tion.ro Web analytics

Al doilea apel de la Primăria Timișoara: 2 milioane de lei pentru proiecte strategice și evenimente de anvergură

De Erika Iszlai

Al doilea apel de la Primăria Timișoara: 2 milioane de lei pentru proiecte strategice și evenimente de anvergură

Organizatorii de evenimente din Timișoara care au proiecte strategice și evenimente de anvergură în domeniul cultural au la dispoziție 2 milioane de lei de la Primăria Timișoara, prin al doilea apel de proiecte. Dar trebuie să depună dosarele în doar două săptămâni pentru a putea intra în competiția pentru finanțare.
Scris de Erika Iszlai - Organizatorii de evenimente din Timișoara care au proiecte strategice și evenimente de anvergură în domeniul cultural au la dispoziție 2 milioane de lei de la Primăria Timișoara, prin al doilea apel de proiecte. Dar trebuie să depună dosarele în doar două săptămâni pentru a putea intra în competiția pentru finanțare.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează cel de-al doilea apel din acest an pentru oferte culturale, cu o finanțare nerambursabilă de 2 milioane de lei. Doar două săptămâni au la dispoziție pentru a depune dosarele la primărie și trebuie să țină cont de câteva condiții.

Cine poate aplica?

Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic, precum și instituțiilor publice de cultură, cu excepția celor din subordinea PMT.

„Valoarea maximă a finanțării nerambursabile pe care o pot solicita aplicanții este de 400.000 lei. De asemenea, aplicanții vor contribui cu o cofinanțare într-un procent variabil între 10% și 30% din valoarea totală a bugetului. Aceștia pot depune maximum două oferte culturale și pot primi finanțare pentru cel mult una dintre ele”, transmit reprezentanții PMT.

Proiecte strategice și de anvergură

Proiectele strategice eligibile sunt cele care au nevoie de susținere financiară pentru a-și menține rezultatele în domeniul cultural. Evenimentele de anvergură care vor fi luate în considerare sunt cele emblematice pentru oraș, care își propun să atragă un public cât mai larg, transmite PMT.

„Prin proiecte strategice ne referim la proiecte inițiate de echipe și organizații cu experiență dovedită în succesul respectivei intervenții culturale, proiecte care au nevoie de susținere financiară pentru a menține rezultatele și pentru a le amplifica ecourile pozitive. De asemenea, evenimentele de anvergură pe care le vom avea în vedere sunt acele evenimente emblematice pentru oraș, care își propun să atragă un public numeros local, național și internațional – și care beneficiază de publicitate și promovare turistică sporite, având un efect social-economic și cultural major asupra orașului”, explică Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte Timișoara.

Evaluarea și selecția ofertelor culturale va fi făcută de experți independenți cu experiență de minim cinci ani în implementarea de proiecte culturale de anvergură.

„Membrii comisiilor sunt desemnați prin decizie de către Centrul de Proiecte, în baza criteriilor cuprinse în procedura de înscriere și selecție a specialiștilor externi independenți”, spun reprezentanții PMT.

Proiectele pot fi depuse online, pe site-ul Centrului de Proiecte al PMT, unde se găsesc și toate informațiile și documentele necesare. Termenul de înscriere este 30 iunie. Candidaturile pentru a deveni evaluator se depun și ele online.

Centrul de Proiecte Timișoara va lansa și un al treilea apel, pentru programul cultural prioritar Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Cinci tiruri pline cu gunoi din Italia, descărcate la Lugoj. Polițiștii au întocmit dosar penal

  Ştiri din Timiș

  Impozite mai mari la Timișoara, din 2022. Cu votul lui Raul Ambruș, renegat de PNL și „adoptat” de USR

  Eveniment

  Un câine flămând și înghețat, blocat în nămol pe malul Timișului, a fost salvat de pompieri

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei, în aer. Dominic Fritz a retras proiectul de hotărâre care stabilea noul preț, s-a cerut dezbatere publică

  Sănătate

  CJ Timiș dă bani pentru o centrală proprie la Spitalul Județean, după oprirea gazului. Pături și aer condiționat, soluții de moment

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara laudă un autobuz electric turcesc, altul decât cel pe care îl cumpără Ministerul Dezvoltării

  Ştiri din Timiș

  Deputatul Alfred Simonis: Dominic Fritz şi viceprimarul Lațcău s-au jucat cu termoficarea Timişoarei până au stricat-o de tot

  Ştiri din Timiș

  Zona Moșnița - Buziaș, fără contract de deszăpezire. Cum se pregătesc autoritățile de iarnă în județ

  Ştiri din Timiș

  Soluția pe care E.ON o propune spitalelor din Timișoara rămase fără căldură și apă caldă

  Sănătate

  VIDEO. Valeriu Gheorghiță: Dacă se menține actualul ritm de vaccinare, până la finalul anului ajungem la peste 70%

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici