tion.ro Web analytics

Șefa DSP Timiș face apel la umanitate: Suntem depășiți de situație din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului că pasăm responsabilități de la unul la celălalt

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Șefa DSP Timiș face apel la umanitate: Suntem depășiți de situație din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului că pasăm responsabilități de la unul la celălalt

Reactualizat la:
Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș a trimis o scrisoare către locuitorii Timișului și reprezentanți ai Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă, prin care face „apel la responsabilitate instituțională, la celeritatea factorilor de decizie și, nu în ultimul rând, la o pandemie de umanitate, solidaritate și toleranță din partea tuturor cetățenilor acestui județ!”.
Scris de Adrian Panduru - Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș a trimis o scrisoare către locuitorii Timișului și reprezentanți ai Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă, prin care face „apel la responsabilitate instituțională, la celeritatea factorilor de decizie și, nu în ultimul rând, la o pandemie de umanitate, solidaritate și toleranță din partea tuturor cetățenilor acestui județ!”.

Luciana Mariana Rădulescu a fost numită în fruntea DSP Timiș în 10 martie 2020, când, în plină criză cauzată de coronavirus, fosta șefă Cornelia Malac a fost demisă. Noua șefă a DSP Timiș, Luciana Mariana Rădulescu, face un apel la „o pandemie de umanitate, solidaritate și toleranță din partea tuturor cetățenilor” în această perioadă.

„Astăzi, situația pe care o traversăm cu totii, din cauza pandemiei de Covid-19, este una unică! Viața noastră s-a schimbat de la o zi la alta și, in continuare, este intr-o perpetua transformare. Tot astăzi, nimeni nu știe sa spună când vom reveni la normal și de când ne vom putea bucura unii de ceilalți, așa cum o făceam înainte. Așadar, este vremea in care toleranța, solidaritatea, empatia, umanitatea și responsabilitatea publica, cu atât mai mult cu cât in joc sunt viețile cetățenilor acestui județ, ar trebui să primeze și să fie dezideratul nr. 1 al tuturor instituțiilor publice, implicate in lupta împotriva Covid-19. Nu doar la nivel declarativ, ca să dăm bine la camera tv sau la poza de grup, ci și faptic! Și acest lucru se poate face doar prin comunicare rapidă și doar asumarea răspunderii, nu prin pasarea responsabilităților sau prin supraîncărcarea unor instituții publice care, și așa, sunt in pragul colapsului din lipsă de personal, de pârghii legislative etc. Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieți omenești, lucru absolut de neacceptat, atât pentru mine cât și pentru colegii mei!”, transmite Luciana Mariana Rădulescu în această scrisoare deschisă.

Directorul DSP Timiș transmite că „suntem depășiți de situație” din cauza orgoliilor mărunte și din pricina „faptului că pasăm responsabilități de la unul la celalalt și că, incredibil, ne este teamă sa ne asumăm decizii logice și firești, care ar putea salva vieti omenești!”.

„Indiferent câte comisii sau comitete de criza am inființa, indiferent câte ore prețioase am pierde în discuții sterile și in ședințe interminabile, indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie să recunoaștem, dacă mai avem un dram de demnitate și respect față de cei cărora trebuie sa le asiguram liniștea și supraviețuirea, că suntem depășiți de situație! Și NU suntem depășiți datorită faptului că NU avem profesioniști în domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului că pasăm responsabilități de la unul la celalalt si că, incredibil, ne este teamă să ne asumăm decizii logice și firești, care ar putea salva vieti omenești! Mai grav este faptul că ne este teamă sa vorbim și să spunem ce gândim, pentru că totul se desfășoară într-o notă politică și beneficiul capitalului electoral, un adevăr pe care unii ar trebui să și-l asume și să-l clameze cu voce tare. Cred cu tărie ca binele comun și sănătatea publica a comunității, pe care o reprezentăm și din care facem parte, ar trebui sa primeze, in fața oricărui calcul electoral mizerabil, cinic și lipsit de sens, cu atât mai mult în aceste momente complicate”, mai scrie șefa DSP Timiș.

[relatedArticles]

Șefa DSP Timiș le mulțumește celor cu care lucrează, de la angajații instituției pe care o conduce, adevărați „eroi”, la managerii de spitale și cadre medicale.

„Dragi bănățeni, stimați colegi, țin să vă asigur că Direcția de Sănătate Publică Timiș face tot ce este omenește posibil pentru a limita efectele îmbolnăvirilor de Covid-19. Absolut tot! Deși instituția este supraîncărcată de sarcini și obligații, desi personalul este insuficient și oamenii muncesc, de circa 5 săptămâni, minim 14 ore pe zi, 7 zile din 7! Nu ne-am plâns niciodată și nici nu am pasat responsabilități. Din contră, ne-am asumat toate sarcinile profesionale si le-am dus la îndeplinire, în timp real, așa cum am știut mai bine, in folosul comunității și al beneficiarilor noștri. Vă rog pe toți să înțelegeți că și noi, cei de la DSP Timiș, suntem oameni. Nu suntem roboți! Nu le putem duce pe toate, nu putem fi responsabili pentru toate neajunsurile unui sistem public și nici nu vom accepta să fim vinovații de serviciu sau ciuca tuturor bătăilor! DSP Timiș este o instituție importantă a statului român, cu atât mai mult în acestă perioadă. Cred cu tărie, așa cum am spus-o încă de la început, că doar împreună, asumându-ne deciziile și muncind cot la cot, fiecare pe palierul său, putem trece cu bine peste această pandemie de Covid-19. Până când lucrurile se vor liniștii, doresc să le mulțumesc colegilor mei de la DSP Timiș pentru tot efortul supraomenesc de care au dat dovadă, până în aceste momente și, nu in ultimul rând, pentru profesionalism și sacrificiu! Adevărați eroi, fără nicio exagerare! Sunt mândră de voi! Sentimentele mele de respect, recunoștința și colegialitate merg și către toti managerii de spitale si șefii de secții clinice din județul Timiș care au înțeles și s-au implicat, fără rezerve, in realizarea “Planului Alb”, menit sa combată efectele pandemiei. O adevărată echipă, un monobloc, un interes comun! Totodată, gândurile mele bune merg și către cadrele medicale, medici de familie și doctori de pe sectiile clinice, care au înțeles bine situația actuală, au gestionat neajunsurile și care, oră de oră, luptă alături de angajații DSP Timiș să țină lucrurile sub control și să limiteze, cât mai mult, pierderile de vieți omenești. Aveti toată recunoștința și inima mea!”, transmite Mariana Rădulescu, director DSP Timiș.

10 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. rewq says:

  Doamne Director principala problema o reprezinta afluxul zilnic de mii de cetateni veniti din zone rosii care intra in Romanie,sunt cetatenii nostrii dar e situatie de razboi,impuneti ori carantinare totala fara triaj a tuturor celor care intra in tara,sau inchiderea temporara a granitei asa cum a facut si Serbia si gasite solutii la nivel interguvernamental pentru sustinerea lor in tarile din care vor sa vina.Triajul nu este eficient,toti pot declara pe proprie raspundere ca vin din zone galbene si alea de risc si nu din zone rosii pentru a evita carantina si a merge doar la izolare,luati masuri pana nu e prea tarziu si mult suuces in activitate

 2. Timisorean says:

  Am sforait pana am citit tot de mai sus.
  Eu inteleg ca acum sunt depasiti, obositi, frustrati etc, dar oare in restul timpului, inainte cu ce s-au ocupat???
  Eu pe pompieri nu ii aud sa se planga cand au 5 incendii deodata sau accident cu microbuze cu multi implicati sau nici chiar cand au avut colectivul. Asta e, se intampla nasoale, cei implicati strang din dinti si fac un efort.

 3. Grigore says:

  asta inseamna sa -i numesti “politic” si nu dupa competente ,sunt ori depasiti si plangaciosi ori dau bir cu fugitii ( vezi cazul corabiei care se scufunda ) Sincer , mi-e sila de ei !

 4. Lae says:

  DSP!! Închideti șandramaua și plecati acasă! Oricum ardeți gazul de pomană.

 5. Dan Voinea says:

  Am apreciat mereu oamenii care trag un semnal de alarma și cu atât mai mult pe cei care iau apărarea subordonaților. E simplu sa stai pe margine, sa dai sfaturi și sa critici. Aici nu ne întrece nimeni! Cred ca in aceste momente oamenii au nevoie sa fie încurajați și ajutați nu sa strângă din dinti, sa înghită chiar orice.

 6. Popescu says:

  Foarte frumos mesaj avem nevoi si se sinceritate in vremurile astea, ca demagogie am primit destul

 7. Ghita says:

  Inlocuirea profesionistilor cu activisti de partid, efect dezastruos ptr cetateni.

 8. Carmen Plesa says:

  Imi place sa citesc comentarii și sa văd cât de uniți sunt romanii. Toti își dau cu părerea. Toti dau sfaturi. Toti critica. Sunt cadru medical și as vrea sa văd o zi alături de noi in toată nebunia asta. Stați pe canapea și tastați! Resoect pentru curaj Dna Rădulescu. Aveti perfecta dreptate: ne mănâncă sfintii….

 9. bondy says:

  inchideti firmele de materile de constructii hornbach brico depo dedeman acolo oameni sint inconstienti circula ca furnicile e crima acolo

 10. Alin says:

  Mult succes șefa…. Dupa ce se termina cu pandemia o sa va relatez un caz dintr-o localiate în Timiș unde o societate comerciala cotiza fostei șefe numai sa nu fie contolată!!! Rezultatul? O adevărată bombă epidemică care sta să explodeze….. Crecătorie ilegală de porci în mijlicul unui depozit ilegal cu mii de tone de cereale…. Porci morți aruncați în gunoi și plin de șoareci, șobolani și cîini vagabonzi…. mirosuri și deversări groaznice…. mormane de gunoi comercial la care se dau foc……. Toate astea în mijlocul unei comune Europene!???? … O mare rușine pt DSP Timiș dacă se va descoperii…. ani de zile la rînd oricine vinea în control pleca cu portbagajul și buzunarele pline…. Incredibil ce inspectori corupți puteți avea acolo în subordine

 11. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Timișoara în fața sediului IPJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cea mai crescută rată de infectare din Timiș, la Moșnița Nouă. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri în România. Peste 1.000 în Timiș

  Eveniment

  Șoferi cercetați penal în Dumbrăvița și Timișoara. Unul dintre ei conducea drogat, iar celălalt beat

  Eveniment

  Două case cuprinse de flăcări în numai câteva ore, în Timiș

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”

  România

  Studiu: bullying-ul, accentuat de profesorii care îi ceartă pe elevi și părinții care își pedepsesc copiii

  Sănătate

  Peste 100.000 de oameni vaccinați anti-Covid cu trei doze, în Timiș

  România

  Arhiepiscopul Teodosie, amendat pentru că a oficiat o slujbă deși ar fi trebuit să se afle în carantină

  Ştiri din Timiș

  163 de ani de la Unirea Principatelor Române. „Cel dintâi pas important spre împlinirea năzuinței poporului nostru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici