tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Dialoguri Sănătoase
Gatim mancarea sau o preferam cruda? Si ce inseamna asta?

Gatim mancarea sau o preferam cruda? Si ce inseamna asta?

la 24 February 2014 10:37 Reactualizat la: 24 February 2014 10:49
24 February 2014 10:37 Reactualizat la: 24 February 2014 10:49
Dovada efectelor nefavorabile ale hranei procesate termic asupra sistemului imunitar este fenomenul de <strong>leucocitoză</strong>, o creștere al numărului de celule albe din sânge, care urmează exclusiv consumului de mâncare gătită. Biologii numesc asta ”<strong>leucocitoză digestivă</strong>" și o consideră o reacție normală a procesului digestiv.
Scris de Lavinia Ceuta - Dovada efectelor nefavorabile ale hranei procesate termic asupra sistemului imunitar este fenomenul de <strong>leucocitoză</strong>, o creștere al numărului de celule albe din sânge, care urmează exclusiv consumului de mâncare gătită. Biologii numesc asta ”<strong>leucocitoză digestivă</strong>" și o consideră o reacție normală a procesului digestiv.

Trimite articolul

X

Totuși, Dr. Paul Koukhakoff de la Institutul de Chimie Clinică din Lausanne, Elveția, a făcut circa 300 de experimente amănunțite, care indică faptul că leucocitoza este specifică ingerării de substanțe gătite, și nu apare niciodată în urma consumului de hrană vie. Similar, când produse prelucrate termic au fost de asemenea supuse proceselor complexe din industria alimentară, leucocitoza nu putea fi evitată.

În cazul bolilor infecțioase sau atunci când substanțe străine toxice sunt introduse în corp, aceste modificări ale sistemului imunitar au loc întotdeauna. Există motive pentru a considera că “leucocitoza digestivă”, care urmează consumului de produse prelucrate termic, indică faptul că atât chimicalele cât și combinația de chimicale din alimente devin toxice sub influența căldurii, iar gradul de toxicitate crește odată cu temperatura de prelucrare.

CONCLUZIE…?

Nutriționistul european prof. Zigelmayer ilustrează perfect schimbările biochimice totale pe care le produce căldura în hrană, cu aceste cuvinte:

„Este o certitudine faptul că gătitul alterează starea coloidală a hranei: descompune compușii moleculari complecși, alterează structura și tensiunea de suprafață a moleculelor, gradul de dispersie, tensiunea osmotică, gradul de diluție, dispersia coloizilor moleculari, capacitatea de reținere a apei și calitățile hidrofobe ale coloizilor, alterează vâscozitatea și reduce gradientul de energie… Starea crudă asigură menținerea substanțelor din hrană, previne alterarea proteinelor, prezervă sărurile minerale originale în concentrație optimă… Cu cât energiile din hrană sunt menținute în compușii și echilibrul original, cu atât mai puternic efectul total și eficiența.”

Este clar că toate produsele procesate termic:

  • suferă schimbări importante în compoziția chimică;
  •  își pierd o parte din conținutul de vitamine și minerale;
  • proteinele sunt parțial distruse și alterate în forme mai puțin digerabile și hrănitoare;
  • grăsimile devin mai greu digerabile și asimilabile, câteodată toxice;
  • amidonul și zaharurile sunt alterate într-o anumită măsură;
  • hrana pierde tot conținutul enzimatic, factorii “filtrabili”, chimicalele vitalizante;
  • combinațiile organice de minerale și agenți catalitici sunt distruse și alterate, putând deveni toxice.

Nu trebuie să ne simțim descurajați și furioși citind și aflând aceste adevăruri. Este un semnal de alarmă spre atenție asupra modului în care ne hrănim. Și nimeni nu spune să nu ne delectăm și cu mâncare gătită (procesată termic), însă ar fi bine să o facem cumpătat.

Dacă într-o zi reușim să mâncăm 51% mâncare crudă, naturală și 49% mâncare procesată termic, suntem pe un drum bun. Atenție la acest raport mereu, spre definirea stării de sănătate fizică și psihică optimă, spre evitarea bolilor și stările nefavorabile unei bune condiții generale.

Mâncare gătită sau nu…?
Echilibru între hrană crudă și hrană transformată, procesată…echilibru!

Bibliografie: “Elixirul Vieții” , de Arnold De Vries

Sănătate și bucurii, iar starea de echilibru să vă însoțească întreaga săptămână!

Puteți citi mai multe articole pe această temă aici.

 

Trimite articolul

X
Taguri:
alimente procesate ,
hrana ,
mancare ,
nutritie
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    FOTO. Primarul Dobra a semnat contractul pentru înființarea parcului din cartierul Herendești-Bocșei. Va avea amfiteatru
    2
    Tânăr prins la aproape două săptămâni după ce a spart geamul unei mașini în Lugoj
    3
    Accident pe Calea Dorobanților din Timișoara. O femeie a ajuns la spital
    4
    Ilie Vlaicu, directorul Aquatim: „Timișoara este ferită de o criză a apei precum cea din Prahova, datorită investițiilor și prevenirii"
    5
    Între structură și haos: 20 de ani din arta lui Cristian Sida, în Palatul Baroc
    6
    FOTO. Timișorenii pot vedea „Mantas”, un spectacol despre ultimele zile din viața unui regizor ucis la Mariupol
    7
    Timișoara, gazdă a Competiției Naționale de Înot Special Olympics
    8
    Sănătatea sânilor la orice vârstă. Dr. Simona Cerbu explică prevenția, autoexaminarea și rolul controalelor imagistice
    9
    Ministerul Educației schimbă regulile olimpiadelor școlare după 13 ani
    10
    Timișorenii, invitați la turul tematic „Evreii din Cetate”. O incursiune în istoria unei comunități definitorii pentru oraș

    Cele mai noi știri

    Ştiri din Timiș

    Ruben Lațcău: „Timișoara atrage fonduri europene record, peste 663 de milioane de lei contractați într-un singur an"

    Ştiri din Timiș

    Ilie Vlaicu, directorul Aquatim: „Timișoara este ferită de o criză a apei precum cea din Prahova, datorită investițiilor și prevenirii"

    Ştiri din Timiș

    Transparență decizională la Consiliul Județean Timiș. Cetățenii pot trimite propuneri pentru reorganizarea DGASPC

    Ştiri din Timiș

    Digitalizarea Municipiul Timișoara cu ajutorul tehnologie 5G de la Orange

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Crăciunul, un timp al comunității: bucurie dăruită copiilor din Pesac și Berliște

    Ştiri din Timiș

    Proiectul insulelor ecologice digitalizate, finalizat la Timișoara după mai multe provocări. Autoritățile se declară mulțumite

    Ştiri din Timiș

    De Sărbători, MedLife acordă 20% reducere la toate analizele medicale

    Ştiri din Timiș

    UPDATE. Dominic Fritz depune jurământul de credință pentru cetățenia română: „Trăiască România, trăiască Europa!”

    Ştiri din Timiș

    Investiții de aproape 11 milioane de lei în Giroc și Chișoda. Mai multe străzi vor fi modernizate

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Brazi de Crăciun la prețuri pentru toate buzunarele, în Piața 700
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici