tion.ro Web analytics

Colterm repara si intretine toate cladirile Primariei Timisoara. Cadoul municipalitatii pentru societate: 20 de milioane de euro, pe 4 ani

Colterm repara si intretine toate cladirile Primariei Timisoara. Cadoul municipalitatii pentru societate: 20 de milioane de euro, pe 4 ani

<p>Tion: Colterm repara si intretine toate cladirile Primariei Timisoara</p>
Reactualizat la:
Fără prea multe discuții pe acest subiect, consilierii locali au fost de acord, vineri, ca primăria să facă un cadou societății de termoficare. Prin urmare, Colterm se va ocupa, timp de patru ani, de reparațiile și de întreținerea tuturor imobilelor deținute de municipalitate. Mai mult, va putea lua și toate resturile rezultate din evacuări, demolare imobile și alte construcții și va putea ridica rulote și obiecte mari abandonate pe străzile orașului. Societatea de termoficare și-a asigurat venituri estimative de 20 de milioane de euro în următorii patru ani.
Scris de Roxana Deaconescu - Fără prea multe discuții pe acest subiect, consilierii locali au fost de acord, vineri, ca primăria să facă un cadou societății de termoficare. Prin urmare, Colterm se va ocupa, timp de patru ani, de reparațiile și de întreținerea tuturor imobilelor deținute de municipalitate. Mai mult, va putea lua și toate resturile rezultate din evacuări, demolare imobile și alte construcții și va putea ridica rulote și obiecte mari abandonate pe străzile orașului. Societatea de termoficare și-a asigurat venituri estimative de 20 de milioane de euro în următorii patru ani.

Proiectul a fost pregătit în liniște de reprezentanții Primăriei Timișoara, iar Colterm va primi activitatea prin atribuire directă.

„Proiectul presupune atribuirea către Colterm a activității de reparații și întreținere a imobilelor deținute de către Primăria Timișoara și a altor activități conexe. În baza Legii Achizițiilor Publice și a corespondenței purtată cu Agenția Națională de Achiziții Publice, Colterm se încadrează în art. 31 al Legii 98/2016, astfel încât primăria poate să atribuie acest contract societății asupra căreia deține controlul complet. A fost constituită o comisie de negociere asupra prețurilor și asupra manoperei, formată din persoane din primărie, cât și din persoane provenind de la Universitatea Politehnica și de la Facultatea de Construcții, pentru a ajunge la prețurile conform studiilor de piață și a prețurilor aferente manoperei pentru Colterm, astfel încât aceste obiective să poată fi reparate și întreținute în mod continuu”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Cifra medie de afaceri a societății de termoficare pe ultimii trei ani este de 162,3 milioane de lei, iar media costurilor suportate de municipalitate pentru lucrările de reparații și întreținere imobile în ultimii trei ani este de 19,3 milioane de lei.

Prin urmare, specialiștii din primărie au estimat un contract anual de 19.333.604 lei, fără TVA, ceea ce înseamnă 92 milioane de lei pe patru ani, cu tot cu TVA. Se ajunge la 5 milioane de euro pe an. Vorbim, așadar, despre un contract de 20 de milioane de euro, cu o valabilitate de patru ani.

Practic, muncitorii Colterm vor putea face intervenții la școli, spitale sau la orice fel de clădire deținută de primărie.

„Reparațiile și întreținerile se fac în baza comenzilor pe care le dă primăria. Sume alocate în buget pentru astfel de reparații sunt pentru fiecare direcție. Vorbim despre reparații care se întâmplă, de exemplu, la Direcția de Clădiri și Terenuri sau Biroul de Școli Spitale sau la zona de administrativ. Cu alte cuvinte, nu există un buget unic aferent al acestui contract. Poate fi o activitate care se rezumă la partea de reparații și întrețineri, asta însemnând și avarii, dar și reparații curente, zugrăvit sau alte lucrări”, ne-a declarat viceprimarul Timișoarei.

Potrivit reprezentanților societății de termoficare, există suficienți muncitori care să se ocupe atât de avariile ce pot interveni la sistemul de termoficare, cât și de reparațiile clădirilor.

„Este o activitate de reparații pe avarii/întreținere. Începând cu anul 2014, Colterm are o echipă specializată pentru reparații tehnice, în afară de echipele care lucrează pe avarii. În momentul de față avem cam 40 de salariați, instalatori, electricieni, zidari, oameni pregătiți pentru activități de reparații. Utilaje avem în parcul auto 50, de la săpătoare, bascule, absolut tot. Este o soluție pentru perioada de vară, după cum știți Colterm are activitate sezonieră. Noi avem activitate în perioada de iarnă, nu are rost să trimitem oamenii acasă în șomaj”, le-a spus Emil Șerpe, directorul Colterm, consilierilor locali.

Proiectul a fost adoptat cu 19 voturi „pentru”. Practic, aleșii municipali au fost de acord să atribuie activitatea societății de termoficare, au aprobat caietul de sarcini privind activitatea respectivă, prețurile unitare/tip de activitate negociate, cota de cheltuieli indirecte de 15% și cota de profit de 8% practicată de Colterm și contractul de execuție lucrări. Contractul poate fi prelungit „pe perioade succesive, egale cu patru ani, prin act adițional, cu aprobarea expresă a Consiliului Local Timișoara”.

Urmează acum semnarea contractului, iar societatea de termoficare și-a asigurat venituri estimative de 20 de milioane de euro în următorii patru ani.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Aveți proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud? Sunteți chemați la ședințele comisiilor de expropriere
  Se întrunesc comisiile de expropriere pentru cei care dețin proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud. Ședințele acestor comisii vor începe peste două săptămâni și se vor desfășura în primăriile din localitățile unde cetățenii au teren pe traseul centurii. Proprietarii sunt invitați să participe la aceste ședințe, unde comisiile vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor.

  Sănătate

  Mai sunt opt focare active de Covid-19, în Timiș. În zona Făget, 60 de persoane au fost depistate cu SARS-Cov2
  În Timiș au mai rămas opt focare active de Covid-19, conform Direcției de Sănătate Publică. În zona Făget (orașul din Timiș și trei localități aparținătoare se află în carantină) a mai apărut un caz de coronavirus, ajungându-se la 60 de persoane confirmate cu SARS-Cov2.

  Ştirile judeţului Timiş

  Ședința festivă de Ziua Timișoarei în pandemie, ținută pe ascuns la primărie
  Timișoara sărbătorește, luni, 3 august, 101 ani de la instalarea administrației românești în Banat. Primăria Timișoara a pregătit mai multe manifestări, iar pentru luni a fost anunțată o ședință festivă, care urma să aibă loc online. Numai că nu s-a ținut online, ci în sala de consiliu, pe ascuns. 1

  Sănătate

  Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-Cov2, în Timiș
  Controale ale autorităților în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au controlat peste 300 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire a SARSA-Cov2. Amenzile au fost date și celor care nu au purtat mască, dar și pentru celor care au participat sau organizat evenimente în spații închise. 1

  Sănătate

  Coronavirus: peste 190 de persoane în spitale, în Timiș. Zece pacienți sunt la Anestezie și Terapie Intensivă
  Peste 190 de persoane cu SARS-Cov2 sunt internate în spitalele din Timiș, 10 dintre acestea fiind la Anestezie și Terapie Intensivă. În Timiș au fost procesate peste 500 de teste Covid-19, de duminică până luni.

  Ştirile judeţului Timiş

  Calvin Klein Jeans a inaugurat primul magazin din vestul țării, în Iulius Town
  Iulius Town a consolidat un mix de branduri premium ca răspuns la expectanțele clienților săi pasionați în materie de modă. Ca urmare a acestei tendințe potofoliul a fost completat cu un nou brand de renume internațional. Recent, Calvin Klein Jeans a inaugurat aici primul magazin din vestul țării. Noua locație îi întâmpină pe timișoreni cu cele mai sofisticate colecții și cuprinde o gamă completă de articole vestimentare și accesorii. 2

  Sănătate

  România a trecut de pragul de 54.000 de persoane depistate cu Covid-19. Timiș: peste 1.300 cazuri de la începutul pandemiei, un deces în ultimele 24 de ore
  România trece de pragul de 54.000 de persoane infectate de la începutul pandemiei cu Covid-19, iar Timișul depășește pragul de 1.300. Numărul persoanelor infectate în 24 de ore în România a scăzut până la puțin peste 800. A scăzut însă și numărul de teste realizate în 24 de ore, la 8.045, deși în unele zile (când numărul infectărilor era de peste 1.000) numărul testelor efectuate era de peste 20.000. În Timiș, o persoană cu Covid-19 a decedat.

  Ştirile judeţului Timiş

  Port de agrement pe Bega, de 2 milioane de euro. Primăria a primit donație studiul de prefezabilitate
  Timișoara ar putea avea un port de agrement pe aproape 3 hectare, în urma unei investiții de aproape 2 milioane de euro. S-a făcut deja studiu de prefezabilitate, primit donație de municipalitate. 5

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.