și, totodată, a crescut și valoarea investiției, estimată în 2015 la peste 65 de milioane de lei.

Se propun patru noi clădiri – Corpul A (D+P+3E+4E retras), Corpul B (D+P+3E), Corpul C (P+3E) și Corpul D (D+P. înalt), o suprafață construită desfășurată de 11.931,10 mp. Practic, aproape că a fost dublată capacitatea, ajungându-se la 50 de săli de clasă și alte spații complementare.

Primăria Timişoara are drept de superficie pe un teren de 4.505 mp, proprietate a Universității de Vest, în campusul din zona Oituz.

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/unda-verde-pentru-campusul-lenau-de-13-mil-de-euro-si-noile-strazi-din-zona-oituz-se-cauta-constructori/2194157

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  O carte de Mihai Eminescu, în ediție princeps, scoasă la licitație. 7.000 de euro, prețul de pornire

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici