tion.ro Web analytics

Compania de Drumuri se grabeste sa se apuce de treaba pe autostrada Nadlac-Arad

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale caută consultant care să analizeze lucrările realizate deja pe lotul 1 din autostrada Nădlac - Arad. Vă reamintim că aici lucrările au fost sistate atunci când a fostreziliat contractul cu societatea Romstrade. Lucrarea este extrem de importantă şi pentru timişoreni, deoarece va asigura accesul direct pe autostradă spre Ungaria şi spre vestul Europei, fără a mai fi necesară parcugerea drumului naţional spre Cenad.
Scris de M. Hoster - Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale caută consultant care să analizeze lucrările realizate deja pe lotul 1 din autostrada Nădlac - Arad. Vă reamintim că aici lucrările au fost sistate atunci când a fostreziliat contractul cu societatea Romstrade. Lucrarea este extrem de importantă şi pentru timişoreni, deoarece va asigura accesul direct pe autostradă spre Ungaria şi spre vestul Europei, fără a mai fi necesară parcugerea drumului naţional spre Cenad.

CNADNR a anunţat lansarea procedurilor de achiziţie pentru desemnarea unei societăţi care se va ocupa de expertizarea tehnică a lucrărilor executate deja de către Asocierea SC Romstrade SRL – MonteAdriano Engenharia e Construcao SA – SC Donrep Construct SRL pe lotul 1 din autostrada Nădlac Arad, de la kilometrul 0 la kilometru 22. Anunţul lansat este destul de clar şi precizează că realizarea lucrării se va face în 30 de zile de la desemnarea câştigătorului. Deci, este posibil ca reluarea lucrărilor să aibă loc mai rapid decât se anticipa iniţial. Desigur, după stabilirea stadiului lucrărilor va trebui realizată o nouă licitaţie pentru stabilirea constructorului care se va ocupa de continuarea ralizării autostrăzii. Cu toate etapele necesare, inclusiv eventualele contestaţii…

“Pentru stabilirea calității lucrărilor aflate în stadiile prezentate la punctul 9.2. A sunt necesare următoarele operații: Investigație vizuală în teren a lucrărilor executateMasuratori topometrice ale lucrărilor executate; Măsurători topometrice ale lucrărilor executate; Măsurători de capacitate portanță reziduală pe sectoarele unde s-a executat structura rutieră până la un anumit nivel; Extracții de carote și prelevări de probe materiale în vederea determinării calității materialelor rutiere utilizate; Raport de expertiză tehnică în baza PT și DE precum și în baza interpretărilor datelor prelevate din teren”, a anunţat CNADNR prin caietul de sarcini privind atribuirea lucrării

În baza evidenţelor consultantului privind lucrările executate vor fi programate teste de laborator pentru evaluarea calităţii materialelor rutiere ce au fost utilizate până în luna noiembrie 2012. Testele de laborator vor pune în evidenţă calitatea reziduală a materialelor rutiere la nivelul efectuării prelevărilor din 2013. Masurătorile vor fi efectuate de CESTRIN sub coordonarea Expertului autorizat. De asemenea, se vor mai face încercări în teren privind capacitatea portantă reziduală şi sondaje geotehnice pentru identificarea grosimii straturilor rutiere

Societatea desemnată câştigătoare va mai efectua şi un raport de expertiză tehnică privind calitatea lucrărilor. Acesta va conţine interpretarea tuturor datelor din teren şi ale testelor de laborator prin compararea cu reglementările tehnice în vigoare şi prevederile caietului de sarcini. Se va realiza o evaluare a stării tehnice a lucrărilor de terasamente şi a stabilităţii taluzelor pe toate sectoarele aflate în rambleu şi se vor prezenta propuneri de soluţii pentru reconstituirea stabilităţii structurale conform prevederilor proiectului.

Expertiza tehnica va formula recomandări cu privire la lucrările de conservare necesar a fi executate până la reluarea execuţiei lucrărilor, precum şi cu privire la soluţiile pentru execuţia lucrărilor de remediere a degradărilor apărute, astfel încât execuţia lucrărilor să poată fi reluată.

Acolo unde prin determinările nedistructive rezultă clase ale betoanelor executate sub clasele de betoane prescrise se vor recolta carote pe care se vor face determinări ale claselor betoanelor, prelevarea de carote fiind efectuată de CESTRIN.

Dacă prin determinări vor rezulta clase ale betoanelor inferioare celor din proiect se vor face propuneri de lucrări de remediere.

Rezultatele expertizei vor fi prezentate in termen de 30 zile de la semnarea contractului.

Sursa foto: CNADNR

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Peste 10 persoane, rănite într-un atac armat, în Texas. Suspectul este în libertate

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Pescarii se plâng că tund singuri iarba de pe malul Begăi, ca să nu se umple de căpușe

  Ştiri din Timiș

  Drăgaica la Țarina lu' Petre din Giroc - ritualuri străvechi, yoga și ateliere

  Ştiri din Timiș

  Două variante pentru Colterm: credit sau insolvență. Replica lui Fritz pentru premierul Cîțu

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș vrea să cumpere servicii externe, juridice și IT, pentru instituțiile din subordine

  România

  Borcanul cu ficțiune - concurs pentru cei pasionați de cinematografie

  Ştiri din Timiș

  Numărul locurilor de muncă, tot în creștere. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Raul Olajos, contracandidatul lui Dominic Fritz la alegerile pentru șefia USRPLUS Timiș

  Sănătate

  Rata de infectare cu coronavirus în Timișoara – 0,11 la mie. O singură localitate din județ are peste 3

  Sănătate

  Coronavirus, 12 iunie: 127 de cazuri noi în România. În Timiș sunt 20 de bolnavi la ATI și patru cazuri noi

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici