tion.ro Web analytics

UPDATE. Cât de bogați sunt șefii CJ Timiș, Alin Nica și Alex Proteasa. Moș nu și-a depus declarația de avere

De Oana Bocanici
Reactualizat la:

UPDATE. Cât de bogați sunt șefii CJ Timiș, Alin Nica și Alex Proteasa. Moș nu și-a depus declarația de avere

Reactualizat la:
Președintele Consiliului Județean, Alin Nica a câștigat peste 27.000 euro ca membru-expert în juriul care a desemnat Timișoara Capitală Culturală Europeană și câștigă peste 9.000 lei anual ca formator în administrația publică și în domeniul achizițiilor publice. Alexandru Proteasa are propria firmă de servicii imobiliare în Moșnița Veche, de unde câștigă 21.000 de lei anual. Cristian Moș nu și-a depus declarația de avere până în prezent. UPDATE. Precizările lui Cristian Moș
Scris de Oana Bocanici - Președintele Consiliului Județean, Alin Nica a câștigat peste 27.000 euro ca membru-expert în juriul care a desemnat Timișoara Capitală Culturală Europeană și câștigă peste 9.000 lei anual ca formator în administrația publică și în domeniul achizițiilor publice. Alexandru Proteasa are propria firmă de servicii imobiliare în Moșnița Veche, de unde câștigă 21.000 de lei anual. Cristian Moș nu și-a depus declarația de avere până în prezent. UPDATE. Precizările lui Cristian Moș

Alin Nica are 12 terenuri în comuna Dudeștii Noi, unde are domiciliul: 11 cumpărate și unul moștenit, iar soția are încă unul cumpărat în aceeași comună. Liderul CJT are încă două terenuri în Becicherecu Mic, iar soția încă 1/8 dintr-o moștenire, în comuna Bârzava din Arad. Președintele CJT are o casă construită în Dudeștii Noi și 1/8 dintr-o casă moștenită și ¼ din una cumpărată, în aceeași localitate. Alin Nica are două autoturisme, un Volkswagen Jetta din 2018 și o Skoda Kadiaq din 2017. La punctul conturi și depozite bancare are opt conturi curente, un depozit bancar de 25.000 lei și un fond de pensie de aproape 50.000 lei. Alin Nica a câștigat ca membru în Comitetul Regiunilor 52.000 de euro, iar ca membru-expert în juriul care a desemnat Timișoara Capitala Culturală Europeană – 27.500 euro.

Președintele CJT are un venit anual de 82.000 lei din indemnizația de primar al comunei Dudeștii Noi și câștigă aproape 9.000 de lei anual din funcția de formator, la o firmă de formare profesională în administrație publică și de la o companie care oferă consultanță în domeniul achizițiilor publice. Soția are un salariu de aproximativ 5.400 lei, iar din alocația celor doi copii familia Nica mai strânge încă 4.000 lei pe an. Alin Nica mai câștigă un venit dintr-un teren din Dudeștii Noi, pentru care primește 2.600 lei pe an.

Alexandru Proteasa are șapte terenuri în Moșnița Veche, unul împreună cu soția, unul în Urseni de 2.045 mp și unul în Groși de 4.316 mp. Vicepreședintele CJT are o casă cumpărată prin credit în 2017 în Moșnița Veche, iar soția sa are o casă cumpărată prin credit în Cluj-Napoca. La capitolul autoturisme, Proteasa are un Fiat Punto cumpărat în 2002. În 2020, vicepreședintele PNL a vândut cinci terenuri cu valoare de peste 35.000 euro. La capitolul conturi bancare, Proteasa are trei fonduri de investiții, dintre care unul în euro, are un depozit bancar de 40.000 lei și unul de 6.000 euro, un cont de economii de 14.000 lei, conturi curente de 50.000 lei și un fond de pensie de 4.000 lei.

Proteasa și-a creditat propria firmă cu aproape 800.000 lei și are două credite de plătit de peste 35.000 lei până în 2045, respectiv în 2047. Proteasa câștigă anual ca director al propriei firme de imobiliare 21.000 lei, iar soția are un salariu anual de peste 30.000 din profesia de consultant de imobiliare. Are și dividende de 38.000 lei în 2019, iar din indemnizația de consilier local în Moșnița Veche câștigă aproximativ 8.000 lei anual.

Cristian Moș, vicepreședintele CJT din partea USR nu are declarația de avere. Declarațiile de avere sunt publice pe site-ul Consiliului Județean Timiș.

UPDATE. Precizările lui Cristian Moș

Potrivit vicepreședintelui CJ Timiș Cristian Moș, acesta și-a depus declarația de avere după ce a fost învestit în funcția de consilier județean, însă aceasta se află în acest moment la ANI. Motivul, susține Moș, este că nu și-a divulgat salariul, deoarece în acel moment era încă angajat la o companie privată, iar contractul pe care îl semnase cu aceasta nu îi permitea să îl divulge. Astfel, Moș ne-a declarat că angajații CJ Timiș așteaptă opinia ANI, înainte de a-i posta declarația de avere pe site.

 

22 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. sss says:

  Pai Mos mai are putin de lucru sa doneze rudelor/prietenilor ce ii in plus. Rabdare cetateni si o sa vedeti ca toti sunt imaculati.

 2. observator says:

  Niste sarantoci si parveniti. Alin Nica,,un membru in Comitetul Regiunilor,52000 euro,ca membru-expert doar 27500 in Comitetul pentru Timisoara Capitala Europeana;etc etc,m ce are el cu Cultura ? Zero,barat,dar e membru in alte comitete si comitii .

 3. emilut says:

  Între timp a crescut prețul alimentelor, a crescut prețul carburantului, a crescut euro, se anunță reduceri de personal și înghețări de salarii.
  Mai ies #rezistenții să protesteze și să ceară demisii ? I-a mai văzut cineva pe Tivilic, Dide sau Angi ?
  Evident că nu.
  Românii sunt preocupați de averile lui Nica și Moș.

 4. schnapps says:

  13 terenuri, casa , masini dintr-un salar de primar de comuna, nevasta cadru didactic rural. A uitat sa mentioneze ca a imprumutat PNL in campanie cu 870.000 lei, mai verificati

 5. Poli 21 says:

  Piticot este deasupra legii ?

 6. Nelu says:

  Nica n-a fost bugetar de cand se stie el? Cum sa ai 12 terenuri, 2 masini si o vila din salariul de primar de comuna???? Alo, DNA, traiesti?

 7. Ike says:

  11 terenuri hahaha de ce ? Serios de ce sant atat de nehaliti acesti politicieni ….. peste patru ani 7 case ,3-4 apt 1 la viena samd…. te apuca scarba votati ne prostilor sa va furam

 8. cet says:

  Ma uit rapid si sumar la PREOTEASA!
  Castiga intr-un an impreuna cu familia 21000+30000+38000+8000=97000/12=8000 lei /luna;2= 4000 lei/luna/pers, adica cam tot atat cat castiga UN NECALIFICAT in constructii, dar si-a creditat firma cu 800000 lei??

  Ne spune si noua cum economiseste si se poate dispensa de 800000 lei cand el castiga 4000 lei/luna?
  Ca si eu as vrea sa aplic reteta!
  Ca eu dintr-un venit lunar (impreuna cu sotia) de peste 11000 de lei nu pot economisi mare lucru!!????? Si nici nu ne ducem in Maldive sau Caraibe, nici macar in Grecia!

  • Iosala says:

   Astea-veniturile declarate, doar nu tine el firma de imobiliare pentru 2000 lei venit lunar. A se observa că amandoi s-au umplut de terenuri, foarte probabil pentru specula. Micii mardeiasi Pnl.

  • Economu' says:

   Salutare! Scuze de interventia mea, nu vrea sa iti dau sfaturi de viata dar mi-a atras atentia comentariul tau referitor la cat economisiti voi ca familie din cei “peste 11.000 de RON”. In cazul in care ai o rata pentru casa de vreo 3.000 de RON si 1.000 de RON pentru o masina – nu ai nici o scuza ca din atata banet nu dai mare lucru deoparte la final de luna – pentru ca o parte din economii, s-au dus pe lucruri care te ajuta sa ai un trai mai bun. Este vorba de strict ce faci cu cei “peste 11.000 de RON”, unde merg toti banii, ce inseamna pentru tine sa economisesti ok la sfarsit de luna (5.000/ 6.000/ 7.000 de RON)? Ce sa mai zic atunci de alti oameni care trebuie sa se descurce cu salarii de 2.000 de RON, asta avand chirie/ cheltuieli/ mancare lunara… Sa castigi atatia bani in Romania, eu cred ca nu e de ici de colo si iti poti permite sa duci o viata decenta in tara.

 9. cet says:

  Bune comitetele astea, capitala culturala (in praf si mizerie de fapt), colaborarea regiunilor, etc , vad ca aduc in buzunare cam de 3 ori cat primeste PRESEDINTELE ROMANIEI!!?????
  dar rezultate, rezultate vedem si noi??

 10. Claudiu says:

  “dividente” ? mama lui de limba romana

 11. Alin says:

  Latcau dublu repetent, Trifan a abandonat scoala. Punct si de la capat.

 12. Timisorean says:

  Nica 11 terenuri cumparate?? Pe bune?? Da cat e pretul la dudestii noi? 1 euro/mp?? Si daca putem 500 mp/parcela si sigur sunt mai mari si punem 30 euro/mp si sigur e mai mare ne da 165000 euro. Si repet sigur e mai mare, cred ca dublu. Si cu toate 57000, 25000 euro, 8000 lei etc numa daca nu manca nimic 5 ani de zile poate le cumpara!
  Procurori, dna, ceva nu mai avem???
  De fapt ce sa ne miram, uitati-va la seful pnl, iohaniss, 6 case….. ghinion!
  Alalalt pnlist terenuri, imobiliare, da sarac cu 2000 lei pe luna si punto! Dar are 800.000 de lei pentru creditare si de fapt se plimba cu jaguar. Lupul paznic la oi. Vice cjt care dezvolta drumuri, puzuri exact cu ce se ocupa el. O sa bage mana pana la umar, nu pana la cot.
  Si piticu? Cica a lucrat la privat si nu poata sa spuna. Bah mincinosilor, exact invers, daca lucrai la sri nu puteai sa spui, dar la privat nu e nici o ilegalitate sa zici cat castigi! Si de fapt e lege!
  Bine ati votat mah, bravo! Felicitari! Au luat cu sacu astia ai vostri si acuma o sa ia cu camionu!

  • cracra says:

   Iti dai seama ca e vrajeala userista ca nu poate sa spuna ce venituri a incasat pigmeul de la firma. Unde e lege nu e tocmeala asa ca degeaba o da la intors asta, daca nu vroia sa afle lumea cat castiga el nu ar fi candidat pe un post politic. Dar el vrea sa fie si cu aia in fund si cu sufletul in rai, ori asta nu se poate. Nu e putin cam ilegal ce face actualul vice CJT ? Dupa investire adica..

   • adevarat says:

    minciuni si iara minciuni…sunt curios daca anu asta o sa apara banii luati de usr pt sustinerea politica a altor partide…niste hoti!

 13. Gelu says:

  Nica e si el un gangster imobiliar care a pus mana cu Rusii de la Savita pe islazu satului Dudestii Noi (desprins admnistrativ din Comuna Becicherecu Mic) , si l-au “retrocedat” dupa care au parcelat si vandut la 20-30 Euro/mp. si de aici …. Ia zi tu Alinache banii de castelu pe care tu il numesti casa sunt din salariul de primar? si terenurile la fel?

 14. Vrajeala says:

  Vai, saracul Proteasa castiga doar 1750RON lunar ca si director. Ceea ce vedem mai sus sunt venituri declarate, doar o mica fractiune din averea lui. Este o precautie deoarece acest infractor are mainile atat de manjite incat daca ii se face sechestru pe avere, sa nu piarda mult.

 15. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Studenții, chemați să fie educatori și învățători în Timiș. Peste 200 de posturi de titulari

  Eveniment

  Ionuț Nasleu, fostul director al Piețe SA, reținut într-un dosar de șantaj

  Ştiri din Timiș

  Zoltan Nemeth, nominalizarea USRPLUS pentru funcția de prefect de Timiș

  Sănătate

  A crescut numărul cazurilor de Covid-19 în rândul elevilor, în ultimele două săptămâni

  Mapamond

  Tablou de Van Gogh, expus pentru prima dată în public, înainte de a fi scos la licitație

  Ştiri din Timiș

  Fritz: Țin foarte mult să fiu fizic la București. Bani pentru infrastructura culturală TM2023

  Ştiri din Timiș

  Reîncep șantierele la Timișoara: muncitorii revin pe Bd. Sudului, Prezan și Alexandrescu

  Ştiri din Timiș

  Procesul carantinei de la Dumbrăvița se judecă la București

  Ştiri din Timiș

  Ikea deschide în curând șantierul pentru noul magazin din Dumbrăvița

  Ştiri din Timiș

  Avarie Colterm în Lipovei. Peste 20 de străzi afectate

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici