tion.ro Web analytics

Ce i-a placut primarului Robu in Maroc? Armonia dintre brazi si palmieri...

Ce i-a plăcut în mod deosebit primarului Timişoarei în Maroc, ultima ţară pe care a vizitat-o? Dincolo de autostrăzi, Nicolae Robu a apreciat, cităm... <em>„îmbinarea foarte armonioasă între palmieri și brazi</em>” pe care a observat-o. Edilul crede că trebuie să ieşim din anumite tipare şi să privim lucrurile cu mintea deschisă.
Scris de A.S. - Ce i-a plăcut în mod deosebit primarului Timişoarei în Maroc, ultima ţară pe care a vizitat-o? Dincolo de autostrăzi, Nicolae Robu a apreciat, cităm... <em>„îmbinarea foarte armonioasă între palmieri și brazi</em>” pe care a observat-o. Edilul crede că trebuie să ieşim din anumite tipare şi să privim lucrurile cu mintea deschisă.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost recent într-o vizită oficială în Regatul Maroc, împreună cu city-managerul Sorin Drăgoi, pentru a perfecta un acord de cooperare cu oraşul Fes. Ce s-a stabilit în urma vizitei?

Fes este un oraș foarte important, inclus în patrimoniul universal. Am semnat un acord care permite relații în domeniul culturii, al educației, al economiei. Am discutat despre o vizită a misiunii economice de la Camera de Comerț de acolo la Camera de Comerț Timișoara, despre cooperări în mediul academic și am lansat invitația de participare a unui ansamblu folcloric la Festivalul Inimilor”, a declarat Robu.

Dincolo de sărăcie şi discrepanţele foarte mari existente între diferitele pături sociale pe care le-a observat în statul nord-african, edilul a apreciat faptul că la capitolul infrastructură marocanii stau totuşi bine, au autostrăzi şi multe şantiere în lucru.

Nu putem spune că sunt înaintea noastră, ei au lucruri foarte bune, care se întâmplă acum, prin diverse proiecte de finanțare, și au lucruri la care sunt în urma noastră destul de mult. Au, de exemplu, 1.500 de kilometri de autostradă, ceea ce este de salutat și sunt multe șantiere pe care le au. Este o preocupare serioasă în orașul Fes pentru cultură, este, de asemenea, o ambiție a lor de a-și depăși condiția actuală, în care societatea este foarte mult diferențiată din punct de vedere al statului economic al familiilor. Există sărăcie, dar există oameni bine înstăriți, la polul celălalt. E o diferențiere mai mare decât cea din România. La noi există o pătură săracă, dar standardul este, după aprecierea mea, totuși superior. Însă oamenii sunt foarte deschiși, se vede amprenta franceză… Regele actual promovează un islam tolerant, foarte deschis”, a mai explicat Robu.

Cu ce idei s-a întors primarul din Maroc? Ce i-a plăcut acolo? Ei bine, faptul că acolo… sunt arbori exotici din plin: palmierii sunt la ei acasă şi stau alături de brazi.

Am apreciat îmbinarea foarte armonioasă între palmieri și brazi. Deși este total atipic să ai pini, molizi și alte conifere în acea zonă, aș putea spune că au foarte multe conifere, care se amestecă cu palmierii și cu altă vegetație specifică zonei. Noi am pus palmieri acolo unde am vrut noi să fie palmieri… E chiar frumos, trebuie să ieșim din tiparele astea fixiste, din preconcepții. Stă rău Timișoarei, oraș de oameni cu mintea deschisă, care întotdeauna au rupt tiparele, întotdeauna au ieșit cu noutăți, să se tot cramponeze atâta… Culmea, în perioada interbelică, în Timișoara erau cele mai mari sere de palmieri din această parte de Europă, nu din România”, a conchis Robu.

Probabil nu întâmplător reprezentanţii societăţii Horticultura au dezvăluit recent faptul că intenţionează să planteze palmieri de grădină în parcurile din zona centrală a Timişoarei…

Articole pe aceeași temă:

Robu pleaca acolo unde palmierii sunt la ei acasa: in Maroc!

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici