tion.ro Web analytics

Comitetul pentru Situații de Urgență a hotărât: scenariu roșu pentru liceul din Giroc. Se schimbă scenariile pentru alte școli din Timiș

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Comitetul pentru Situații de Urgență a hotărât: scenariu roșu pentru liceul din Giroc. Se schimbă scenariile pentru alte școli din Timiș

Foto: arhivă
Reactualizat la:
CJSU Timiș, în urma unei ședințe care a avut loc marți, 6 octombrie, a luat hotărârea de a schimba scenariul de desfășurare a cursurilor în unele instituții de învățământ. La Liceul David Voniga din Giroc se va aplica scenariul roșu, adică elevii vor învăța online, iar în cazul altor școli se schimbă scenariile.
Scris de Adrian Panduru - CJSU Timiș, în urma unei ședințe care a avut loc marți, 6 octombrie, a luat hotărârea de a schimba scenariul de desfășurare a cursurilor în unele instituții de învățământ. La Liceul David Voniga din Giroc se va aplica scenariul roșu, adică elevii vor învăța online, iar în cazul altor școli se schimbă scenariile.

La Liceul Teoretic David Voniga din Giroc, unde învață 1.342 de elevi, au fost depistate trei cadre didactice cu Covid-19. Elevilor din clasele care au făcut ore în sala de sport li s-a transmis deja, de luni seara, să stea izolați acasă. Marți, 6 octombrie, CJSU a adoptat scenariul roșu pentru elevii de la Liceul David Voniga din Giroc. Copiii de la liceul din Giroc (fără structura din Chișoda și fără grădiniță) vor învăța exclusiv online. La finalul acestei săptămâni se va face o reevaluare a situației epidemiologice la această școală.

Același comitet, întrunit în ședință extraordinară, a emis hotărârea în baza căreia se aprobă schimbarea din scenariul roșu în scenariul galben pentru Liceul Teoretic Periam. Tot CJSU a hotărât schimbarea din scenariu verde în scenariul galben pentru Școala Gimnazială Șag, Liceul Teoretic Buziaș, Școala Gimnazială Găvojdia, Școala Gimnazială Ghizela, Școala Gimnazială Saravale, Școala Gimnazială Theodor Bucurescu nr. 1 Sânnicolau Mare, Școala Gimnazială Nestor Oprean nr. 21, Sânnicolau Mare și Grădinița cu Program Prelungit Sânnicolau Mare. La aceste unități de învățământ s-a schimbat scenariul pentru că rata de infectare a crescut în respectivele localități peste 1.5 la mia de locuitori.

A fost aprobată și schimbarea din scenariul galben în scenariul verde pentru Școala Gimnazială Lenauheim, Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj, Școala Gimnazială Parța.

În scenariul verde toți copiii vin la școală, în scenariul galben, elevii fac școală într-un sistem hibrid – jumătate din ei la școală, jumătate acasă (online), iar în scenariul verde toți elevii vin la școală, iar în scenariul roșu elevii fac ore exclusiv online.

Prevederile hotărârii se aplică începând cu data de 6 octombrie, până la reanalizarea situației epidemiologice.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ – emise cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Peste o sută de oameni, la protest în centrul Timișoarei: Fără carantină! Să vină Fritz!

  Mapamond

  Directorul Organizației Mondiale a Sănătății: Pandemia a provocat traume în masă mai mari decât al Doilea Război Mondial

  Sănătate

  Clujul primește mai multe doze de vaccin decât Timișoara, care intră în carantină. Autoritățile au promis altceva

  Sănătate

  Scade iar rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, dar crește în Timiș, duminică, 7 martie

  Ştiri din Timiș

  Covid-19, Timiș, 7 martie: peste 300 de noi infectări din 1.605 teste

  Ştiri din Timiș

  Coronavirus, România: peste 3.000 de infectări noi și aproape 50 de decese

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Cum arată clădirea Teatrului Oravița, cel mai vechi din România, în șantier pentru restaurare

  Eveniment

  Razie pe șoselele din Timiș. Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate peste 450 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Aproape 70.000 de oameni vaccinați anti-Covid în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trasee de drumeție și ture de alergare în vară, în Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici