tion.ro Web analytics

Ce se mai discuta in Consiliul Local Timisoara: interzicerea Bisericii Ortodoxe si infiintarea Religiei Nationale

Ce se mai discuta in Consiliul Local Timisoara: interzicerea Bisericii Ortodoxe si infiintarea Religiei Nationale

<p>Ce se mai discuta in Consiliul Local Timisoara: interzicerea Bisericii Ortodoxe si infiintarea Religiei Nationale (foto: arhiva)</p>
Moment halucinant, în ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, desfășurată vineri, la Filarmonica Banatul. Consilierii locali au primit în mape adresa unui cunoscut revoluționar timișorean prin care acesta cerea, nici mai mult, nici mai puțin, decât interzicerea Bisericii Ortodoxe și înființarea Religiei Naționale Române.
Scris de Bogdan Marta - Moment halucinant, în ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, desfășurată vineri, la Filarmonica Banatul. Consilierii locali au primit în mape adresa unui cunoscut revoluționar timișorean prin care acesta cerea, nici mai mult, nici mai puțin, decât interzicerea Bisericii Ortodoxe și înființarea Religiei Naționale Române.

Inițiatorul acestei propuneri, revoluționarul Lorin Fortuna, a adresat un memoriu de aproape șase pagini Consiliului Local Timișoara prin care cere scoaterea în afara legii a Bisericii Ortodoxe Române.

„Eu Lorin Fortuna, conștientizând că cea mai mare parte a răului existențial, ființial-superior, pe care îl suportă marea majoritate a Populației statale a României are, drept cauză: <înrobirea> religioasă a majorității Populației statale, de către Biserica Creștină Ortodoxă Română, declar următoarele: 1.- Religia Ortodoxă trebuie scoasă în afara legii dacă nu renunță la practicarea ritualului de botez al aderenților la această religie ca: <robi> ai lui <Dumnezeu>, care <Dumnezeu> este proclamat a fi: <Hristos- Dumnezeul nostru>”, se arată în memoriul adresat de Misiunea Astrală „România Altruistă și Înțeleaptă” și semnat de Lorin Fortuna în calitate de „conducător” al acestei entități. Precizăm că semnele de ortografie și punctuație aparțin autorului.

În continuare, revoluționarul explică pe parcursul celor aproape șase pagini că reformele religioase care au avut loc de-a lungul timpului au adus modificări semnificative care nu sunt menționate nici în Vechiul sau Noul Testament. În opinia acestuia, modificările respective și mai ales utilizarea cuvântului de „rob al lui Dumnezeu” este nici mai mult, nici mai puțin, decât o blasfemie.

Fortuna mai susține că a ajuns la aceste concluzii în calitate de „inițiat în Existențialism și Ezoterism”

Revoluționarul dă vina pe Biserică și pentru emigrarea românilor în Occident după Revoluția din 1989.

„Emigrarea masivă, din România (echivalentă, de asemenea, unui catastrofal genocid populațional și civilizațional), în perioada de după înfăptuirea Revoluției Române din decembrie 1989, precum și prăbușirea întregului sistem economic, de Stat, apreciez (în calitate de inițiat în Existențialism și Ezoterism) că se datorează, în măsură determinantă, creșterii, la nivel statal, până la cote aberante, a influenței statale, pe de o parte, respectiv a aderenților religioși, bigotizați, pe de altă parte, ai celor 2 religii principale (incriminate anterior, ca fiind: subversive și distructive la nivel ființial-superior), și practicate, masiv, în România, constituie o situație remarcată și semnalată, inclusiv public, la nivelul organelor de conducere ale Uniunii Europene, unde Populația României este apreciată a fi cea mai: <bigotizată>, dintre toate Populațiile statale din cadrul Uniunii Europene”, mai scrie Fortuna.

În încheiere, revoluționarul susține că el a reușit să se „elibereze” din „starea existențială de rob religios” și, prin urmare, proclamă declanșarea „Revoluției Religioase Române”, precum și înființarea unei Religii Naționale prin care vor fi cinstiți „inclusiv în mod specific religios, marii binefăcători ai Statului România”.

Interesant este că această pledoarie pentru scoaterea în afara legii a Bisericii Ortodoxe Române a ajuns în mapele consilierilor locali timișoreni, care nu au nicio atribuție în acest domeniu. Iar totul s-a întâmplat pentru că, din punct de vedere legal, aleșii locali trebuie să ia la cunoștință aceste memorii, indiferent cât de aberante ar fi ele. Evident, deși inițial consilierilor locali li s-a comunicat că trebuie să și voteze această adresă, adică și o susțină sau să o respingă, până la urmă s-a stabilit că este de ajuns ca ei să ia la cunoștință existența acesteia. Lucru pe care consilierii l-au și făcut, fără alte comentarii pe marginea acestui subiect.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Timișoara în fața sediului IPJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cea mai crescută rată de infectare din Timiș, la Moșnița Nouă. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri în România. Peste 1.000 în Timiș

  Eveniment

  Șoferi cercetați penal în Dumbrăvița și Timișoara. Unul dintre ei conducea drogat, iar celălalt beat

  Eveniment

  Două case cuprinse de flăcări în numai câteva ore, în Timiș

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”

  România

  Studiu: bullying-ul, accentuat de profesorii care îi ceartă pe elevi și părinții care își pedepsesc copiii

  Sănătate

  Peste 100.000 de oameni vaccinați anti-Covid cu trei doze, în Timiș

  România

  Arhiepiscopul Teodosie, amendat pentru că a oficiat o slujbă deși ar fi trebuit să se afle în carantină

  Ştiri din Timiș

  163 de ani de la Unirea Principatelor Române. „Cel dintâi pas important spre împlinirea năzuinței poporului nostru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici