tion.ro Web analytics

Colterm repara si intretine toate cladirile Primariei Timisoara. Cadoul municipalitatii pentru societate: 20 de milioane de euro, pe 4 ani

Colterm repara si intretine toate cladirile Primariei Timisoara. Cadoul municipalitatii pentru societate: 20 de milioane de euro, pe 4 ani

<p>Tion: Colterm repara si intretine toate cladirile Primariei Timisoara</p>
Reactualizat la:
Fără prea multe discuții pe acest subiect, consilierii locali au fost de acord, vineri, ca primăria să facă un cadou societății de termoficare. Prin urmare, Colterm se va ocupa, timp de patru ani, de reparațiile și de întreținerea tuturor imobilelor deținute de municipalitate. Mai mult, va putea lua și toate resturile rezultate din evacuări, demolare imobile și alte construcții și va putea ridica rulote și obiecte mari abandonate pe străzile orașului. Societatea de termoficare și-a asigurat venituri estimative de 20 de milioane de euro în următorii patru ani.
Scris de Roxana Deaconescu - Fără prea multe discuții pe acest subiect, consilierii locali au fost de acord, vineri, ca primăria să facă un cadou societății de termoficare. Prin urmare, Colterm se va ocupa, timp de patru ani, de reparațiile și de întreținerea tuturor imobilelor deținute de municipalitate. Mai mult, va putea lua și toate resturile rezultate din evacuări, demolare imobile și alte construcții și va putea ridica rulote și obiecte mari abandonate pe străzile orașului. Societatea de termoficare și-a asigurat venituri estimative de 20 de milioane de euro în următorii patru ani.

Proiectul a fost pregătit în liniște de reprezentanții Primăriei Timișoara, iar Colterm va primi activitatea prin atribuire directă.

„Proiectul presupune atribuirea către Colterm a activității de reparații și întreținere a imobilelor deținute de către Primăria Timișoara și a altor activități conexe. În baza Legii Achizițiilor Publice și a corespondenței purtată cu Agenția Națională de Achiziții Publice, Colterm se încadrează în art. 31 al Legii 98/2016, astfel încât primăria poate să atribuie acest contract societății asupra căreia deține controlul complet. A fost constituită o comisie de negociere asupra prețurilor și asupra manoperei, formată din persoane din primărie, cât și din persoane provenind de la Universitatea Politehnica și de la Facultatea de Construcții, pentru a ajunge la prețurile conform studiilor de piață și a prețurilor aferente manoperei pentru Colterm, astfel încât aceste obiective să poată fi reparate și întreținute în mod continuu”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Cifra medie de afaceri a societății de termoficare pe ultimii trei ani este de 162,3 milioane de lei, iar media costurilor suportate de municipalitate pentru lucrările de reparații și întreținere imobile în ultimii trei ani este de 19,3 milioane de lei.

Prin urmare, specialiștii din primărie au estimat un contract anual de 19.333.604 lei, fără TVA, ceea ce înseamnă 92 milioane de lei pe patru ani, cu tot cu TVA. Se ajunge la 5 milioane de euro pe an. Vorbim, așadar, despre un contract de 20 de milioane de euro, cu o valabilitate de patru ani.

Practic, muncitorii Colterm vor putea face intervenții la școli, spitale sau la orice fel de clădire deținută de primărie.

„Reparațiile și întreținerile se fac în baza comenzilor pe care le dă primăria. Sume alocate în buget pentru astfel de reparații sunt pentru fiecare direcție. Vorbim despre reparații care se întâmplă, de exemplu, la Direcția de Clădiri și Terenuri sau Biroul de Școli Spitale sau la zona de administrativ. Cu alte cuvinte, nu există un buget unic aferent al acestui contract. Poate fi o activitate care se rezumă la partea de reparații și întrețineri, asta însemnând și avarii, dar și reparații curente, zugrăvit sau alte lucrări”, ne-a declarat viceprimarul Timișoarei.

Potrivit reprezentanților societății de termoficare, există suficienți muncitori care să se ocupe atât de avariile ce pot interveni la sistemul de termoficare, cât și de reparațiile clădirilor.

„Este o activitate de reparații pe avarii/întreținere. Începând cu anul 2014, Colterm are o echipă specializată pentru reparații tehnice, în afară de echipele care lucrează pe avarii. În momentul de față avem cam 40 de salariați, instalatori, electricieni, zidari, oameni pregătiți pentru activități de reparații. Utilaje avem în parcul auto 50, de la săpătoare, bascule, absolut tot. Este o soluție pentru perioada de vară, după cum știți Colterm are activitate sezonieră. Noi avem activitate în perioada de iarnă, nu are rost să trimitem oamenii acasă în șomaj”, le-a spus Emil Șerpe, directorul Colterm, consilierilor locali.

Proiectul a fost adoptat cu 19 voturi „pentru”. Practic, aleșii municipali au fost de acord să atribuie activitatea societății de termoficare, au aprobat caietul de sarcini privind activitatea respectivă, prețurile unitare/tip de activitate negociate, cota de cheltuieli indirecte de 15% și cota de profit de 8% practicată de Colterm și contractul de execuție lucrări. Contractul poate fi prelungit „pe perioade succesive, egale cu patru ani, prin act adițional, cu aprobarea expresă a Consiliului Local Timișoara”.

Urmează acum semnarea contractului, iar societatea de termoficare și-a asigurat venituri estimative de 20 de milioane de euro în următorii patru ani.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Capitala Culturala

  Fundația Județeană pentru Tineret Timiș prezintă ELAN - Incubator de imaginație civică pentru tineri 
  ELAN înseamnă tineri activiști implicați în construirea viitorului Timișoarei, iar un pas pe acest drum este Hackathonul: Construim OpportUNITY v1.0.

  Capitala Culturala

  Teatrul Național din Timișoara se deschide virtual de Ziua Națională a României
  Spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale va fi transmis live stream în direct din Sala Mare.

  Sănătate

  Aparat pentru determinarea nivelului de anticorpi, la pacienții care au avut Covid-19, pus în funcțiune la Spitalul Victor Babeș Timișoara
  Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara este locul unde a fost pus în funcțiune un aparat care determină cantitatea de anticorpi la un pacient care a suferit de Covid-19. Aparatul este unic în Vestul țării și ajută medicii să stabilească dacă plasma prelevată de la un donator care a avut Covid-19 îndeplinește criteriile necesare donării.

  Angajari TION

  Chorus Marketing and Distribution angajeaza director vanzari
  Companie de solutii electrice complete pentru tehnologii energetice si de automatizari, cu o vasta experienta in domeniu si intentii generoase de viitor

  Ştirile judeţului Timiş

  Alin Nica vrea ca Centura de Vest a Timișoarei să fie realizată de CJ Timiș, cu finanțare națională sau europeană
  Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, transmite, pe pagina sa de Facebook, că, în ultimele două săptămâni a analizat și a lucrat mult pe partea de identificare a unor soluții tehnice și financiare pentru infrastructura județului. Una dintre propunerile lui Nica este legată de Centura de Vest, de realizarea căreia să se ocupe CJ Timiș, cu finanțare națională sau europeană. 3

  Ştirile judeţului Timiş

  Asociația Pro Infrastructură: „CNAIR se pregătește să anuleze licitația pentru finalizarea Autostrăzii Lugoj-Deva”
  Asociația Pro Infrastructură transmite că „CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.) se pregătește să anuleze licitația pentru finalizarea Autostrăzii Lugoj-Deva”. Reprezentanții Pro Infrastructură spun că la aproape 10 ani de la lansarea proiectului suntem departe de finalizarea sa. Autostrada Lugoj-Deva are o „bucată” lipsă, de la Margina la Holdea – 13 kilometri, pe care se află tunelurile pentru urși. 6

  Eveniment

  Microbuz răsturnat în urma unui accident de circulație, la Pesac
  Accident de circulație, vineri dimineață, în localitatea timișeană Pesac. Un microbuz s-a răsturnat în urma unui accident de circulație provocat de un șofer care a depășit neregulamentar. Două persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.

  Sănătate

  A crescut, ușor, rata de infectare cu Covid-19 la Timișoara. La Lugoj, oraș aflat în carantină, a coborât sub 5
  Rata de infectare cu Covid-19 a crescut ușor, la Timișoara, în ultimele 24 de ore, de la 6,84 la 6,97 la mia de locuitori. La Lugoj, oraș aflat în carantină, rata de infectare a coborât sub 5 la mia de locuitori, în ultimele 24 de ore.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici