tion.ro Web analytics

Activități digitale Web2.0 în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara

De T. Ex.

Activități digitale Web2.0 în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara

În perioada 5 - 10 Octombrie 2021, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara a organizat primul schimb de elevi, în cadrul Proiectului Erasmus+ „BUDDIES AGAINST BULLIES”, ID: 2019-1-LT01-KA229-060569_4.
Scris de T. Ex. - În perioada 5 - 10 Octombrie 2021, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara a organizat primul schimb de elevi, în cadrul Proiectului Erasmus+ „BUDDIES AGAINST BULLIES”, ID: 2019-1-LT01-KA229-060569_4.

Scopul acestei mobilități a fost acela de a crea cu ajutorul activităților de tip Web2.0 o serie de materiale didactice ce pot fi utilizate la clasă pentru înțelegerea mai ușoară a fenomenului tot mai întâlnit de bullying, dar mai ales pentru a facilita combaterea acestuia în cadrul școlilor partenere.

Pe parcursul celor 4 zile în școală au lucrat cot la cot 16 elevi, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, veniți din Lituania, Portugalia, Spania și Turcia și 14 elevi ai LICEULUI TEORETIC „GRIGORE MOISIL” TIMIȘOARA, precum și câte 2 profesori însoțitori, reprezentanți ai fiecărei țări partenere.

În prima zi, participanții au luat contact cu școala noastră și cu trecutul acesteia și, folosind abilitățile TIC, a fost alcătuit un dicționar ce cuprinde cuvinte specifice fenomenului bullying, cuvinte traduse în cele cinci limbi ale țărilor partenere (lituaniană, portugheză, română, spaniolă și turcă), precum și în limba oficială a proiectului, engleza. La final au creat rebusuri, chestionare, jocuri referitoare la cuvintele descoperite și traduse.

Cea de-a doua zi a mobilității, folosind mijloacele Web2.0, a fost rezervată creării de jocuri, rebusuri, teste plecând de la propria experiență de viață de elev. În cea de-a doua parte a zilei, folosind programele de tip Padlet, copiii au compus poezii cu tematică anti-bullying cărora le-au atașat imagini corespunzătoare.

Împărțiți în grupe, elevii participanți la mobilitate, au creat în cea de-a treia zi folosind Learning app. un număr de 6 puzzle interactive, având la bază imaginile alese cu o zi înainte și s-au întrecut rezolvându-le.

Utilizând programe de tip Storyjumper, Animoto, copiii au creat povești despre bullying și le-au prezentat tutror celorlalți.

Schimbul de elevi desfășurat în incinta LICEULUI TEORETIC „GRIGORE MOISIL” TIMIȘOARA, a luat sfârșit în cea de-a patra zi, lăsând în urmă concluzii, impresii, prietenii ce vor dăinui peste ani.

Participanții la mobilitate au avut ocazia să asiste la un spectacol de muzică populară unde artiștii au fost elevi ai Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” și să viziteze atracțiile turistice ale Timișoarei, dar și să interacționeze cu adolescenți având culturi și provenind din medii sociale diferite.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Marius says:

  AAAA Sa inteleg ca numai este Junea DIrectoare? Pe vremea ei a scos liceul din toate competitiile in ideea ca noi elevii trebuie sa invatam. Cam tarziu se fac astea, dar e totusi un inceput.

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție pentru a convinge primăria să le asfalteze străzile pline de gropi și noroi

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Librăria „La Două Bufnițe” aniversează 5 ani de la deschidere. Cinci zile de evenimente online și offline

  Ştiri din Timiș

  Câte un fruct și un sandviș pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanul”, de la Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Dăruiește bucurie de Crăciun. „Și anul acesta poți fi rază de speranță pentru un copil!”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Înghesuială la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Accesul se face cu certificat verde

  Ştiri din Timiș

  Echipa de la Spitalul Militar din Timișoara decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” de președintele României

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici