tion.ro Web analytics

Conducerea strandului UMT contesta amenda ANAF si doreste redeschiderea bazei in cateva zile

Reactualizat la:

Conducerea strandului UMT contesta amenda ANAF si doreste redeschiderea bazei in cateva zile

Reactualizat la:
Conducerea ștrandului UMT consideră amenda primită de la ANAF drept abuzivă și intenționează redeschiderea bazei în doar câteva zile. Asta deși inspectorii fiscali au decis închiderea ștrandului pentru o lună.
Scris de Bogdan Marta - Conducerea ștrandului UMT consideră amenda primită de la ANAF drept abuzivă și intenționează redeschiderea bazei în doar câteva zile. Asta deși inspectorii fiscali au decis închiderea ștrandului pentru o lună.

Reprezentanții Diviziei de Relaxare din Prompt S.A, firma care deține ștrandul UMT, susțin că nu este pentru prima dată când ANAF vine în control în primul weekend când temperaturile sunt ridicate.

„În data de 25.06. 2016 a avut loc un control din partea ANAF la ștrandul UMT. În urma acestui control inspectorii ANAF au decis închiderea ștrandului pe timp de o lună și aplicarea unei amenzi considerabile. Este al doilea an consecutiv în care avem control «inopinat» din partea ANAF, tocmai în primul weekend în care temperaturile sunt ridicate și ștrandul are foarte mulți clienți. Oare așa procedează cu fiecare ștrand din oraș sau din țară?!”, se întreabă reprezentanții ștrandului într-o scrisoare transmisă redacției tion.ro.

În opinia lor, controlul ANAF este un abuz datorită modului în care s-a desfășurat.

„Am considerat întreaga poziție și comportamentul ANAF un abuz, având în vedere modul în care s-a desfășurat controlul, intimidarea angajaților societății, lipsirea acestora de asistența persoanelor capabile să o reprezinte din punct de vedere legal, neluarea în seamă a unor documente justificative prezentate și, mai ales, faptul că la momentul întâlnirii cu administratorul special și administratorul judiciar, reprezentanții ANAF au refuzat să aducă orice clarificare/modificare a proceselor verbale indiferent de argumentele prezentate, direcționându-ne exclusiv spre instanțele de judecată”, mai spun reprezentanții ștrandului UMT.

Aceștia mai spun că duminică, în ciuda intervenției Poliției, aproximativ 500-600 de persoane au forțat intrarea pe ștrand, iar unii clienți au amenințat angajații bazei.

„Ca urmare a acestei acțiuni și sub amenințarea unor sancțiuni penale am fost obligați să închidem ștrandul duminică, în data de 26.06.2016. Deși inspectorii ANAF au fost în control sâmbătă și au decis, în mod abuziv, închiderea ștrandului, nu au binevoit să lase un Proces Verbal, un sigiliu sau o notificare prin care să oficializeze măsura lor. Au comunicat doar verbal că vor veni a doua zi la ora 11. Dar nu s-au prezentat. Astfel, mai multe sute de clienți au venit duminică de dimineața la ștrand, dar nu am putut să-i lăsăm să intre – pentru ca nu ne mai permitea ANAF-ul să funcționăm! O parte din clienți au fost foarte nemultumiți și au adresat injurii, amenințări și chiar s-au comportat agresiv față de angajații ștrandului. Aceștia au chemat poliția pentru a se proteja. A venit un echipaj de la Secția 1, a parcat mașina în fața porții pentru a bloca accesul, dar s-a văzut depășit la rândul ei de situație și a chemat Jandarmeria. Doar în urma venirii acestora s-au calmat spiritele. În tot acest scandal au fost aproximativ 500-600 de persoane care au intrat pe ștrand”, mai spun reprezentanții ștrandului UMT.

În ciuda acestor probleme, directorul ștrandului speră să redeschidă baza în câteva zile.

„Inspectorii ANAF s-au prezentat luni la ora 11 și au pus sigiliu pe ștrand. În continuare firma noastră va contesta decizia abuzivă și nedreapta a ANAF-ului și dorește redeschiderea ștrandului în data de 30.06.2016 sau 1.07.2016, în funcție de când se vor prezenta inspectorii ANAF să ridice sigiliul”, au concluzionat reprezentanții ștrandului.

UPDATE. ANAF a ridicat sigiliul, ștrandul UMT e deschis

Potrivit reprezentanților ștrandului UMT, inspectorii ANAF au venit la bază în cursul zilei de miercuri și au ridicat sigiliul, astfel încât ștrandul este deschis acum publicului. Sursele citate au spus că acest lucru s-a întâmplat după ce au constatat măsurile impuse după controlul inspectorilor fiscali.

Articole pe aceeași temă:

Strandul UMT, inchis de ANAF in urma unui control la sange

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Revin arborii de mari dimensiuni în Piața Libertății din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș reziliază contractul cu constructorul care lărgește drumul Dumbrăvița - A1. Licitația va fi reluată

  Ştiri din Timiș

  Se oprește temporar apa pe o stradă din Buziaș

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiele noi vor avea o hală specială de mentenanță. Primăria dă aproape 14.000 de euro pentru proiectarea ei

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara a semnat contractul cu firma care va promova proiectul de reabilitare de pe Calea Bogdăneștilor

  Ştiri din Timiș

  În Moșnița Nouă și Dumbrăvița, rata de infectare a trecut de 22 la mia de locuitori. Situația în județ

  Ştiri din Timiș

  Grevă de avertisment în școli, inclusiv în Timiș. Inspectorul general: „Am demarat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă”

  Sănătate

  Coronavirus, 19 ianuarie: Tot peste 16.000 de cazuri în România. 1.006 infectări în Timiș din 4.741 de teste

  Ştiri din Timiș

  Timiș: aproape 700 de elevi confirmați cu Covid-19 în ultimele zece zile. S-au făcut testări din rezervele școlilor

  Sănătate

  Diferențe între valul IV și V al pandemiei. În Timișoara, rata de infectare crește acum mai repede

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici