tion.ro Web analytics

Bienala Naţională de Artă Fotografică „IMAGO”. În memoria fotografului Liviu Tulbure

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

Bienala Naţională de Artă Fotografică „IMAGO”. În memoria fotografului Liviu Tulbure

Reactualizat la:
Cea de-a cincea ediție a Bienalei Naționale de Artă Fotografică „IMAGO” este deschisă tuturor fotografilor, cu excepţia membrilor şi foştilor membri ai Asociaţiei Fotografice f:5,6. Pentru această ediție, premiul I va purta numele de „Liviu Tulbure”, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din zona de vest a țării, răpus de Covid-19 la începutul anului.
Scris de Erika Iszlai - Cea de-a cincea ediție a Bienalei Naționale de Artă Fotografică „IMAGO” este deschisă tuturor fotografilor, cu excepţia membrilor şi foştilor membri ai Asociaţiei Fotografice f:5,6. Pentru această ediție, premiul I va purta numele de „Liviu Tulbure”, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din zona de vest a țării, răpus de Covid-19 la începutul anului.

„Din cauza crizei sanitare din care încă nu am ieşit, ediția a V-a a Bienalei Naţionale de Artă Fotografică IMAGO a fost amânată din 2020 pentru acest an. Tema este Aerul. În aceste vremuri ciudate, s-a întâmplat, din păcate, un eveniment neplăcut. Pe 9 ianuarie 2021 cunoscutul fotograf Liviu Tulbure a pierdut bătălia cu boala. Pentru el aerul s-a terminat. Infectat cu SARS CoV2, internat la ATI, ajuns ulterior în stare bună, cu toate speranțele înainte, părăsește relativ brusc această lume”, spun organizatorii.

Reprezentanții Muzeului Național al Banatului și cei de la Asociația Fotografică f:5,6 au hotărât ca premiul I al Bienalei să poarte numele de „Liviu Tulbure”, el însuși laureat la ediția a III-a a Bienalei.

Bienala este deschisă tuturor fotografilor, cu excepţia membrilor şi foştilor membri ai Asociaţiei Fotografice f:5,6. Fiecare participant are dreptul de a înscrie în concurs maxim cinci lucrări, care vor fi expediate în format digital (tiff sau jpg) la imago@f56.ro sau raoulm7@yahoo.com sau imprimate pe hârtie fotografică în format 15/21cm (sau variante cu latura mare de 21cm) și trimise prin poștă la: Asociaţia Fotografica f:5,6 (Raoul M. Şeptilici), str. Pantelimon Halippa, bl. C3, ap. 9, Timişoara – 300358, jud. Timiş.

Fiecare fotografie va avea menţionat pe verso, în colţul din dreapta jos, numele autorului şi titlul lucrării, scrise cu litere de tipar. Formularului de participare poate fi descărcat la adresa f56.ro. Trebuie să trimiteți și un CV sumar în domeniul fotografiei și dovada plăţii taxei de participare. Pentru cei ce trimit fotografiile imprimate pe hârtie fotografică se poate ca taxa de participare să fie pusă direct în plic (preferabil recomandat), împreună cu formularul de participare şi CV-ul.

Taxa de participare este de 40 lei/participant şi poate fi plătită în contul Asociaţiei Fotografice f:5,6 – RO02 BTRL 0360 1205 D758 61XX la Banca Transilvania Timișoara sau prin poștă. Banii vor fi folosiţi pentru acordarea de premii fotografilor clasaţi pe primele trei locuri.

Două etape de jurizare

Etapa I – Preselecția

Fotografiile vor fi selectate de către membrii grupului f:5,6. În vederea jurizării finale, autorii vor trimite fotografiile în format 30x45cm (sau variante ale formatului cu latura mare de 45cm), neînrămate şi fără passe-partout.

Etapa II – Selecţia

Aprecierea finală va fi făcută de un juriu format din personalităţi din lumea artelor vizuale (și a cărui componență este comunicată oficial după încheierea jurizării finale) care vor evalua lucrările în funcţie de: încadrare în temă (eliminatorie); idee; tratare artistică; tratare tehnică; originalitate. Membrii juriului vor analiza lucrările individual şi fără a li se face cunoscut numele autorului.

Se vor acorda premiile I, II şi III. În mod excepţional Asociaţia Fotografică f:5,6, în baza rezultatelor jurizării, poate acorda şi alte premii sau mențiuni.

Lucrările selectate vor face obiectul unei expoziţii organizate la Muzeului Naţional al Banatului din Timişoara.

Calendarul de desfășurare a Bienalei:

12 noiembrie – data limită pentru primirea lucrărilor în format electronic (email sau data poştei)

14 noiembrie – anunţarea rezultatelor preselecţiei organizatorilor

19 noiembrie – data limită (data poştei) pentru primirea lucrărilor selectate pentru salon printate în format 30x45cm (sau variante)

25 noiembrie – vernisajul Bienalei (este posibil ca această dată să sufere modificări în funcţie de disponibilitatea spaţiului de expunere al Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara)

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Enel: întreruperile de curent din Timișoara și județ din 29 noiembrie - 5 decembrie

  Ştiri din Timiș

  FOTO. REMIX ID: Tradițiile din Banat sunt recuperate și „remixate în cheie modernă”

  Ştiri din Timiș

  Primăria dă 23.000 de euro pe un Ghid tehnic de amenajare domeniu public și catalog de mobilier urban

  Ştiri din Timiș

  Cea mai mare rată de infectare din Timiș e la Pișchia. Incidența în Timișoara, la 3,03 la mie

  Sănătate

  Coronavirus, 28 noiembrie: 1.377 de cazuri în România, sub 100 în Timiș

  Sănătate

  Peste 2.000 de vaccinuri administrate în ultimele 24 de ore, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiul Bozankaya, motiv de scandal la Primăria Timișoara. Viceprimarul Ruben Lațcău îl atacă pe Culiță Chiș

  Ştiri din Timiș

  Casieriile Aquatim, închise pe 30 noiembrie și 1 decembrie

  Ştiri din Timiș

  Un singur club sportiv din Timiș a primit bani pe apelul 2 de proiecte sportive

  Ştiri din Timiș

  Maraton de vaccinare de Ziua Națională a României, la Spitalul Militar din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici