tion.ro Web analytics

Alesii reclama: Observatorul Astronomic - in paragina in loc sa fie un punct de atractie

Reactualizat la:
Reactualizat la:
O problemă care i-a fost semnalată zilele trecute primarului Nicolae Robu de către consilierul local Romaniţa Jumanca se referă la starea în care se află Observatorul Astronomic din Timişoara. Se reclamă faptul că obiectivul nu este întreţinut corespunzător. Robu spune că Observatorul nu ţine de primărie, ci de Academia Română, şi că solicitările municipalităţii de a-l prelua în administrare pentru a-l întreţine şi pune în valoare au rămas fără răspuns...
Scris de A. Strugariu - O problemă care i-a fost semnalată zilele trecute primarului Nicolae Robu de către consilierul local Romaniţa Jumanca se referă la starea în care se află Observatorul Astronomic din Timişoara. Se reclamă faptul că obiectivul nu este întreţinut corespunzător. Robu spune că Observatorul nu ţine de primărie, ci de Academia Română, şi că solicitările municipalităţii de a-l prelua în administrare pentru a-l întreţine şi pune în valoare au rămas fără răspuns...

Problema Observatorului Astronomic din Piaţa Axente Sever i-a fost sesizată zilele trecute primarului. Consilierul local Romaniţa Jumanca a reclamat faptul că în zonă se adună periodic gunoaie şi se intervine doar din când în când pentru salubrizare, obiectivul respectiv fiind practic lăsat în paragină în loc să fie exploatat din punct de vedere educativ şi turistic.

Vorbesc în numele locuitorilor din zona Elisabetin, care au un of. Oful nostru se numeşte Observatorul Astronomic. Aş vrea să ştiu care este situaţia acestuia, ce demersuri s-au făcut, ştiu că nu aparţine primăriei, dar încetul cu încetul devine un focar de infecţie. În loc să avem un punct educativ, un viitor punct turistic, ne confruntăm cu o mizerie ce în curând va fi de nedescris”, a afirmat Jumanca.

Primarul Nicolae Robu spune că s-a mai intervenit în zona respectivă, deşi obiectivul nu aparţine Primăriei Timişoara, ba chiar că municipalitatea ar fi dispusă să preia în administrare Observatorul Astronomic.

Observatorul Astronomic, din păcate, nu este al nostru, este al Academiei Române. Academia Română nu are resurse, nu are capacitatea să se ocupe de el, este un loc în paragină. Noi am intervenit anul trecut cu muncă voluntară, să asanăm zona, şi am făcut diligenţe pentru a-l transfera în administrarea noastră, nu în proprietate neapărat, dar să ne fie transferat în administrare, ca să putem să ne ocupăm de el… Am discutat cu dl academician Otiman (Ion Păun Otiman, preşedintele Filialei Timişoara), dânsul este constructiv, este pozitiv, dar nu dânsul decide… Ar putea fi un obiectiv de mare atractivitate, am mai investi în el, să-l aducem tehnologic la zi. Un oraş cu un observator astronomic foloseşte din plin obiectivul respectiv”, a declarat Robu.

Reprezentanţii municipalităţii spun însă că, deşi s-au făcut mai multe adrese oficiale prin care Primăria Timişoara a solicitat ca Observatorul Astronomic să fie transferat în administrarea sa, nu s-a primit până acum niciun răspuns din partea Academiei Române. Cert este că și primăria are obiectivele ei care stau în paragină, cum ar fi Turnul de Apă din Iosefin, a cărui punere în valoare se amână de la an la an…

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici