tion.ro Web analytics

Ireal! Amenzile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare nu pot fi plătite online. Epopeea unui timișorean care a încercat să își achite sancțiunea

De Bogdan Marta

Ireal! Amenzile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare nu pot fi plătite online. Epopeea unui timișorean care a încercat să își achite sancțiunea

O situație absolut ireală ne-a fost transmisă de un cititor tion.ro, care a fost sancționat pe nedrept pentru încălcarea ordonanțelor militare: amenzile nu pot fi plătite online. Omul a petrecut ore bune încercând să găsească un cont, deoarece autoritățile centrale nu au transmis unde se pot face aceste plăți, iar pe ghișeul.ro acestea nu pot fi efectuate. Reporterii tion.ro au aflat, după zeci de telefoane, că situația este și mai gravă...
Scris de Bogdan Marta - O situație absolut ireală ne-a fost transmisă de un cititor tion.ro, care a fost sancționat pe nedrept pentru încălcarea ordonanțelor militare: amenzile nu pot fi plătite online. Omul a petrecut ore bune încercând să găsească un cont, deoarece autoritățile centrale nu au transmis unde se pot face aceste plăți, iar pe ghișeul.ro acestea nu pot fi efectuate. Reporterii tion.ro au aflat, după zeci de telefoane, că situația este și mai gravă...

Este o relatare mai lungă, dar vă asigurăm că merită fiecare rând. Cititorul nostru ne-a spus că a ieșit din casă pentru a o duce pe logodnica lui să cumpere medicamente pentru tatăl ei. Ambii au fost atenți și și-au completat cu conștiinciozitate declarațiile pe proprie răspundere.

„Tatăl logodnicei mele are de urmat un tratament pentru care are nevoie de o rețetă compensată de la medicul specialist. Având peste 65 de ani, doctorița i-a recomandat sa rămână în casă și sa meargă fiica lui (logodnica mea) după rețetă și medicamente. Traseul este simplu: de acasă (zona Girocului), în Calea Șagului la medic după rețetă, apoi în centru, la farmacie, după medicament și, în final, în zona Modern pentru a lăsa medicamentele. Logodnica mea, neavând carnet de conducere, mi-a sugerat să o duc eu cu mașina în această dimineață (vineri dimineața – n.r.) pentru a se feri de mijloace de transport în comun, taxi, Uber etc. Având în vedere faptul că, dacă o lăsam singură, ar fi trebuit să schimbe cel puțin 4 taxiuri sau, mai rău, vreo 8 mijloace de transport în comun, ne-am făcut frumos declarațiile pe proprie răspundere, am fost atenți să completăm exact adresele unde ne vom opri, motivul pentru care am ieșit din casă etc. Acum, ideea e că atât logodnica mea cât și eu lucrăm în domeniul IT și lucrăm de acasă de vreo 3-4 săptămâni, perioadă în care noi nu am ieșit de mai mult de 3 ori, pentru cumpărături, deci încerc să explic faptul ca noi încercăm respectăm cât se poate de bine regulile impuse”, ne-a scris cititorul nostru, Andrei.

A „scăpat” cu amenda minimă

Toată pregătirea lor a fost degeaba, pentru că au fost opriți de un filtru de Poliție, iar oamenii legii au considerat că el nu avea ce să caute afară din casă și l-au amendat.

„Am ieșit azi dimineață (vineri dimineața -n.r.) din casă, am fost la medic după rețetă, ne-am oprit la farmacie după medicament și, când am ajuns în sensul giratoriu de la Punctele Cardinale, am fost opriți de Poliție… În tot acest timp, eu nu am părăsit mașina (de când am plecat de acasă, până când am ajuns acasă). Ne-am pregătit frumos declarațiile pe telefon și am așteptat să vină domnul polițist la geam. Odată ajuns în fata geamului, am crăpat puțin geamul pentru a ne înțelege și am apropiat cele 2 telefoane pe care erau declarațiile de geam. Ne-am trezit cu un: «Ce căutați aici?». (…) Cu calm, am încercat să refac pașii ce i-am făcut, pentru a-i explica, însă nu am avut nici o șansă, domnul polițist era chitit pe scandal. Am încercat să ne explicăm, dar nu ne-a lăsat, în schimb ne-a informat că logodnica mea scapă de amenda, însă eu voi fi amendat. I-am dat buletinul pentru a-mi face procesul verbal, am așteptat aproximativ 15-20 de minute pentru el. După ce a reușit să completeze procesul verbal, s-a întors la mașină pentru a-mi comunica de ce am luat amenda, motivul fiind că eu nu am niciun motiv întemeiat pentru a fi afara. În acel moment am avut șansa să mă explic, i-am relatat exact de ce am ales sa ies din casă – să o ajut pe logodnica mea – și în acel moment mi se părea că domnul polițist s-a calmat și m-a înțeles (bineînțeles, cu amenda în mana). Replica lui a fost următoarea: «Eu vă înțeleg, oricum v-am dat amenda minima, știu că s-au mărit, dar eu nu am ce să fac»”, ne-a relatat cititorul.

[relatedArticles]

Amenda nu poate fi plătită pe ghișeul.ro!

Chiar dacă nu a fost de acord cu amenda primită, ajuns acasă a încercat să o plătească online. Pe ghișeul.ro a fost, însă, întâmpinat de următorul mesaj scris cu roșu, să fie vizibil: „Anunț Important!Amenzile contravenționale pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare nu se pot achita încă prin ghișeul.ro

foto: ghiseul.ro

După două ore de căutări online, în disperare de cauză, timișoreanul a sunat la IPJ Timiș. A fost informat că ar exista un cont la CEC unde pot fi virați banii de amendă, cont ce ar fi trebuit să fie scris și pe amendă, dar nu era. Așa că omul a sunat la CEC, unde a fost transferat de la dispecerat la Trezorerie, iar acolo i s-a spus că nu îl poate nimeni ajuta. Așa că cititorul nostru a sunat din nou la IPJ.

Am sunat din nou la IPJ Timiș, le-am explicat tot ce scrie mai sus. Reacția doamnei a fost: «Atunci nu aveți ce face decât să mergeți personal sa o plătiți!» Am informat-o frumos că astăzi mi-am luat amenda pentru o situație pe care eu o consider mai urgentă decât plata unei amenzi și nu mi se pare normal să nu existe aceste informații și sa fiu obligat sa ies din casa să risc să fiu amendat din nou. Într-un final, am primit un număr de la serviciul financiar IPJ Timiș pe care îl voi apela luni, pentru că astăzi nu îmi răspunde nimeni. In concluzie, am ieșit din casă să ajut o persoană, am luat o amenda pe nedrept pe care mă chinui de vreo 4-5 ore să o plătesc. Sunt sigur că nu sunt singura persoana care a pățit așa ceva și mi se pare frustrant că se întâmplă așa ceva”, concluzionează cititorul nostru.

Un haos total

Reporterii tion.ro au verificat informațiile transmise de acesta, iar situația este halucinantă. Într-adevăr, până vineri seara, nimeni nu știa să spună cum pot fi plătite online aceste amenzi. Abia vineri seara Ministerul Finanțelor a dat următorul comunicat:

Autoritățile și instituțiile publice în a căror competență revine constatarea și sancționarea contravențiilor rezultate din ordonanțele militare aprobate în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 au fost informate că la întocmirea proceselor-verbale de constatare a contravenției și, eventual, la îndrumarea persoanelor sancționate, să aibă în vedere indicarea contului de venituri 20A350102 Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate, astfel încât plățile să fie efectuate corect de către contravenienți”.

Specialiștii contactați de tion.ro ne-au spus să nu ne facem speranțe că, astfel, amenzile vor putea fi plătite online, pentru că nu se poate.

Teoretic, ați putea face un OP, dar cineva ar trebui să explice o procedură clară”, ne-au declarat specialiștii contactați de noi.

Mai mult, banii celor care plătesc acum la primărie sau la poștă, se virează direct în contul de amenzi al primăriei respective. Însă banii din aceste amenzi se constituie venituri la bugetul de stat, nu la cel local. Deci primăriile sunt obligate să verse la rândul lor acești bani mai departe spre bugetul de stat. Și nimeni din Ministerul Finanțelor nu a putut spune cine va suporta taxele bancare de transfer: primăriile sau statul? „Nu există nicio procedură în cazul acestor amenzi și nimeni nu ne spune nimic”, ne-au spus sursele noastre. Și, astfel, mii de oameni s-ar putea trezi cu popriri pe conturi pentru că nu au achitat suma integrală.

Este un haos total cu aceste amenzi”, ne-au mai declarat sursele noastre.

Teoretic, mai spun sursele tion.ro, ca să fiți siguri că banii pe care îi plătiți în urma amenzii ajung unde trebuie, ar trebui să îi achitați direct la Direcția Județeană de Finanțe. În persoană. Ceea ce înseamnă ca sutele de timișeni amendați în fiecare zi pentru că au ieșit din case să iasă din nou pe stradă și să se pună frumos la o coadă, în plină epidemie, pentru a-și plăti amenda încasată pentru că au ieșit pe stradă.

Până la ora publicării acestui articol, reprezentanții Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timiș nu au putut fi contactați.

Între 300 și 500 de timișeni sunt amendați zilnic pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare.

 

68 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Sofer_TM says:

  1. Retele compensate se pot trimite si pe email. “Tinerii IT-isti” ar cam trebui sa fie primii care stiu asta. Daca medicul de familie a zis ca e musai sa mearga cineva dupa reteta… puteti sa ii cereti banii de amenda 😉
  2. Sprijinirea persoanelor care sprijina… nu e printre motivele specificate in ordonanta ca fiind admise pentru deplasare. Politistul a cam avut dreptate
  3. Nu putea duce tanarul medicamentele…? Chair era nevoie de 2 persoane ? sau au zis “hai ca e motiv bun sa iesim si noi” ? Mai ales ca reteta -> email, vezi punctul 1
  4. Da, e haos la plata amenzilor; nici nu e de mirare, e haos peste tot in administratia publica; cu sau fara pandemie; oricum, rata de incasare a lor va fi spre 0… maojoritatea celor care iau manezi probabil nici nu au conturi in banci (veniti pe pe afara, muncitori la negru, etc etc).
  5. Ziaristii Tion: ia intrebati voi la autoritati cate din aceste amenzi s-au si platit ?

  • octavian says:

   1. vezi ca esti prost ?
   pentru eliberarea unei retete compensate trebuie cardul de sanatate al bolnavului si codul PIN aferent. Dar de unde sa stii tu asta, esti mai limitat de felul tau, ramai la soferie.
   2. daca era logodnica ta poate gandeai altfel.
   3. tanarul nu are nicio legatura cu bolnavul decat prin logodnica sa. Ar fi putut la fel de bine sa primeasca amenda. In plus, la farmacie ar fi fost dubios sa ridice cineva medicamentele care nu are legatura cu bolnavul de rudenie.

  • Eu says:

   Extraodrinar!!!
   De parca te imbolnavea pe tine mergand cu masina prin oras?!! Ce sa spun?!
   Minte in colturi.
   Daca esti asa speriat stai tu in casa si nu vei pati nimic!
   E mai bine sa mearga cu 3 tramvaie 5 autobuze si 8 troleibuze in care va petrece cel putin 40 minute respirand acelasi aer cu necunoscuti, decat calatoreasca cu masina personala!
   Atata vreme cat imparte aceeasi locuinta cu femeia care este problema ca imparte si aceeasi masina?
   Si medicamentele cine le cumpara si cine le transporta dupa ce obtinea faimoasa reteta online? Sau logica vi s-a oprit acolo?
   Nu e de mirare ca in vremuri cu oameni fara pic de inima, fara pic de compasiune ajungem sa traim astfel de evenimente.
   Si persoane oneste care trebuie sa mearga la lucru pe vremea asta iau amenzi datorita incompetentei celor care nu stiu sa le citeasca nici declaratia, asa ca lasati-o mai moale voi cei care stati doar in fata telefonului si nici macar nu cunoasteti realitatea care va inconjoara.

   • Sofer_TM says:

    Degeaba va crizati la adresa mea, tanarul le pute aface singur pe toate:
    – nu scrie nicaieri ca nu poti sprijini persoane varstnice care nu iti sunt familie; politia nu te intreaba daca iti e ruda sau nu
    – medicul de familie (chiar daca nu stie sa dea un email), putea sa ii dea lui reteta, daca se discuta in prealabil (mai ales in situatia de fata)
    – la farmacie iti da si daca te duci cu cardul si PIN-ul altuia (mai ales acum).

    Vorbesc din proprie experienta. Am facut toate astea, de mai multe ori in ultimele doua saptamani, tocmai pentru ca imi pasa de altii, care acum sunt mai vulnerabili decat (in aparenta) sunt eu.

    Si a propos: amandoi l-au vizitat pe tatal ei; sanse duble sa il infecteze, daca vreunul din ei era cumva infectat asimptomatic. Si nu-mi veniti cu argumentul ca daca unul din ei e, sigur e si celalalt, ca nu e dovedit asa ceva. Se transmite, dar nu 100%

    Or fi vrut sa il viziteze pe batran; e uman; dar nu e recomandat in situatia de fata. Nu zic ca au facut-o din rea intentie, dar imi mentin parerea ca au gresit.
    Si nu am insultat pe nimeni – aviz aruncatorilor de noroi 😉

    • tavi says:

     La farmacie nu-ti da reteta doar cu cardul, chiar daca ei vad reteta si medicamentele in sistem, nu le elbereaza doar daca ai reteta tiparita faptic, si culmea sa fie si perfect vizibila

    • Ale says:

     sofer-tm @ stimate mascariciule dar de un copil ii duce medicamente mamei lui, care fiind divortata a revenit la numele de fata cum este? Dupa logica ta strâmbă ar trebui amendat ca nu reiese nici o legatura de nume intre fiu si mama!

    • bogdan says:

     astea sunt prostii eu am fost amendat cu 5000 de lei si nici macar nu am vazut politistul la fata

  • Til says:

   Sofer_TM poti sa imi explici de ce ar fi trebuit ca IT-stul sa stie ca retetele se pot primi pe email? Ce legatura are aceasta informatie cu meseria lui? Apoi daca nu are imprimanta, la ce i-ar fi folosit reteta compensata pe email? Si cum ar fi evitat a ia amenda? Ca tot ar fi iesit din casa.

 2. gabriela says:

  Cu adevarat halucinant si nesimtire crasa din partea autoritatilor si “organelor”!
  Daca oamenii aveau reteta si medicamentele ca dovada, dar si daca nu ar fi ajuns inca la doctor, mi se pare ca a fost un abuz clar al “d-lui militian”…
  Nu mi se pare in regula sa fie acordata o asa putere de decizie politistilor, in conditiile in care e clar ca printre ei sunt si specimene care nu pot discerne prea multe si e mai simplu sa scrie o amenda si sa isi faca planul…
  Adica mai bine mergea logodnica cu “n” mijoace de transport in comun deci in contact cu multi oameni , decat cu masina , 2 persoane?! Si sa mergi 2 persoane cu masina nu e permis, dar sa umbli de nebun prin oras sa platesti amenda e bine???!!!
  Doamne fereste-ne de prostia autoritatilor si de virus, cred ca sunt la fel de nocive!!!

 3. hasu says:

  Nu avea ce să caute să se plimbe cu masina prin tot orașul, n-are decat să îi plătească amenda logodnica lui.. era treaba ei, părintele ei, punct. Rețetele pot fi transmise pe e-mail, nu trebuie mers până la medic, am testat personal acest lucru.

 4. Vasile says:

  La Tandarei ar trebui trimisi toti. Acolo e nevoie de ordine.

 5. Daniela says:

  Ireal este faptul ca s-a ales cu amenda minima. Nu se intampla nimic daca mergea domnul singur.

 6. Baluba says:

  Ireal, halucinant e de fapt doar tupeul de a incalca legea si de a coase cu atza alba incalcarea, nu modul de platire a amenzii cuvenite.

  • La says:

   Dom’ Baluba si ma rog care e incalcarea legii?
   Sau stai de prea mult in casa si concentratia de oxigen e prea mica?
   Mai deschide geamul, lasa aerul sa intre si priveste realitatea!

 7. Cristian says:

  Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

  Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 lit.d (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

  După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

  O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).

  Pentru conducătorul auto cu vârsta de peste 65 de ani este recomandabil să evite inclusiv aceste deplasări în afara perioadei de timp 11.00-13.00.

  • Sofer_TM says:

   La servici e una; insa doi oameni care se plimba tot orasul dus-intors pentru o reteta, mie unul mi se pare exagerare; putea sa se duca el singur, si gata. Nu scuza idiotenia cu plata – acolo are dreptate tanarul.

   • oana says:

    Dom’ sofer, cred ca ar fi bine sa vezi dincolo de cateva cuvinte care sunt in intrebare si sa intelegi esenta.

    • Sofet_TM says:

     Domnisoara Oana, esenta e ca se putea duce el singur; nu era nevoie de doua persoane; pentru asta au amendat, din cate descrie el insusi

   • Refuz says:

    Domnule Sofer_TM, eu sper din suflet ca esti trol, pentru ca eu refuz sa cred ca gandesti cu adevarat ce spui.Fara nici i jignire iti zic: nu se poate sa crezi ca 2 sau 3 sau 5 oameni in masina personala care oricum impart aceeasi casa constituie un pericol de raspandire. 10 straini intr-un mijloc de transport in comun in schimb e un risc imens.Amenzile nici nu ar trebui sa se dea in timp ce esti in masina personala ci doar cand o parasesti fara motiv intemeiat.

    • Hello says:

     Ai facut o obsesie pentru cuvantul trol, sau doar iti place mult sa-l folosesti, ai dat peste el si ti s-a parut ca vai, sa vedeti ce superior sunt eu acuma cand folosesc cuvantul asta pe care nimeni nu-l foloseste… pfff nimeni nu-i ca mine.

     • Bye says:

      Absolut tot din comentariul tau sfideaza logica. In “viziunea ta” sa folosesti un cuvant O SINGURA DATA = obsesie pentru cuvantul respectiv; “cuvantul asta pe care nimeni nu-l foloseste” ???? ai trait sub o piatra si nu stii ce inseamna sau ce vrei sa imi spui ? Ti se pare ca nu se potriveste in context ? Urmareste toata discutia inainte sa postezi si ai sa vezi ca se potriveste perfect si nu in ultimul rand ai ratat tema discutiei in totalitate impiedicandu-te in propria-ti prostie si aroganta deci esti degeaba. O zi buna iti doresc

  • Karla says:

   Intr-o astfel de situatie sunt si eu: merg la lucru cu doua mijloace de transport, n-am permis, sotul meu are permis, dar sta acasa ca nu ma poate duce cu masina – nu de frica virusului ci de frica amenzilor, caci nu se poate infecta stand doar in masina – in schimb eu ma pot infecta in tramvai si autobuz si apoi il infectez pe el venind acasa, si pe colegi. Dar politistii nu sunt pusi sa se gandeasca la logica mea, ci sa aplice legea. Am mai auzit de la cineva ca cel de la punctele cardinale e cam iritat, nu sunt toti asa, sper.

   • Andrei says:

    Nu sunteti dvs in situatie similara cu cea din articol deoarece , in cazul dvs e justificat sa va duca si sa revina ( nu poate ramane la lucru in locul dvs) .. in schimb in situatia de mai sus putea merge linistit doar el ( avand carnet) sa duca reteta/medicamentele

  • Karla says:

   Sotia/sotul nu e nici copil, nici varstnic, nici, nici bolnav si nici cu dizabilitati, cum face? Schimba doua mijloace de transport in comun si se infecteaza, ce sa faca, asa o protejeaza legea.

 8. tibi says:

  guvernul este unul criminal, ce e de facut cu un guvern criminal?

 9. Nemo says:

  Este evident ca vorbim despre un abuz grosolan! .Chiar daca reteta se putea trimite prin mail, medicamentele trebuiau cumparate de la farmacie si duse persoanei respective. Este normal sa te deplasezi cu masina proprie, in siguranta si nu cu transportul in comun. Dreptul cetateanului de a fi tratat corect de catre “autoritatea atotputernica” este fundamental si nu putem sa ne facem ca nu vedem cand concetateni de-ai nostri sunt batjocoriti in acest mod. Sper sa o conteste in instanta si sper ca “militianul” va da socoteala!! Nu este singurul caz de acest fel…Voi reveni cu amanunte. Intre timp, presa independenta sa-si faca in continuare treaba! Felicitari tion.ro

  • Andrei says:

   Raspunde-mi te rog , un singur motiv intemeiat , de ce trebuia sa mearga si ea si nu putea merge doar el !!multumesc

  • Nemi says:

   Abuuuzzz..sa tipam in cor toti retardatii: ABUUUZZZZ….
   Doamne…mai un pic si ajungem ca Italia…Sper sa ii strigati si covidului ,,abuuuzzz,,…

 10. dan says:

  Sper sa se autosesizeze inspectorul de politie la astfel de abuzuri. Daca nu, este clar ca ii ordin de sus, sa strang bani la buget.
  In timp ce noi lucram sa facem bani, inclusiv pentru stat la ce taxe platim, vine gogoasa si iti da amenda ca asa are el chef. Dar lasa ca a fost baiat fain si taiat amenda minima, sper ca i-ai zis multumesc. Vai mama lor de politisti. Ma intreb cati polistiti ca el mai sunt.

 11. garcea says:

  Oare au pe cineva la IPJ Timis care stie sa citeasca? Sa le zica si la colegi cum se da o amenda. Banuiesc ca dupa articolul asta, dom’ bulan o intre in aplauzele colegilor in birou, dupa care primeste o promovare.

 12. Oancea says:

  Acesti , lucrători care amendează cetățenii trebuie sa stie ca ei nu decid oportunitatea deplasării si trebuie sa constate doar existența declarației si nici nu pot verifica din teren daca respectivul cetățean va face exact ce a declarat în acea declarație,poate face o poza si cineva poate verifica ulterior declaratia , fiind o declarație pe propria răspundere si semnata , iar cel care nu a respectat o va fi tras la raspundere , nu fac referire la exemplul din articol , ci în general .

 13. Raluca says:

  Oare pe portalul Atlas al dfmt nu se pot plati amenzile astea? Sfatuiti-l pe tanar, daca se poate, chiar si fara sa ai cont de client, este o optiune sa platesti si taxa pt buletin fara sa ai cont client.

 14. ioan says:

  De ce nu se pot transmite retetele”, ,online” de catre medicii de familie la farmacia cea mai apropiata de domiciliul pacientului ?

  • Alina says:

   Anumite medicamente nu se mai gasesc in magazine. Din pacate sunt situatii cand bolnavii cronici sunt pusi sa alege intre farmacii.

 15. FaraAbuzuri says:

  Oare “organele” sunt capabili sa deosebesca intre rea vointa si situatii specifice necesare si urgente?!
  Oare cat mai tine bataia asta de joc la adresa libertatii oamenilor?!

 16. Unu says:

  Problema e că li s-a dat unor capete de lemn, (mai ales de la Poliția Locală), cărora li s-a pus botniță foarte mult timp puterea de a da amenzi mari absolut cum li se năzare. Nu țin cu ursul, nu cunoaştem ce şi cum au scris dumnealor în declarație, concluzia e că doar norocul chior te poate păzi să nu cazi în ghearele unui dobitoc.

 17. Unu says:

  Prietene IT-ist, contestă amenda!!! Faptul că nu poți plăti jumătate din minimul specificat de lege, (în situația ta jumătate din cât ți-a dat dobitocul), e motiv de anulare a PV-ului! Anexează la plângere print screen de oriunde ai încercat să plăteşti, expune situația de fapt şi ai şanse mari să câştigi! Erați doi nu trei, locuiți împreună, aveați declarații, etc.

 18. Amendă says:

  Dacă nu e de acord cu amenda, atunci de ce vrea să o plătească?

  Să conteste amenda. Are 15 zile termen de contestație. Legea e foarte interpretabilă. Sfatul meu e să nu o plătească deloc și să o conteste!

 19. eo55 says:

  O plătește, depune frumos contestație online la Judecătorie unde explică frumos cum s-au întâmplat treburile. Are și martori dacă trebuie, rețetă, bon fiscal, tot ce trebuie.
  Este aberantă amenda, dar sunt șanse foarte mari să fie ori anulată ori comutată în avertisment.

 20. Tilu says:

  De ce sa mai completam declarația de proprie răspundere dacă tot rămâne la latitudinea ghiolban ului cu 7 clase dacă îți iei amenda sau nu. Ei sunt puși sa verifice documentele nu sa decidă dacă ai un motiv întemeiat sau nu sa te deplasezi. Acum își freacă din nou organele mâinile ca pot ei sa împartă dreptatea și sa o interpreteze cum vor ca oricum lor nu li se întâmplă nimic. Se spala pe mâini ca ai dreptul sa contești în instanta iar când ajungi acolo nu ai dovezi sa demonstrezi ca est nevinovat. E cuvântul organelor împotriva cuvântului tău. Sau în termeni juridici abaterea săvârșită a fost constatata la fata locului personal de agentul de politie legal abilitat în acest sens, acesta percepand în timp real abaterea să. vârșită, prin propriile simturi(ex proprii sensibus). Prezumția de veridicitate operează pana la limita în care persoana învinuita de săvârșirea faptei este pusa în imposibilitatea de a face dovada contrarie a celor consemnate în procesul verbal. Principiul legalității presupune ca rezultatul interpretării legii sa fie concordant cu voința legiuitorului, iar textul nu poate fi interpretat extinctiv sau restrictiv. (lex dixit quam voluit). Sic. Deci nu ai nicio șansă să câștigi in instanta..Ei au întotdeauna dreptate…

  • Anonim says:

   Și cum rămâne cu prezumția de nevinovăție? Milițianul trebuie să facă dovada încălcării legii… Dacă nu are martori se consideră că eu am dreptate și procesul verbal este nul (scrie și pe el)

 21. Decenius says:

  Nu e exclus de orgoliu profesional sa nu fi vrut politistul sa isi recunoasca geseala, chiar dinainte de a scrie amenda. Nu acuz existenta vreunui target de amenzi ca nu am informatii de genul. Pe de alta parte, desi e stare de urgenta, amenda nu poate fi contestata in instanta? Adica totusi, puterea judecatoreasca e independenta de cea executiva si nu poate fi exercitata de politisti. Iar ca sa eliminam orice alta dezbatere, ajungea daca logodnicul era singurul in deplasare. Cu medicul de familie se putea rezolva cu sau fara card de sanatate. Iar la farmacie nu se uita nici dracu’ ce ruda esti cu titularul. Motiv pentru care politistul ar trebui admonestat (sau poate apreciat pentru cavalerism involuntar) ca i-a dat lui amenda si nu ei. Iar daca era singur in masina poate nici nu trezea suspiciuni.

 22. Ceteatan says:

  Sa traiasca Romania!!!! Fantastic

 23. Gogutza says:

  In primul rand as contesta in instanta amenda
  In al doilea rand l-as da in judecata pe tovarasul militian pentru zadarnicirea combaterii bolilor.
  E mai simplu

 24. Rexxhen says:

  NU aveau ce cauta la punctele cardinale. Cică au trebuit sa vina din calea sagului in centru, unde era farmacia.Deci sa inteleg ca in calea sagului sau in modern nu exista farmacii. Minciuni!!

 25. G says:

  Le e greu sa puna la dispozitie un cont de plata online. Pe bunee? Hai sa plateasca si ei amenzi ca ne pun pe drumuri degeaba. Daca se urmarea siguranta cetatenilor asta era PRIMUL lucru la care trebuiau sa se gandeasca…?

 26. ambrozia says:

  Dacă stimabilului IT-ist tot îi place plimbăreala nu văd de ce nu s-a dus frumuşel să plătească amenda la poştă de exemplu. Zic şi eu.

 27. balint gheorghe says:

  Da este adevarat si eu am incercat sa platesc dar nu am reusit, probabil asteapta sa treaca perioada de 15 zile ca sa se plateasca suma totala nu cea redusa.

 28. serwadfaw says:

  Politistii care nu dau amenzi sunt vazuti de superiori ca nu-si fac datoria
  Ideea e simpla- ai agent pe strada . Ala activ si “bun” da multe amenzi, ala lenes – nu.
  Bineinteles ca e o prostie, dar asa functioneaza

  Solutia e simpla: nu o plati, atac-o in tribunal

  • Unu says:

   O contestă dar nu e sigur că va câștiga procesul. Dacă pierde, plăteşte toată suma scrisă de milițian. E tot una 2500 cu 5000?

 29. Alin says:

  Lasati oamenii in pace cu amenzile voastre cu tot sa va duceti naibi de tampiti si nebuni .Sa dati amenzi la cei care nu ar trebui sa iasa din casa nu la cei care nu au de ales .Nenorocitilor

 30. haha says:

  comportament tipic de la militieni ..putina putere si incepe abuzul .. Probabil ca nespalatul umbla dupa spaga .

 31. Victoraggio says:

  Daca aveați la voi sta alba, se rezolva.

 32. florin says:

  Statul roman e pe butuci…. “organele dreptății” care stau in strada au norma de amenzi !!!
  (Adica azi sa nu te vad intors inapoi la sectie cu teancu ala de procese verbale necompletate)
  Trebuie sa intelegeti asta cand iesiti din casa.
  In toate orasele mari se practica asta pt ca e nevoie de bani la buget in momentul asta. (la bugetul central nu local ! )

  De ce nu are bani la buget o tara care are de la terenuri agricole la munti, paduri, dealuri si iesire la mare…. asta e alta poveste lunga.

 33. Anonim__ says:

  Per total, in loc sa plateasca amenda, trebuie sa conteste in instanta procesul verbal. Daca agentul de politie care i-a scris procesul verbal nu poate dovedi fapta atunci scapa fara sa plateasca amenda. Subliniez : trebuie sa poata DOVEDI fapta. Nu merge cu “am colegul martor”. Trebuie sa aibe dovada (gen filmare cu camera omologata). Semnarea procesului verbal nu se considera dovada si nici macar pe post de recunoastere a faptei. Este doar o obligatie legala. Si, da, stiu ca in felul asta tot … poate sa incalce restrictiile de deplasare si sa scape nepedepsit (asta daca nu se prinde politia de poanta si incepe sa filmeze tot) insa, atita timp cat un politist (sau o politista) face abuz de autoritate, solutie este mersul in instanta. Scopul politiei este preventia, nu abuzul.

 34. Liliana says:

  Am luat O amendă de 50 de lei as vrea sa stiu unde o pot plăti? Motivul ca nu am avut declarație la mn .

 35. Ciupitu Ricardo Rafael says:

  Am fost si eu amendat cu 2000 fara a avea stiinta de ce m-au amendat deoarece am primito prin posta .Fac mentiunea ca este un proces verbal semnat de un comunitar fara martor observator .Ce ma sfatuiti sa fac?

 36. elizabeth james says:

  Salut baieti! ma numesc elizabeth james, sunt din slovena. Mi-am pierdut sotul pentru o alta femeie, dupa 4 ani de casnicie. Am avut o căsătorie minunată, dar el a început o relație cu un coleg care l-a urmărit. Locuiește departe de munca sa și a refuzat să vorbească cu mine sau să vină acasă. Am fost atât de devastată și mi-a fost greu să fac față. Am devenit foarte îngrijorat și am avut nevoie de ajutor. În timp ce navigau pe Internet într-o zi, am dat peste un comentariu al lui Mary care sugera că Dr. JAJA o ajuta să-și rezolve problemele conjugale, să restabilească relațiile rupte și așa mai departe. Deci, am simțit că ar trebui să-l încerc. L-am contactat și el a făcut o vrajă pentru mine. 48 de ore mai târziu, soțul meu a venit la mine și și-a cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și a promis că nu o va mai face niciodată. De atunci, totul a revenit la normal. Eu și familia mea trăim împreună fericiți din nou .. Mulțumiri dr. JAJA. Dacă aveți nevoie de un aparat care poate arunca o vraja care funcționează cu adevărat, vă sugerez să îl contactați. Nu te va dezamăgi. Îți dau 100% garanție că te va ajuta. E-mailul său jajaspellcasterstemple1@gmail.com sau adăugați-l pe WhatsApp +79091598264 Mulțumesc Dr.JAJA.

 37. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Două oferte pentru reabilitarea conacului Mocioni din Foeni

  Eveniment

  A furat bere ca să aibă ce bea. Bețiv hoț, prins de jandarmi la Buziaș

  Ştiri din Timiș

  Încă o discuție pe tema Timpark. Ruben Lațcău, despre demolarea garajelor, parcări supraetajate și sistematizare

  Ştiri din Timiș

  A murit „Primarul Nopții”, unul dintre cele mai pitorești personaje ale Timișoarei

  Eveniment

  Micii luptători din Ghiroda și Moșnița Nouă se pregătesc de Campionatul Mondial XFC de la Roma

  Eveniment

  Ștafeta Veteranilor ia startul de la Timișoara pentru a marca Ziua Armatei României

  Mica publicitate

  Proprietar, închiriez în vilă etajul I, suprafață 100 mp, decomandat, mobilat, utilat, încălzire central proprie, garaj, 500 euro, zona Bogdănești, 0724512119

  Mica publicitate

  Închiriez casă, 2 camere, baie, bucătărie, utilată, curte separată, intrare comună, renovată complet + internet, 300 E + garanție în zona Lipovei- UMT 0744764955

  Mica publicitate

  Proprietar, închiriez casă cu 3 camere, bucătărie, baie, încălzire pe gaz, central proprie în str Iuliu Maniu 0745679108

  Mica publicitate

  Acum am de închiriat apartament 3 camere, mobilat, utilat, în Circumvalațiunii, urgent, 0721226990

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici