tion.ro Web analytics

Clinica de Chirurgie Vasculara din Timisoara – 15.000 de operatii de la infiintare

Clinica de Chirurgie Vasculara din Timisoara – 15.000 de operatii de la infiintare

Reactualizat la:
Clinica de Chirurgie Vasculară din Timișoara a ajuns la 15.000 de intervenții de când s-a înființat în urbea de pe Bega – în urmă cu 11 ani. Chirurgia vasculară este cea mai „tânără” specialitate chirurgicală din România, luând ființă în urmă cu mai puțin de 20 de ani.
Scris de Adrian Panduru - Clinica de Chirurgie Vasculară din Timișoara a ajuns la 15.000 de intervenții de când s-a înființat în urbea de pe Bega – în urmă cu 11 ani. Chirurgia vasculară este cea mai „tânără” specialitate chirurgicală din România, luând ființă în urmă cu mai puțin de 20 de ani.

Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara a apărut în urmă cu 11 ani și tratează bolile vasculare periferice, pacienții cu boală arterială periferică, cu boală carotidiană, pacienții cu anevrisme arteriale sau pacienții cu afecțiuni venoase periferice.

Clinica a atins până în prezent numărul de 15.000 de intervenții chirurgicale.
Pe lângă intervențiile de rutină, în clinică s-a dezvoltat chirurgia accesului venos pentru tratamentul chimioterapic sau al fistulelor arteriovenoase pentru dializă, dar și tratamentul complex al complicațiilor acestora. Existența Compartimentului de Microchirurgie în cadrul Clinicii a permis instituirea conceptului de chirurgie vasculoplastică, care presupune asocierea revascularizării periferice cu managementul defectelor de la nivelul membrelor, la care s-a adăugat tratamentul compresiunii nervilor periferici la pacienții cu diabet zaharat.

Cu sprijinul conducerii Spitalului Județean și prin colaborarea nemijlocită a colectivului de la Serviciul de Radiologie s-au pus bazele Chirurgiei Endovasculare. În țările vest-europene, acest tip de tratament reprezintă actualmente standardul. Prin mijloace minim invazive, Chirurgia Endovasculară completează spectrul clasic de intervenții în boala arterială periferică, oferind de multe ori solții salvatoare la amputațiile de membre, acolo unde chirurgia clasică își epuizează mijloacele. În plus, în situații de urgență, tromboliza efectuată pe cale endovasculară, care presupune dizolvarea cheagurilor chiar acolo unde s-au produs, cu ajutorul unui cateter plasat sub control radiologic, s-a dovedit o tehnică cu rezultate spectaculoase în salvarea membrelor aflate în ischemie acută sau chiar a vieții pacienților.

„Cuvântul de ordine referitor la activitatea chirurgicală în cei 11 ani de existență este EVOLUȚIE, rod al eforturilor constante ale întregului colectiv de medici și asistente. Această evoluție a fost una treptată, în primul an de existență au fost realizate circa 250 de operații, pentru ca anul trecut să fie făcute peste 2000. Evoluția a fost marcată de unele intervenții, care atunci când au fost realizate pentru prima dată au părut spectaculoase, pentru ca astăzi ele să devină operații de rutină, cu un grad ridicat de siguranță pentru pacienți. Sporirea complexității intervențiilor nu ar fi fost însă posibilă fără profesionalismul și excepționala contribuție a colegilor anesteziști, colaboratori permanenți ai clinicii, cu atât mai mult cu cât, datorită aterosclerozei, pacienții vasculari sunt cei mai fragili pacienți chirugicali. Evoluția a caracterizat și relațiile cu colectivele performante de neurologi, nefrologi și diabetologi din Spitalul Județean, tratamentul modern, multidisciplinar al pacientilor vasculari devenind regulă. Privim spre viitor optimist și animați de decizie. Este necesar să aplicăm tehnicile minim invazive ale chirurgiei endovasculare mai frecvent, este necesar să implementăm tratamente noi în domeniul bolilor arteriale și venoase spre cât mai deplina bună stare de sănătate a pacienților noștri”, spune doctorul Mihai Ionac, șeful clinicii.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Dosar penal pentru o înmormântare cu manele în cimitirul din Chișoda

  Turism

  FOTO. Călătorie în pandemie prin Banatul Montan. La limita Munților Aninei cu Munții Locvei

  Ştiri din Timiș

  Terase și magazine deschise până la 21 în Timișoara și alte localități. Hotărârea CJSU

  Sănătate

  Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici