tion.ro Web analytics

CJ Timiș alocă 3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate pentru o viitoare rețea de gaz

De Adrian Panduru

CJ Timiș alocă 3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate pentru o viitoare rețea de gaz

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, transmite că instituția pe care o conduce alocă trei milioane de lei pentru demararea studiului de fezabilitate pentru viitoarea rețea de gaz din Timiș care va fi dezvoltată de asociațiile de dezvoltare intercomunitară.
Scris de Adrian Panduru - Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, transmite că instituția pe care o conduce alocă trei milioane de lei pentru demararea studiului de fezabilitate pentru viitoarea rețea de gaz din Timiș care va fi dezvoltată de asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Decizia înființării acestor asociații, cinci la număr, a fost luată în anul 2018, după ce mii de locuitori din Timiș au trecut prin criza gazului – furnizorul de gaz și distribuitorii nu s-au înțeles, iar locuitorii celui mai vestic județ al țării au rămas zile întregi fără gaz. Ținând cont de aceste situații s-a luat hotărârea creării a cinci asociații de dezvoltare intercomunitară care să dezvolte o rețea de gaz în Timiș. Consiliul Județean Timiș alocă o parte din banii necesari pentru demararea studiului de fezabilitate.

„3 milioane de lei pentru demararea Studiului de fezabilitate! Aceasta este suma pe care Consiliul Județean Timiș o alocă, în 2020, celor 5 Asociații de dezvoltare intercomunitară (Adi Gaz). Restul banilor vor fi suportați de cele 69 de primării, înscrise în proiect. Odată finalizat, SF-ul va fi predat Transgaz, care va face și investiția finală. Nu pierdem timpul. Lucrăm și avansăm. Avem un singur țel: la sfârșit, peste 200.000 de locuitori ai județului să beneficieze de alimentare cu gaz”, a scris președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, pe Facebook.

Cele cinci Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), unde sunt cuprinse 70 de localități din Timiș și consiliul județean, vor elabora un studiu de fezabilitate pentru realizarea unei conducte de gaze naturale care să treacă prin județ. După realizarea documentației, a studiului de fezabilitate, toate actele vor fi depuse la Transgaz și la organismele care avizează aceste lucrări. După aprobările de rigoare, Transgaz va realiza respectiva conductă prin Timiș, prin care va furniza gaz, iar reprezentanții acestor Asociații de Dezvoltare Intercomunitară vor încheia contracte cu firmele care vor distribui gazul către populație.

Au fost create cinci astfel de asociații: Adi Gaz Vest – 78.000 de locuitori, cu 22 de comune care au aderat la asociație, ADI Gaz Nord, cu 8 comune și orașul Recaș – 32.000 de locuitori, ADI Gaz Centru, cu 9 comune – 25.000 locuitori, ADI Gaz Est, cu 15 comune plus orașul Făget – 35.000 locuitori și ADI Gaz Sud cu Deta, Gătaia și 13 comune – aproximativ 44.000 de locuitori.

[relatedArticles]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Încă o discuție despre Timpark. Ruben Lațcău, despre demolarea garajelor, parcări supraetajate și sistematizare

  Ştiri din Timiș

  A murit „Primarul Nopții”, unul dintre cele mai pitorești personaje ale Timișoarei

  Eveniment

  Micii luptători din Ghiroda și Moșnița Nouă se pregătesc de Campionatul Mondial XFC de la Roma

  Eveniment

  Ștafeta Veteranilor ia startul de la Timișoara pentru a marca Ziua Armatei României

  Mica publicitate

  Proprietar, închiriez în vilă etajul I, suprafață 100 mp, decomandat, mobilat, utilat, încălzire central proprie, garaj, 500 euro, zona Bogdănești, 0724512119

  Mica publicitate

  Închiriez casă, 2 camere, baie, bucătărie, utilată, curte separată, intrare comună, renovată complet + internet, 300 E + garanție în zona Lipovei- UMT 0744764955

  Mica publicitate

  Proprietar, închiriez casă cu 3 camere, bucătărie, baie, încălzire pe gaz, central proprie în str Iuliu Maniu 0745679108

  Mica publicitate

  Acum am de închiriat apartament 3 camere, mobilat, utilat, în Circumvalațiunii, urgent, 0721226990

  Mica publicitate

  Închiriez ap 3 camere decomandat zona Modern, climă, mobilat complet, etj 1, 0755816596

  Mica publicitate

  Acum am de închiriat apartament 2 camere, mobilat, utilat, în Pța 700 și în S. Bărnuțiu 0721226990

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici