tion.ro Web analytics

Tusea copiilor

De T. Ex.
Reactualizat la:

Tusea copiilor

Reactualizat la:
ADVERTORIAL. În crunta realitate de astăzi, tusea reprezintă un adevărat motiv de panică, atât în rândul adulților, dar și atunci când este întâlnită la copii. Părinții trebuie să știe neapărat că…
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. În crunta realitate de astăzi, tusea reprezintă un adevărat motiv de panică, atât în rândul adulților, dar și atunci când este întâlnită la copii. Părinții trebuie să știe neapărat că…

Tusea copiilor este unul dintre cele mai întâlnite simptome la cei mici și de cele mai multe ori este un motiv pentru care o vizită la medicul pediatru este necesară, dacă nu chiar obligatorie!

Tusea poate să fie de două tipuri: acută sau cronică.

Atunci când vorbim de o perioadă scurtă, de câteva zile, ne referim la tusea acută. Situația se schimbă atunci când tusea persistă pe o perioadă de peste 4 săptămâni, ea fiind tuse cronică.

Cauzele sunt multiple și diferă. Poate să fie adesea stârnită la nivelul receptorilor de iritație, receptorii care se găsesc de la faringe până în căile respiratorii mici, precum și extrapulmonar: pericard, conduct auditiv sau diafrgam. Acest lucru ne permite să clasificăm tusea ca un simptom prezent în diferite afecțiuni precum faringita, amigdalita sau chiar pneumonie, dar ea mai este des întâlnită în rinită, adenoidită, otită, laringită, traheită, bronșită, bronșiolită, astm și poate apărea prin alți corpi străini aspirați.

Adesea se crede că tusea are doar cauză respiratorie, însă tusea, în cazuri excepționale, poate să fie și din cauză cardiacă sau compresivă (prin malformații vasculare) sau chiar să fie întâlnita la refluxul gastro-esofagian, care se poate manifesta prin tuse. Acest tip de tuse este precedat de mișcări de masticație „în gol”, agitație, sughit, prezența laptelui sau a alimentelor în cavitatea bucală. Chiar și așa, nu întotdeauna este un simptom evident, existând și copii care prezintă așa-numitul „reflux silențios”.

Copiii mici care sunt expuși virozelor de sezon, se întâlnesc frecvent cu o tuse supărătoare, care poate să persiste perioade lungi și care răspunde greu la tratamentele administrate. Aceea este tusea dată de rinoreea posterioară, unde secrețiile din nas se scurg spre faringe și declanșează refluxul de tuse, accentuat de poziția orizontală a corpului.

Concluzionând, tusea poate să fie atât simptomul unei viroze banale, însă poate să fie și semnul unei grave patologii pulmonare sau extrapulmonare. Cel mai important lucru este ca părinții să se adreseze medicului pediatru pentru un control de specialitate și pentru o evaluare corectă!

Neuromed vine cu o soluție potrivită pentru asigurarea unei evaluări sigure, un diagnostic cât mai veridic și o monitorizare corectă: un doctor experimentat, devotat și dedicat, Dr. Simona Mărunțelu, medic pediatru în Policlinica Neuromed.

Ambulatoriul de Specialitate al clinicii Neuromed oferă servicii performante într-o gamă largă de specialități medicale cum ar fi: Neurochirurgie, Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Chirurgie generală, Endocrinologie, Reumatologie și Traumatologie, Psihiatrie, Ortopedie și Pediatrie și se pot face: ecografii cardiace, ecografiii de tiroidă, ecografii de abdomen și pelvis, ecografii Doppler, osteodensitometrie (DEXA), Holter ECG și Holter de Tensiune.

Programează-te chiar acum la numărul de telefon: 0256 292 637.

(384)

Taguri:
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Librăria „La Două Bufnițe” aniversează 5 ani de la deschidere. Cinci zile de evenimente online și offline

  Ştiri din Timiș

  Câte un fruct și un sandviș pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanul”, de la Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Dăruiește bucurie de Crăciun. „Și anul acesta poți fi rază de speranță pentru un copil!”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Înghesuială la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Accesul se face cu certificat verde

  Ştiri din Timiș

  Echipa de la Spitalul Militar din Timișoara decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” de președintele României

  Ştiri din Timiș

  Expoziție de fotojurnalism la Parcul Crăciunului. „Deschiderea unor uși mentale către un alt fel de fotografie”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici