tion.ro Web analytics

Completati chestionare si puteti beneficia de reabilitarea termica a blocului in care locuiti

Reactualizat la:
Reactualizat la:
O organizaţie timişoreană doreşte să ajute asociaţiile de proprietari pentru a-şi reabilita termic blocurile. Aceasta a lansat un proiect european prin intermediul căruia doreşte realizarea unui studiu de fezabilitate, cu ajutorul căruia să solicite finanţări pentru implementarea unor măsuri de eficienţă energetică pentru blocurile timişorenilor. Dacă totul va decurge cum trebuie, reabilitarea termică se va face gratis pentru locatari. Pentru a intra în acest program, un reprezentant al asociației de locatari trebuie să completeze un simplu chestionar.
Scris de M. Hoster - O organizaţie timişoreană doreşte să ajute asociaţiile de proprietari pentru a-şi reabilita termic blocurile. Aceasta a lansat un proiect european prin intermediul căruia doreşte realizarea unui studiu de fezabilitate, cu ajutorul căruia să solicite finanţări pentru implementarea unor măsuri de eficienţă energetică pentru blocurile timişorenilor. Dacă totul va decurge cum trebuie, reabilitarea termică se va face gratis pentru locatari. Pentru a intra în acest program, un reprezentant al asociației de locatari trebuie să completeze un simplu chestionar.

Până acum, din cele peste 3.500 de chestionare trimise de organizație către asociații, doar 203 au fost completate şi retrimise pentru a fi cuantificate.

În data de 12 decembrie 2014 a fost postat pe site-urile rosenc.ro și falt.ro anunțul de începere a etapei de cercetare cantitativă în proiectul cu titlul „Realizarea studiului de fezabilitate pentru Sistemul ESCO (Energy Service Company) și creșterea acceptabilității Sistemului ESCO pe piața eficientei energetice a locuințelor colective“, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Prin acest proiect se urmărește realizarea unui studiu de fezabilitate care să atragă finanțări pentru implementarea de măsuri de eficiență energetică în blocurile de locuințe din Timișoara în sistem ESCO, adică gratuite pentru proprietarii apartamentelor. Chestionarul poate fi descărcat şi completat în continuare și la următorul link: http://rosenc.ro/wp-content/uploads/2015/02/chestionar-administratori-ESCO-modificat3.doc.

În luna ianuarie a fost demarată activitatea de call-center și au fost contactați telefonic peste 2.000 de administratori și președinți ai asociațiilor de locatari pentru a le reaminti să completeze și să transmită chestionarul la sediile ROSENC și FALT (sau prin email/fax) și pentru a-i îndruma în completarea acestuia.

Până la finalul lunii ianuarie au fost primite 203 chestionare completate la sediile ROSENC și FALT.

În ciuda faptului că în luna februarie proiectul prevede demararea etapei de analiză a necesității și oportunității sistemului ESCO în România, partenerii proiectului vor continua să primească chestionare din partea asociațiilor de proprietari până la sfârșitul lunii martie, pentru ca analiza menționată să se bazeze pe cât mai multe informații corecte, care sa releve starea de fapt din Timișoara.

Anul viitor proiectul va trece într-o nouă etapă. Printre lucrările care vor demara prin acest proiect se numără și reabilitarea termică a anvelopei, cu materiale durabile; modernizarea sistemului de încălzire care include distribuție pe orizontală și contorizare individuală; introducerea sistemului de ventilație cu recuperare de căldură și modernizarea instalației de apă caldă menajeră pentru a elimina timpii de așteptare din momentul în care se deschide robinetul până când temperatura apei atinge parametrii reglementați.

Pentru a putea beneficia de astfel de lucrări în mod gratuit, dar și de reducerea facturii la energie, blocurile care vor fi alese trebuie să fie racordate în proporție mai mare de 70% la sistemul centralizat de încălzire.

Pe baza experienței acumulate în luna ianuarie, formularul a fost modificat, fiind necesar consumul de energie termică din ultimii 2 ani. În acest sens, reprezentanții asociațiilor de locatari din Timișoara sunt rugați să completeze un scurt chestionar care poate fi descărcat pe www.rosenc.ro, sau obținut în format fizic de la: FALT, str. Brașov nr.8, 0256/201.237 ROSENC, spl. T. Vladimirescu nr.33, 0356/001.540

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Utile

  Lucrări Aquatim în Timișoara și alte trei localități din Timiș

  Eveniment

  Primăria din Coșteiu se va ocupa de înmormântarea celor două persoane înecate duminică în râul Timiș

  Ştiri din Timiș

  Florin Piersic revine la Timișoara cu primul spectacol după pandemie

  Eveniment

  Șofer beat și drogat prins de polițiști la volan, la Timișoara. Consumase amfetamină și canabis

  Eveniment

  FOTO. Un bărbat și o femeie, căutați de scafandrii de la ISU. Au intrat în râul Timiș să se răcorească și nu au mai ieșit la mal

  Eveniment

  Tânăr drogat prins de polițiști la volan, în Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi au rămas pietoni în Timiș, sâmbătă. Tânăr depistat pozitiv la canabis

  Eveniment

  Razie a polițiștilor și jandarmilor la Dub Camp România și Eco-Friendly Experience. Amenzi de aproape 10.000 de lei

  Eveniment

  Bătrân bătut și tâlhărit în propria casă. Hoții i-au furat două șunci și o drujbă

  Sănătate

  Intoleranța la gluten, diferită de alergia alimentară la grâu. Cum se deosebesc

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici