tion.ro Web analytics

Au reapărut plăcuțe Timpark pe strada Popa Șapcă! SDM ar fi uitat să le pună după reabilitare

De Roxana Deaconescu

Au reapărut plăcuțe Timpark pe strada Popa Șapcă! SDM ar fi uitat să le pună după reabilitare

Reactualizat la:
Atenție, șoferi! Au fost puse plăcuțe de parcare pe strada Popa Șapcă, redeschisă circulației în luna mai a anului 2018. Se plătea Timpark și înainte pe șoseaua ce leagă centrul de cartierul Lipovei, dar SDM pare să fi uitat să pună plăcuțele după reabilitare.
Scris de Roxana Deaconescu - Atenție, șoferi! Au fost puse plăcuțe de parcare pe strada Popa Șapcă, redeschisă circulației în luna mai a anului 2018. Se plătea Timpark și înainte pe șoseaua ce leagă centrul de cartierul Lipovei, dar SDM pare să fi uitat să pună plăcuțele după reabilitare.

Muncitorii Societății de Drumuri Municipale au amplasat în cursul zilei de miercuri plăcuțele Timpark pe str. Popa Șapcă, ne-a scris o cititoare TION.

„Miercuri la prânz s-au pus anunțurile cu <<zona galbenă>> pe str. Popa Șapcă fără a fi nimeni anunțat, nici măcar un pliant în poștă pentru cei care locuiesc acolo și aveau mașinile parcate în fața casei. Dacă asta este o practică des întâlnită în lumea occidentală și civilizată, de a fi anunțați de o schimbare pe strada unde se locuiește, ei bine pentru viitoarea capitală europeană totul se face în secret”, ne-a povestit Ramona.

Robu: Oamenii nu trebuie anunțați

Primarul Nicolae Robu spune că nu știa nimic despre situația de pe str. Popa Șapcă, dar crede că oamenii nu trebuie să fie anunțați separat de o asemenea schimbare.

„Nu pot fi anunțați individual oamenii, dacă sunt semne de parcare cu taxă Timpark este suficient. Oamenii trebuie să fie mai întâi avertizați, nu să li se dea amendă. Întotdeauna am făcut așa, cu perioade de grație, poate sunt oameni care nu au văzut semnele”, ne-a explicat edilul-șef.

Explicația SDM

Strada Popa Șapcă a fost și înainte de lărgirea la patru benzi în sistemul de parcare cu plată administrat de SDM. După reabilitare și inaugurarea din 29 mai 2018, Societatea de Drumuri Municipale ar fi uitat să pună plăcuțele Timpark.

Explicația celor de la primărie, dar și a celor de la SDM este că nu au vrut să îi bulverseze pe locuitorii din zonă cu abonamentele de parcare pe jumătate de an. Ei omit faptul că str. Popa Șapcă a fost redeschisă circulației rutiere în anul 2018, nu în 2019. Mai sunt așadar trei luni până când se împlinesc doi ani de când lucrările au fost inaugurate acolo.

„Strada Popa Șapcă a fost în sistem întotdeauna, am considerat să nu îi bulversăm pe oameni cu plata abonamentului pe jumătate de an, am considerat să punem de la începutul anului”, ne-a spus Ionel Ursu, șeful Timpark.

Întrebat de ce s-a așteptat totuși mai bine de un an și jumătate, Ursu a putut spune doar că „am lăsat-o așa, dar am pus acum”. Surse din primărie spun însă că cel mai probabil SDM a uitat să reinstaleze plăcuțele de parcare pe Popa Șapcă.

Trebuie să menționăm și faptul că orice intrare nouă a unei străzi în sistemul Timpark sau modificare de plan tarifar, adică de culoare, trebuie să fie aprobată în Consiliul Local Timișoara. În cazul Popa Șapcă nu a fost nevoie, strada fiind inclusă în sistem de mulți ani, pe zona galbenă.

Articole pe aceeași temă:

Pasajul Popa Sapca, inaugurat de Robu cu sampanie, alaturi de familie

11 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Matache says:

  Numai minciuni si de la cei de la Timpark si de la Primarie…

  Strada Popa Sapca NU a fost in regim de Timpark inainte de reabilitare (inainte de 2018)
  Am poze care arata cum era strada inainte le extinderea la 4 benzi…. FARA POSIBILITATEA de a parca.

  Au fost NUMAI 2 BENZI (cate una pe sens) si era oprirea interzisa !

  Foamea de bani si lacomia a celor de Timpark si coruptia din PMT este foarte mare.

  Daca pentru reabilitarea strazi Popa Sapca s-au folosit fonduri europene atunci este ilegal sa se puna parcare cu taxa.
  Au incercat cei de la Timpark si pe strada Vacaresu din Iosefin si nu au reusit acolo.

 2. Aurel says:

  MINCIUNI:
  a. “Strada Popa Șapcă a fost și înainte de lărgirea la patru benzi în sistemul de parcare cu plată administrat de SDM. După reabilitare și inaugurarea din 29 mai 2018, Societatea de Drumuri Municipale ar fi uitat să pună plăcuțele Timpark.”

  b. “Trebuie să menționăm și faptul că orice intrare nouă a unei străzi în sistemul Timpark sau modificare de plan tarifar, adică de culoare, trebuie să fie aprobată în Consiliul Local Timișoara. În cazul Popa Șapcă nu a fost nevoie, strada fiind inclusă în sistem de mulți ani, pe zona galbenă.”

  Strada Popa Sapca a fost o strada cu oprirea interzisa.
  Practic nu exista legal posibilitatea de a parca pe aceasta strada.

  Robu si cei de la SDM mint cu nerusinare.

 3. cristi says:

  Sa platiti si voi , cei care locuiti in zona centrala parcarea. Daca platesc cei care locuiesc la periferie,voi de ce sa aveti gratis ? Banii vostri,nu circula ? Sau,sunteti ….saraci ??

 4. Andrei says:

  Cine administreaza si incaseaza banii in sistemul de parcare cu plata in Timisoara SDM sau Timpark ?

  “Explicația SDM
  Strada Popa Șapcă a fost și înainte de lărgirea la patru benzi în sistemul de parcare cu plată administrat de SDM”
  Deci avem sitem de plata administrat de SDM! De cand se ocupa SDM de administrarea parcarilor cu plata?

  “După reabilitare și inaugurarea din 29 mai 2018, Societatea de Drumuri Municipale ar fi uitat să pună plăcuțele Timpark.”
  Deci SDM a pus placutele Timpark! De ce daca este administrat de SDM cum au spus in citatul anterior ?

  “Strada Popa Șapcă a fost în sistem întotdeauna, am considerat să nu îi bulversăm pe oameni cu plata abonamentului pe jumătate de an, am considerat să punem de la începutul anului”, ne-a spus Ionel Ursu, șeful Timpark.”
  Deci seful Timpark Ionel Ursu incaseaza plata abonamentului! Deci SDM este in subordinea Timpark.

  In concluzie avem Parcare cu plata administrata de SDM (citat 1) SDM a montate placutele Timpark (citat 2) pai daca este administrat de SDM atunci de ce au fost puse placute cu Timpark care incaseaza banii.

  Ce legaturi exista intre Primaria Timisoara (proprietarea strazilor) societatea SDM (cea care le intretine si repara) si o firma privata Timpark (care incaseaza banii fara sa faca nimic altceva)

  Se vede ca PMT si SDM lucreaza pentru Timpark.

  Se autosesizeaza cineva sa faca lumina cum functioneaza astfel de “aranjamente” ?

  • cristi says:

   Timpark,e numele sistemului de parcare. Nu e ….o firma privata. Sericiul de administrare al parcarilor din Timisoara, e un serviciu in cadrul SDM.Andrei….. sa cred ca nu esti timisorean ? Sigur,nu esti. Altfel nu puneai asemenea intrebari. Sau, ai inteles doar ce ai vrut tu,din acest articol.

  • Misu says:

   Lamurire… Serviciul Timpark e un serviciu in subordinea SDM.

 5. gulyas4ever says:

  In sfarsit, avem placute! Se simtea lipsa lor. Sper ca sunt si in limba maghiara, sa nu se supere viniturile din “Civilizatia DItraului”.

 6. Dragnea says:

  puletii (adica pui frantuzesti) astia chiar cred ca lumea uita in cateva luni… bun, unii chiar uita, dar nu toti

 7. Nick says:

  Am ajuns sa o vad si pe asta!
  Pe cand vom vedea si in Piata Tepes Voda sistemul de parcare TIMPARK, care este o parcare construita tot din fonduri publice deschisa publiculuidar, este rezervata strict pentru personalul de la Parchet, Tribunal si Curtea de Apel. Numai fraierii platesc abonament dar nu au locuri de parcare!

 8. Sănătate

  Ordonanța militară nr. 8 - piețele rămân deschise, se interzice exportul de cereale. Despescu: „Dacă veniți în România pentru Paște, îl veți petrece în carantină sau izolare, nu cu familiile dumneavoastră”
  România se află în stare de urgență, iar Ministerul Afacerilor Interne a luat noi măsuri pentru e preveni pandemia de coronavirus, prin Ordonanța militară cu numărul 8. Conform acesteia, piețele agroalimentare rămân deschise, este permisă circulația persoanelor care au anumite profesii, iar exportul de cereale din România este interzis.

  Sănătate

  Poartă pentru decontaminare la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara realizată de voluntari
  O poartă de decontaminare a fost amplasată la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. A fost realizată de voluntari, pe banii lor, și donată spitalului pentru ca doctorii aflați în prima linie în lupta cu COVID-19 să fie în siguranță.

  Sănătate

  DSP Timiș – reorganizare la Maternitatea Odobescu și teste de coronavirus pentru gravidele care ajung la spital
  DSP (Direcția de Sănătate Publică) Timiș a efectuat ancheta epidemiologică la Maternitatea Odobescu din Timișoara, locul unde 25 de paciente și cadre medicale, respectiv 10 bebeluși (șapte cu rezultate negative la cel de-al doilea test) au fost depistați cu COVID-19, în ultimele două săptămâni. S-au luat măsuri de reorganizare, iar gravidele care vor ajunge la spital vor fi testate de coronavirus.

  Sănătate

  Două persoane din Timiș infectate cu coronavirus au murit
  În Timiș au fost înregistrate, joi, 9 aprilie, încă două decese din pricina coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 67 de ani și un bărbat de 71 de ani. Ambii aveau și alte boli asociate. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Asfalt nou, în următoarele zile, pe drumul Timișoara-Utvin. CJ Timiș: „Facem drum ca-n palmă”
  Reprezentanții Consiliului Județean Timiș transmit că în următoarele zile toarnă covor asfaltic pe drumul Timișoara-Utvin. Într-o primă fază s-au făcut corecții, urmând să se toarne asfaltul în următoarele zile.

  Sănătate

  Șase ventilatoare pentru terapie intensivă, recondiționate de specialiști de la Universitatea Politehnica Timișoara, vor fi folosite în lupta cu COVID-19
  Lupta împotriva pandemiei de coronavirus se dă pe toate fronturile. Specialiștii din cadrul Universității Politehnica Timișoara pregătesc aparatură pentru secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din spitale. Au fost recondiționate, până acum, șase ventilatoare pentru terapie intensivă respiratorie, cu care pot fi amenajate trei noi saloane. Urmează să fie finalizat și un stetoscop electronic.

  Sănătate

  Brantner a dezinfectat curtea eroilor din prima linie în lupta cu Covid-19
  Angajații societății de salubrizare Brantner au aplaudat, joi, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Timiș. Au vrut să le mulțumească pentru tot ceea ce fac în lupta cu coronavirusul, după ce le-au dezinfectat curtea.

  Sănătate

  Culoar verde pentru vehiculele care transportă medicamente și echipamente de protecție în vămile Moravița și Nădlac 2, pe timpul pandemiei de coronavirus
  În vămile Moravița și Nădlac 2 au fost montate panouri care indică culoare prioritare pentru vehiculele care transportă medicamente, echipamente de protecție și animale vii prin cele două puncte de trecere a frontierei.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.